آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 211122
تاریخ انتشار : 9 خرداد 1396 10:16
تعداد بازدید : 675

در نشست فراکسیون توسعه صادرات غیرنفتی مجلس با فعالان اقتصادی مطرح شد:

پیشنهاد تشکیل معاونت توسعه صادرات غیرنفتی در ریاست جمهوری

تعدادی از اعضای فراکسیون توسعه صادرات غیرنفتی مجلس با حضور در اتاق ایران، با فعالان اقتصادی در حوزه صادرات به تبادل نظر پرداختند.

اتاق ایران - در ابتدای نشست، معاون امور مجلس اتاق ایران خلاصه ای از مسایل صادرکنندگان را بیان کرد.
محمدرضا رمضانی نرخ ارز، بالا بودن تعرفه های وارداتی، عضو نبودن ایران در سازمان تجارت جهانی، فرسودگی ناوگان حمل ونقل بین المللی، اجرا نشدن قوانین درباره پرداخت یارانه های صادراتی، ایجاد تشکل های موازی صادراتی و هموار نبودن بستر دیپلماسی خارجی را از مهم ترین مسایل مورد نظر صادرکنندگان عنوان کرد.
رمضانی گفت: متأسفانه بستر دیپلماسی اقتصادی در کشور آن طورکه باید، هموار نیست و به صادرات کمکی نمی کند. 
وی با بیان پیشنهاد اتاق ایران برای سپردن انتخاب رایزنان بازرگانی به تشکل ها گفت: انتخاب رایزنان بازرگانی توسط تشکل های اقتصادی که به مسایل اقتصادی واقفند، می تواند نتایج بسیار خوبی داشته باشد.
معاون امور مجلس اتاق ایران همچنین بر همکاری اتاق ایران و مجلس برای استفاده از همه ظرفیت های صادراتی کشور تأکید کرد.
رییس فراکسیون توسعه صادرات غیرنفتی مجلس نیز با بیان اهمیت صادرات غیرنفتی برای کشور گفت: توسعه صادرات به افزایش اشتغال در کشور که چالش اصلی امروز کشور است، کمک می کند.
حسن امیری با بیان نقش قوه مقننه در افزایش صادرات غیرنفتی کشور گفت: به عنوان نمایندگان مجلس باید کمک کنیم تا اگر خلاء قانونی در این زمینه وجود دارد، حل شده و مشکلات اجرایی هم به دولت منتقل شود.
در ادامه این نشست فعالان اقتصادی اتاق ایران مسایل خود را عنوان کردند.
رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران با بیان اهمیت صادرات غیرنفتی برای تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: هسته اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی و همچنین تحقق رشد اقتصادی، توسعه صادرات غیرنفتی است.
رضی حاجی آقامیری با بیان اینکه موضوع نرخ ارز در روند صادرات بسیار حایز اهمیت است، گفت: دولت اجازه واقعی شدن نرخ ارز را نمی دهد و در صورت افزایش ناگهانی قیمت ارز به گونه ای آن را کنترل می کند.
حاجی آقامیری افزود: دو نوع تفکر در بدنه اقتصادی دولت حاکم است؛ یک تفکر معتقد است نرخ ارز باید واقعی شود؛ تفکر دیگر با تأکید بر ارزش پول ملی می گوید که نباید ارزش پول ملی در مقابل نرخ ارز کم شود.
رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران گفت: باید ببینیم حفظ و افزایش استقلال کشور و تحقق رشد اقتصادی مهم است یا اینکه ارزش پول ملی کم نشود و در عوض صادرات تحقق یابد.
صالحی با بیان اینکه صادرات در کشور متولی مشخصی ندارد، از لزوم تشکیل معاونت توسعه صادرات غیرنفتی در ریاست جمهوری سخن گفت.
همچنین معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق ایران گفت: آیین نامه و قانون توسعه صادرات با اقتضائات روز ایران هماهنگ نیست.
مظفر علیخانی، قیمت تمام شده بالای محصولات تولیدی، مشکلات در حوزه گمرک و حمل ونقل و نبود متولی مشخص برای صادرات را از دیگر مسایل حوزه صادرات برشمرد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :