آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 212618
تاریخ انتشار : 9 تیر 1396 21:4
تعداد بازدید : 419

WSIS گمراهمان نکند

یکی از اهداف اصلی و البته در پرده WSIS مهار کشورهای توسعه نیافته و درحال توسعه برای جلوگیری از دستیابی به دانش و فناوری اطلاعات است.

حسین طالبی 
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات
اگرچه شاید این موضوع برای برخی قابل پذیرش نباشد، اما در عوض هدف سلسله نشست ها و اجلاس های WSIS ترویج شبکه اینترنت آن هم بدون محدودیت وکنترل بین اقشار این کشورها به ویژه دهک های پایین برای تسلط اطلاعاتی و سیاسی و فرهنگی بر آنها از طریق اینترنت و تکنولوژی وارداتی است.
کشورهای توسعه یافته که خود جامعه دانش بنیان را انتخاب کرده اند مایل نیستند که کشورهای توسعه نیافته به سمت جامعه دانش بنیان حرکت کنند چرا که این ظرفیت در کشورهای مذکور وجود دارد تا تبدیل به رقیب سرسخت آنها شوند.
به اعتقاد من جامعه دانش بنیان تاکید بر شاخص هایی دارد که در یک فرایند زمانی مشخص باعث رشد کشورها از نظر دستیابی به دانش و فناوری می شود.
متاسفانه برخی مسوولان ایرانی فریب WSIS را خورده اند و راهبرد ها، شاخص ها و رهنمودهای دیکته شده از طرف WSIS را انتخاب کرده اند که خط اصلی و پنهان آن ایجاد بستر خروج اطلاعات کلیدی و ورود اطلاعات هرز سیاسی و فرهنگی است.  WSIS تنها به کاربرد و توسعه فناوری اطلاعات آن هم با فناوری های وارداتی می اندیشد.
نمونه آن طرح تکفا (توسعه و کاربری فناوری اطلاعات و ارتباطات) با استفاده از فناوری و تجهیزات وارداتی بود که الحق هم در کاربرد بدون انتقال دانش موفق بوده است.
خاطرتان است که از 15 سال قبل هرساله یک گروه 50 یا 60 نفره با محوریت شورای عالی اطلاع رسانی سابق و سازمان فناوری اطلاعات و وزیر ارتباطات راهی شرکت در اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی می شدند و ده ها کتاب و برنامه عمل آنها را در ایران با هماهنگی یونسکو ترجمه و به سازمان ها تجویز و تحمیل می کردند؟
بعضی ها برای یک هفته سفر به خارج چه مصیبت هایی را به ایران تحمیل نکردند! از نظر WSIS، افتخار و شاخص ارزیابی، تعداد روستاها و مدارس اینترنتی، آن هم با گردش اطلاعات آزاد و بدون سانسور است.
از نظر WSIS اطلاعات طبقه بندی شده و محرمانه برای کشورهای توسعه نیافته و تحت سلطه معنی و مفهومی ندارد. نمونه آن تلگرام است که بخش قابل ملاحظه ای از اطلاعات کشور در اختیار دشمنان است و بیش از 50 درصد پهنای باند بین المللی و هزینه هنگفت آن به عهده مردم محروم ایران است. به این ترتیب این بهره برداران خارجی هستند که به هر چه می خواهند در لحظه دسترسی دارند.
منبع: عصرارتباط


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :