آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 212242
تاریخ انتشار : 31 خرداد 1396 10:47
تعداد بازدید : 1117

دانمارک به دره سیلیکون سفیر فرستاد

شرکت های برتر در سیلیکون ولی کالیفرنیا قدرت بالایی در عرصه جهانی دارند و این قدرت حتی از بسیاری از کشورها بیشتر است. همین امر موجب شده است که روابط دیپلماتیک با آنها اهمیت بسیاری پیدا کند و حتی سفیری به عنوان «سفیر فناوری» انتخاب شود.

BusinessInsider- دانمارک با هدف پیشرفت دیپلماسی این کشور در حوزه فناوری یا به اصطلاح «دیپلماسی فناوری» سفیر ویژه ای را منصوب کرده است که وظیفه برقرار ارتباط با شرکت های غول فناوری مثل آلفابت گوگل، مایکروسافت و فیس بوک را در سیلیکون ولی به عهده دارد.  کسپر کلینج (Casper Klynge) نخستین فردی است که در دنیا عنوان «سفیر ملی فناوری» را به خود اختصاص داده است. دولت دانمارک هدف از منصوب کردن سفیر ملی فناوری را برقراری ارتباط با سیلیکون ولی، درک تاثیر تغییرات مداوم فناوری های دیجیتال، در کنار افزایش سود و ارزش کشور خود دانست و البته از سوی دیگر انتخاب این فرد می تواند به نفع شرکت های بزرگ نیز باشد.  با یک حساب سرانگشتی برای مقایسه باید بگوییم که تولید ناخالص داخلی دانمارک در سال 2016 برابر با 310 میلیارد دلار بوده است و این در حالی است که ارزش شرکت های فیس بوک و اوراکل در همین سال برابر با 437 و 185 میلیارد دلار است.
کلینج در مصاحبه ای در این باره گفت: ما برقراری روابط دیپلماتیک سنتی با دیگر کشورها و سازمان ها را ادامه می دهیم، اما به دنبال آغاز برقراری روابط با شرکت های بزرگ فناوری نیز هستیم. هدف ما کمک به دانمارک برای درک تاثیر تحولات سریع حوزه فناوری دیجیتال است تا منافع و ارزش های دانمارک تامین شود. ایجاد مجاری ارتباطی با شرکت های فناوری به نفع ما و این شرکت هاست، زیرا دخالت و تاثیرگذاری آنها بر ما از بسیاری از کشورها بیشتر است.
 به گفته وی، یکی از مهم ترین ابعاد همکاری با شرکت های حوزه فناوری اطلاعات، بهره گیری از نقش مهم آنها در زمینه تامین امنیت است، چراکه شرکت های مذکور می توانند با اشتراک اطلاعات رمزگذاری شده، فرآیند مقابله با حملات تروریستی را تسریع کنند. سفیر ملی تکنولوژی دانمارک گفت: اگر به عوامل موثر بر زندگی روزمره و حجم اطلاعاتی که شرکت های بزرگ از ما در اختیار دارند، بنگرید، متوجه نقش تاثیرگذار آنها خواهید شد.
گفتنی است که دیپلماسی فناوری، یکی از پنج اولویت اصلی امور خارجی دانمارک است و در کنار امنیت ملی، خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، منطقه قطب شمال و مسایل مربوط به مهاجرت و تروریسم قرار می گیرد. کلینج در این باره گفت: ما شاهد بودیم که بعد از عملیات تروریستی در لندن چه اتفاقی افتاد؛ زمانی که فیس بوک پیش افتاد و اعلام کرد که می تواند با کمک شبکه خود از نحوه عملکرد سازمان های تروریستی آگاهی یابد و از بروز حوادث این چنینی جلوگیری کند.  در ماه مه، فیس بوک توسط دیده بان حمایت از داده فرانسه به دلیل جلوگیری نکردن از استفاده تبلیغ کنندگان از داده های کاربران، به 166 هزار دلار جریمه شد. 
کلینج با بیان این موضوع گفت: اگر این موضوعات را بررسی کنید، متوجه می شوید که چه چیزهایی در زندگی روزمره تاثیرگذارند و چقدر شرکت های بزرگ به دلیل داشتن داده های کاربران می توانند نقش جریان سازی در جهان داشته باشند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :