آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 211415
تاریخ انتشار : 17 خرداد 1396 9:55
تعداد بازدید : 1722

وزیر ارتباطات در پاسخ به پرسش‌های دقیقه 90 دو نماینده

مراجعه ۶۰درصدی به سایت های غیراخلاقی کذب است

محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته در صحن علنی مجلس حاضر شد تا پاسخگوی پرسش دیرهنگام دو تن از نمایندگان مجلس در واپسین روزهای کاری دولت یازدهم باشد، این پرسش ها که از سوی حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مردم شاهین شهر در خصوص نظارت و کنترل بر محتوای مطالب مغایر اصول و موازین شرعی و مصالح و منافع ملی در فضای مجازی و نادر قاضی پور، نماینده مردم ارومیه درخصوص وضعیت معیشتی، رفاهی و شغلی کارکنان شرکت مخابرات ایران بعد از خصوصی سازی مطرح شد، بعد از پاسخ های واعظی به رای نمایندگان گذاشته شد که در هر دو مورد نمایندگان از توضیحات وزیر ارتباطات قانع شدند.

فناوران - حاجی دلیگانی در بخشی از سخنان خود در جلسه علنی مجلس گفت: آقای وزیر! هر چند می دانم که می دانید بنا بر اعلام رییس مرکز رسانه ای دیجیتال حداقل ۵۳ درصد مردم ایران عضو یکی از شبکه های اجتماعی هستند و میانگین حضور رسانه ای ایرانی ها در فضای مجازی ۵ تا ۹ ساعت است، در حالی که میانگین جهانی ۱۶ ساعت در یک ماه است.
وی گفت: ۷۲ درصد از جوانان ۱۸ تا ۲۹ سال حداقل در یکی از شبکه های اجتماعی عضویت دارند و ۱۹ تا ۲۰ میلیون از کاربران فضای مجازی در ایران زیر ۱۸ سال هستند که آزادانه و بدون هیچ گونه محدودیتی به اینترنت دسترسی دارند.
حاجی دلیگانی افزود: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات باید پاسخگو باشد. حدود ۱۹ تا ۲۰ میلیون نفر از کاربران اینترنت در ایران زیر ۱۸ سال هستند که بدون هیچ محدودیتی آزادانه به اینترنت دسترسی دارند و ۸۰ درصد کاربران شبکه اجتماعی نوجوانان و دانش آموزان هستند در حالی که براساس آمار موسسه بین المللی تعداد جست وجوهای صفحات غیراخلاقی از اول سال ۲۰۱۵ میلادی تاکنون حدود ۵ میلیارد ۴۵۰ میلیون است.
وی ادامه داد: حتما می دانید در سال ۱۹۹۹ میلادی تعداد صفحات غیراخلاقی ۱۰۵ میلیارد صفحه شناخته شده و روزانه ۷ میلیون صفحه به آن اضافه می شود. آقای وزیر! یقین دارم که می دانید صنعت تصاویر محرک جنسی موفق ترین و پرسودترین صنعت تجارت الکترونیکی است.
نماینده مردم شاهین شهر همچنین یادآور شد: ۶۰ درصد صفحات اینترنتی که مورد مراجعه قرار می گیرند سایت های جنسی و غیراخلاقی است و دانش آموزان در بیشترین خطر گرفتار شدن در مواجهه با این سایت ها هستند. ۵۶ درصد کل اینترنت منطقه غرب آسیا در ایران مصرف می شود، همچنین ۲۵ درصد نوجوانان ۱۰ تا ۲۰ سال بدون قصد قبلی و فقط به دلیل سهل انگاری و عدم انجام وظایف قانونی ما مسوولان وارد سایت های غیراخلاقی  و ۲۰ درصد آنها جذب این سایت ها شده اند.
 آمار 60 درصدی صحیح نیست
واعظی وزیر ارتباطات در پاسخ به این نماینده، خطاب به وی گفت: آمارهای شما درست نیست، این آمارها را در خیابان ها و روزنامه ها نمی توان پیدا کرد، باید از وزارت ارتباطات یا وزارت اطلاعات اخذ شود.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: مراجعه ۶۰ درصدی مردم به سایت های غیراخلاقی و تامین ۹۰ درصدی اینترنت کشور از منابع خارجی کذب است، آمارهایی که ایشان در ارتباط با ایران داده اند، درست نیست و جایی نباید نقل قول شود. وی اظهار داشت: فاز اول شبکه ملی اطلاعات سال گذشته در هفته دولت به بهره برداری رسید. ۱۴ سال است که قرار است شبکه ملی اطلاعات راه اندازی شود، اما هیچ وقت این کار انجام نشده است.
وزیر ارتباطات گفت: در دولت یازدهم پروژه شبکه ملی اطلاعات در اولویت کار ما بود. ما اتوبان ساختیم، اما اتوبان ملی و داخلی ساختیم، اگر سرعت و حجم اینترنت را افزایش نمی دادیم، چگونه می توانستیم شبکه ملی ایجاد کنیم؟!
 121 فیلترشکن مهم را بستیم
واعظی اظهار داشت: فاز اول شبکه ملی اطلاعات در هفته دولت راه اندازی شد، ۲۲ بهمن ماه نیز فاز دوم آن راه اندازی شد. مردم در ابتدای این دولت تنها ۱۰ درصد از محتوا و ترافیک داخلی استفاده می کردند، اما امروز مردم ۴۳ درصد از محتوا و ترافیک داخلی استفاده می کنند، فاز سوم شبکه ملی اطلاعات نیز به زودی به بهره برداری خواهد رسید.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه ماموریت تامین محتوای شبکه های مجازی تنها بر عهده وزارت ارتباطات نیست، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد و شورای عالی فضای مجازی نیز مسوول تامین محتوا و نظارت بر آن هستند.
واعظی اظهار داشت: ۷ میلیون آدرسی را که از سوی مراجع درخصوص سایت های غیرمجاز برای ما ارسال شده بود، بستیم و ۱۲۱ فیلترشکن مهم را مسدود کردیم.
 وزارت ارتباطات با تلگرام به توافق رسید
واعظی ادامه داد: شبکه تلگرام خارجی است، با مسوولان این شبکه تفاهم کردیم در ۵ مصداق شامل مفاسد جنسی، کودک آزاری، تروریست و محتوای ضد دین و ضد اخلاق با ما همکاری کرده و کانال ها را فیلتر کنند.
وی با بیان راه اندازی شبکه پالایش هوشمند گفت: تا امروز ۴۰۰ میلیون نشانی غیراخلاقی و ۱۱۱ پروفایل غیراخلاقی کاربران مسدود شده است.
وزیر ارتباطات ادامه داد: ما ترافیک داخلی و خارجی را جدا کرده ایم و امروز ۴۷ درصد از مردم از اینترنت داخلی استفاده می کنند که نصف هزینه های اینترنت بین المللی را می پردازند.
 برخی خصوصی شدن مخابرات را باور نکرده اند
در ادامه جلسه پرسش نادر قاضی پور، نماینده مردم ارومیه در خصوص بی توجهی وزارت ارتباطات به وضعیت معیشتی، رفاهی و شغلی کارکنان شرکت مخابرات ایران مطرح شد. وزیر ارتباطات نیز در پاسخ با بیان اینکه شرکت مخابرات ایران مدت ها پیش خصوصی شده است و مسایل پرسنلی آن به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ربطی ندارد، گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر مسایل پرسنلی این شرکت نظارت کامل دارد.
واعظی افزود: مشکل این است که هنوز عده ای خصوصی شدن شرکت مخابرات ایران را باور نکرده اند.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه 50 درصد سهام داران شرکت مخابرات ایران از بخش خصوصی هستند، ادامه داد: شرکت مخابرات ایران هیات مدیره ای دارد که یکی از پنج عضو آن دولت است و تنها 20 درصد از سهام آن متعلق به دولت است .
واعظی با بیان اینکه مسایل پرسنلی این شرکت براساس قانون کار باید حل شود، گفت: براین اساس طبیعی است که اگر پرسشی در زمینه کارکنان شرکت مخابرات وجود دارد، باید از علی ربیعی وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی پرسیده شود که من از ایشان پرسیدم و گفتند به طور منظم بر همه اموری که در این شرکت وجود دارد، نظارت داریم.
عضو هیات دولت ادامه داد: مسائل فنی مخابرات ، سیاست گذاری های مختلف و تعرفه ها و مسایلی از این قبیل در حوزه وظایف وزارت ارتباطات است و مسوولیت آنها را بر عهده می گیریم و نظارت عالی بر آنها داریم.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :