آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 211861
تاریخ انتشار : 24 خرداد 1396 10:47
تعداد بازدید : 1818

در دیدار سران قوا، مسوولان و کارگزاران نظام مطرح شد

انتقاد رهبر انقلاب از کوتاهی در ایجاد شبکه ملی اطلاعات

مقام معظم رهبری برای چندمین بار در چند سال اخیر، بر ضرورت ایجاد شبکه ملی اطلاعات تاکید کرده و از کوتاهی ها در این زمینه انتقاد کردند.

فناوران - حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر دوشنبه در دیدار سران قوا، مسوولان و کارگزاران نظام و جمعی از مدیران کشور، اعتماد همه رای دهندگان به صندوق انتخابات نظام اسلامی را مهم ترین واقعیت انتخابات ۲۹ اردیبهشت خواندند و با بیان ضرورت ایجاد فضایی جدید از همکاری و کار و تلاش برای پیشرفت ایران و اعتلای نظام افزودند: برای اداره درست کشور و مدیریت فرصت ها و تهدیدها باید ضمن استفاده از تجربیات که مهم ترین آنها وحدت ملی و اعتماد نکردن به آمریکاست، به ملاک های درست تصمیم گیری اتکا کرد که اصلی ترین این ملاک ها، «تأمین منافع ملیِ حقیقی» یعنی منافعی است که با هویت ملی و انقلابی ملت در تعارض نباشد.
حضرت آیت الله خامنه ای در بخشی از سخنان خود در این دیدار «فضای مجازی» را از دیگر مسائل مهم و تأثیر گذار در اداره صحیح کشور خواند.
براساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب گفتند: بهمنی از مسائل ضد ارزشی و مخالف منافع ملی، مطالب درست و نارست، اطلاعات غلط یا صحیح و حتی شبه اطلاعات بر ذهن جامعه فرود می آید که باید این فضا کنترل شود، اما نباید ملت را از فضای مجازی محروم کرد.
ایشان با انتقاد از کوتاهی ها در زمینه ایجاد شبکه ملی اطلاعات افزودند: شماری از کشورها با ایجاد شبکه ملی اطلاعات، ضمن رعایت خطوط قرمز خود و کنترل صحیح فضای مجازی از اینترنت برای تامین منافع شان بهره گرفته اند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: باید همه مردم بتوانند از منافع فضای مجازی استفاده کنند و در زمینه هایی که به ضرر کشور، افکار عمومی و به ویژه جوانان نیست، سرعت اینترنت افزایش یابد و هر کار لازم دیگر نیز انجام شود.
 سرانجام طرح شبکه ملی اطلاعات
هرچند ایده راه اندازی شبکه ملی اطلاعات به سال 84 و تحت نام اینترنت ملی باز می گردد، اما نخستین گام های قانونی برای ایجاد آن در برنامه پنجم توسعه برداشته شد. بر اساس این قانون، شبکه ملی اطلاعات قرار بود تا پایان برنامه پنجم توسعه به سرانجام برسد اما به علت آنچه کمک کاری دولت دهم اعلام شد، این شبکه هنوز هم به سرانجام نرسیده است.
در سال 92 شورای عالی فضای مجازی، الزامات حاکم بر تحقق شبکه ملی اطلاعات را تصویب کرد تا دولت یازدهم وظیفه ای مشخص تر در ایجاد این شبکه داشته باشد.
انتقاد از وضعیت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات، به یکی از مهم ترین چالش ها میان وزارت ارتباطات و انتظاری دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی تبدیل شد. با تغییر دبیر شورا، هم از میزان انتقادات کم شد و هم دولت عزمش را برای راه اندازی شبکه ملی اطلاعات جزم کرد.
سال گذشته بالاخره فاز نخست و دوم شبکه ملی اطلاعات راه اندازی شد، فازهایی که البته راه اندازی شان چندان منتقدان را قانع نکرد. قرار بود فاز سوم 27 اردیبهشت ماه افتتاح شود اما به دلیل برگزاری انتخابات ( که از مدت ها قبل هم معلوم بود در زمان انتخابات برگزار می شود) به زمان نامشخصی پس از ماه مبارک رمضان موکول شد.
 انتقاد دوباره مقام معظم رهبری
نخستین بار نیست که مقام معظم رهبری از وضعیت شبکه ملی اطلاعات انتقاد می کند. ایشان در حکم خود برای اعضای دومین دوره شورای عالی فضای مجازی، تاکید ویژه ای بر شبکه ملی اطلاعات داشت و  به آنها ماموریت داد به «تسریع در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات پس از تصویب طرح آن در شورای عالی و نظارت مستمر و موثر مرکز ملی بر مراحل راه اندازی و بهره برداری از آن» بپردازند.
ایشان سال گذشته نیز در دیدار هزاران نفر از معلمان و نومعلمان سراسر کشور بیان کردند: «باید زمینه استفاده صحیح از فضای مجازی فراهم شود نه آنکه به صورت رها و غیر قابل کنترل باشد» و به صورت تلویحی از وضعیت شبکه ملی اطلاعات انتقاد کردند.
هرچند وزارت ارتباطات راه اندازی شبکه ملی اطلاعات را به عنوان یکی از منویات مقام معظم رهبری همواره از دستاوردهای خود در دولت یازدهم دانسته است، اما به نظر می رسد وضعیت فعلی این شبکه مورد قبول ایشان نباشد.
 واکنش واعظی به انتقاد مقام معظم رهبری
در خبری که روابط عمومی سایت وزارت ارتباطات بعد از ظهر دیروز منتشر کرد، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره بیانات مقام معظم رهبری با موضوع شبکه ملی اطلاعات گفت: همواره رهنمودهای رهبرمعظم انقلاب برای ما راهگشا بوده است و مصمم هستیم تلاش ها را برای تکامل شبکه ملی اطلاعات افزایش داده تا به آنچه ایشان به عنوان اهداف بلند ملی ترسیم کرده اند، برسیم.
محمود واعظی افزود: همه همکاران ما که در زیرساخت ها تلاش می کنند، آنهایی که در توسعه محتوا مسوولیت دارند و همه نهادهایی متعدد که سهمی در توسعه و سالم سازی شبکه ملی اطلاعات دارند، در چارچوب شورای عالی فضای مجازی در این خصوص با همگرایی و هماهنگی  و همدلی بیشتر، تلاش های خود را افزایش می دهیم. 
 واعظی گفت: در نخستین جلسه شبکه ملی اطلاعات با توجه به دغدغه طرح شده تمام برنامه های اجرایی به منظور سرعت بخشی به توسعه همه جانبه شبکه ملی و رفع دغدغه های ایشان  و با بهره گیری از تمام ظرفیت کشور ادامه خواهد یافت و انشاالله در فاز سوم شبکه ملی اطلاعات که تا پایان این دولت اجرا خواهد شد، مسیر حرکت را با  تعامل بیشتر با  تمامی صاحبنظران تنظیم و با  تلاش بیشتر اجرا خواهیم کرد.
وی بیان کرد:  به ویژه در زمینه تولید محتوای سالم و تلاش برای ایجاد خدمات بومی و حمایت همه جانبه از تمامی نوآوران محصولات و خدمات سخت افزاری، نرم افزاری و محتوایی، فرمایش معظم له  با همراهی همه نهاد ها همراه می شود و همدلانه  و هماهنگ در جهت تکامل شبکه ملی اطلاعات گام برمی داریم. 
 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به این سوال که نقطه کلیدی تحقق فرمایش مقام معظم رهبری در فضای مجازی را چه می دانید، گفت: مسوولیت پذیری تمامی دستگاه ها و نهاد ها و نیز همه کاربران فضای مجازی نقطه کانونی توسعه فضای مجازی سالم است و البته تلاش ما در ایجاد زیرساخت اعتمادپذیر، ایمن و مسوولیت پذیر توسط همه دست اندرکاران در فضای مجازی است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :