آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 213191
تاریخ انتشار : 18 تیر 1396 10:59
تعداد بازدید : 736

در راستای اجرای طرح کنترل قاچاق، از سوی اتحادیه رایانه مطرح شد

10 درصد کالاهای کامپیوتری بازار ایران قاچاق است

عرضه کالاهای قاچاق در بازار کالاهای کامپیوتری و دیجیتال موضوعی است که برای مقابله با آن طرح های گوناگونی از سوی سازمان های نظارتی اجرا شده است. طرح هایی مانند ایران کد، شبنم و ... که در بیشتر موارد بی نتیجه بوده و نتوانسته در مقابل این معضل اقتصادی مانع ایجاد کند.

مریم عسگری
البته این پدیده تنها در بازار کامپیوتر مشاهده نمی شود و هر کالای که واردات غیرقانونی آن برای واردکنندگانش سودی در پی داشته باشد از طریق قاچاق وارد کشور می شود. نمونه بارز این اتفاق را می توان در بازار لوازم خانگی و همچنین بازار لوازم صوتی و تصویری مشاهده کرد.
حالا گویا ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اجرای طرح کنترل مستقیم بازار در صدد مقابله با قاچاق در بازار کالاهای گوناگون و از جمله بازار کامپیوتر برآمده است.

 آغاز موج جدید مقابله با کالاهای جدید
بر اساس اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، طی ماه های اخیر حجم شکایت های ارسالی در مورد عرضه کالاهای قاچاق افزایش یافته است و در نتیجه هفته گذشته جلسه مشترکی با اتحادیه های مختلف صنفی برگزار شده است که نتیجه آن آغاز دوباره بازرسی های دوره ای از بازار کالاهای مختلف بوده است. این طرح در بازار کامپیوتر که از نظر کارشناسان حجم بزرگی از نیاز آن را کالاهای قاچاق تامین می کنند نیز به مرحله اجرا درآمده است و به گفته رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه استان تهران، از روز گذشته ماموران ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کنترل بازار کامپیوتر را آغاز کرده اند.
سید مهدی میرمهدی در گفت و گو با فناوران اعلام کرد: البته این طرح تنها در بازار کامپیوتر اجرا نمی شود و در مورد تمام کالاها اعمال می شود.
البته وی حجم کالاهای قاچاق در بازار کامپیوتر در حدود 10 درصد اعلام کرد؛ اما کارشناسان می گویند: دست کم 40 درصد از بازار کالاهای کامپیوتری و به ویژه قطعات کامپیوتری را نمونه های قاچاق تشکیل داده اند.
رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه در این باره می گوید:  به علت واردات کالای قاچاق از سوی برخی از اعضای صنف فناوری اطلاعات، این کالاها با گارانتی های متفرقه و حتی گارانتی های مورد تایید اتحادیه و سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده به فروش رسانده می شود که این موضوع موجب اعتراض واردکنندگان رسمی شده است که اجناس انها روی دستشان مانده است.
وی افزود: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کنترل و نظارت دقیق بازار را در دستور کار خود قرار داده و کنترل بازار کامپیوتر از روز گذشته آغاز شده است.
وی از اعضای خود خواست اگر واحدهای صنفی این کالا را وارد کرده اند یا شرکت های معتبر آنها را گارانتی کرده اند، نسبت به جمع آوری آنها اقدام کنند و هر کدام از همکاران که کالا در انبار یا واحد صنفی دارند، در صورت واردات توسط خود ، برگ خروج کالا از گمرک (یا برگ سبز) را در دسترس قرار دهند تا به محض ورود بازرسان آنها را در اختیار قرار دهند.
وی به فعالان بازار کامپیوتر هشدار داد اگر کالایی را خریداری کرده و در واحد خود به فروش می رساند، حتما فاکتور رسمی خرید کالا را از فروشنده دریافت و در واحد صنفی خود نگهداری کند.
به گفته میرمهدی، در پی اجرای طرح گارانتی با اصالت که از ابتدای سال به مرحله اجرا درآمد، حجم کالاهای قاچاق در بازار به شدت کاهش یافته است، اما در هر حال مسوولان نظارتی وظیفه خود را انجام می دهند، زیرا مبارزه با کالای قاچاق دستور مقام معظم رهبری و برای اتحادیه و اعضا آن بدون چون و چرا قابل اجرا است.
وی همچنین در گفت و گوی دیگری که با خبرگزاری فارس داشت گفته است، برای اینکه واحدی با مشکلات بعدی مواجه نشود و در این بازار خراب ضرر و زیانی را متحمل نشود؛ کسبه باید به فروش کالای خود ادامه داده و به هیچ عنوان به دلیل بازرسی دست از فروش کالا بر ندارد. همچنین مدارک لازم را از فروشنده دریافت کنند و نزد خود نگهدارند و در صورتی که کالا با مشکل مواجه شد فروشنده کالا که همان وارد کننده است، موظف به پاسخ گوی به مراجع نظارتی است.

 نظارت ضعیف بر بازار کارتریج 
عرضه کالاهای قاچاق در بازار مواد مصرفی ماشین های اداری محسوس تر است تا بازار کالاهای کامپیوتری و بر همین اساس کارشناسان می گویند که بهتر است ارگان های مربوطه در زمینه مواد مصرفی نیز اقداماتی انجام دهند. چرا که از نظر آنها این بازار رها شده است و عرضه کنندگان مواد مصرفی غیر اوریجینال و همچنین نمونه های قاچاق بدون هیچ مشکلی از این بازار سود می برند.
کارشناسان همچنین با اشاره به انتشار خبر ممنوعیت واردات 21 قلم کالا در حوزه فناوری اطلاعات گفتند: شاید بهتر باشد به جای کالاهایی که حجم تولید نمونه های تولیدی ان کفاف بازار مصرف ایران را نمی دهد، حالا که در زمینه تولید کارتریج تولیدکنندگان بسیاری داخل کشور فعالیت می کنند، تصمیمی جدی در رابطه با این بازار اتخاذ شود. به گفته انها، البته ممنوعیت ورود کالا به هیچ وجه توصیه نمی شود، اما شاید بتوان در زمینه عرضه کالاهای قاچاق یا ساماندهی این بازار پرسود وارد عمل شد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :