آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 212166
تاریخ انتشار : 30 خرداد 1396 10:12
تعداد بازدید : 1220

براساس محاسبات اولیه بانک مرکزی از وضعیت رشد اقتصادی در سال 1395

بخش ارتباطات 6/7 درصد رشد کرد

براساس محاسبات اولیه بانک مرکزی از وضعیت رشد اقتصادی در سال 1395، بخش حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات در سال گذشته 6/7 درصد رشد داشته است.

فناوران- بانک مرکزی روز شنبه در گزارشی اعلام کرد براساس محاسبات اولیه و مقدماتی انجام شده، تولید ناخالص داخلی کشور در سال ۱۳۹۵ (به قیمت های ثابت سال ۱۳۹۰) به ۶۶۹۱ هزار میلیارد ریال رسیده است که در مقایسه با رقم دوره مشابه سال قبل (۵۹۴۶ هزارمیلیارد ریال)، معادل 12/5درصد افزایش یافته است.
در این گزارش گروه های مختلف تولیدی و خدماتی بررسی شده اند که بر این اساس میزان رشد گروه خدمات در سال 95 به 3/6 درصد رسید. این در حالی است که بیشترین رشد در میان زیرگروه های گروه خدمات، متعلق به بخش حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات است که رشد 6/7 درصدی را تجربه کرده است. این در حالی است که میزان رشد این گروه در سال 94 به میزان 1/6- بوده است. 
نکته دیگر اینکه میزان رشد در این گروه روند افزایشی را طی کرده و میزان آن در فصل های اول تا چهارم سال به ترتیب 1/3، 5/7، 8/3 و 11/2 درصد بوده است.
براساس این گزارش تولید ناخالص داخلی بخش حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات به قیمت های جاری در سال 94 میزان یک میلیون و 221 هزار و 670 میلیارد ریال بوده است که این رقم در پایان سال 95 به یک میلیون و 338 هزار و 23 میلیارد ریال افزایش یافته است.
همچنین میزان رشد بخش حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات به قیمت های جاری نیز از 8/3 درصد سال 94 به 9/5 درصد در سال 95 رسیده است. نکته جالب اینکه در حالی که میزان رشد بخش حمل و نقل،  انبار داری و ارتباطات تقریبا دو برابر میزان رشد کل گروه خدمات به قیمت های ثابت است، میزان رشد این بخش نسبت به گروه به قیمت های ثابت، بیش از 4 درصد کمتر از گروه خدمات  است.
رشد بخش حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات نیز تاثیر قابل توجهی در رشد تولید ناخالص داخلی در سال 95 نیز داشته است. براساس گزارش بانک مرکزی بیشترین میزان تاثیر در رشد تولید ناخالص داخلی مربوط به بخش نفت با سهم 9/8 درصدی است. پس از آن بخش صنعت تاثیر 0/8 درصدی داشته است و در رتبه سوم به طور مشترک بخش های بازرگانی، رستوران و هتلداری و حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات قرار دارند که تاثیرشان 0/7 درصد بوده است. براساس گزارش بانک مرکزی اگرچه برآوردهای مقدماتی نشان می دهد که بخش عمده رشد اقتصادی 12/5 درصدی طی سال ۱۳۹۵ مربوط به افزایش میزان تولید و صادرات گروه نفت بوده است؛ با این وجود، رشد اقتصادی بدون نفت نیز از رشد مثبت و روند رو به بهبودی برخوردار شده است. به گونه ای که رشد اقتصادی بدون نفت از 1/8- درصد در سه ماهه نخست سال ۱۳۹۵ به ترتیب به رشد مثبت 3/9، 5/4  و 5/6 درصدی طی فصول دوم تا چهارم رسیده و نهایتا از رشد 3/1- درصد در سال ۱۳۹۴ به رشد ۳/۳ درصدی در پایان سال ۱۳۹۵ افزایش یافته است. در سال جاری نیز انتظار می رود، با استمرار اصلاحات اقتصادی در چارچوب اقتصاد مقاومتی، حضور موثر سیستم بانکی در قالب طرح های حمایت از تولید، بهبود مناسب تر فضای کسب و کار و تعمیق بازار سرمایه این روند در اقتصاد کشور نهادینه شود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :