آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 208291
تاریخ انتشار : 31 اردیبهشت 1396 9:56
تعداد بازدید : 1357

برنامه‌های منسجم‌تر و آزادانه‌تر حسن روحانی در حوزه فاوا رای‌ آورد

5 تعهد فناورانه منتخب دوازهم

حسن روحانی با 23 میلیون و 549 هزار و 616 رای رییس جمهور ایران شد. براساس گزارش های منتشره در روزنامه فناوران، او حداقل در حوزه فاوا، برنامه های منسجم تر و آزادانه تری را برای دولت دوازدهم ارایه کرده بود و این برنامه ها هم رای آورد. اما جا دارد با پایان انتخابات، به یادآوری تعهدات منتخب مردم بپردازیم به این امید که شاهد تحقق وعده ها و برآورده شدن انتظارات فعالان فاوا باشیم.

1- تعهد به تقویت زیرساخت های اینترنت و اشتغال زایی
حسن روحانی در برنامه ای که برای دولت دوازدهم خود منتشر کرد، متعهد به تقویت زیرساخت های اقتصادی با هدف اشتغال زایی در حوزه فاوا شد. او همچنین با تعیین هدف های کمی، نشان داد عزمش برای دستیابی به این اهداف جدی است.
در بخش اقتصادی این برنامه نوشته شده است: «رساندن سرعت و کیفیت شبکه ملی اطلاعات و اینترنت همه استان ها به سطح سه کشور نخست خاورمیانه، تا سال ۱۴۰۰ با هدف دسترسی آسان به اطلاعات و گسترش کسب و کارهای مبتنی بر اینترنت، می تواند در توسعه دانش بنیان کشور و ایجاد مشاغلی که مستقیم یا غیرمستقیم بر زیرساخت های اینترنتی بنا می شوند، موثر باشد.»
وزارت ارتباطات مدعی است در سال 1395 حدود 100 هزار شغل در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایجاد کرده و اطلاعات آن را در اختیار مراجع ذی صلاح قرار داده است (این اطلاعات به صورت رسمی منتشر نشد). همچنین وزارت ارتباطات متعهد شده است در سال جاری در حوزه فاوا 130 هزار شغل ایجاد کند که رقم قابل توجهی محسوب می شود.
حمایت از شرکت های استارت آپی و ایجاد شرکت های دانش بنیان، توسعه فیبر نوری و تکمیل شبکه ملی اطلاعات ازجمله برنامه های دولت در این زمینه است.
شبکه ملی اطلاعات قرار بود در روز جهانی ارتباطات به بهره برداری برسد اما این موضوع با تاخیر روبه رو شد و به بعد از ماه مبارک رمضان موکول شده است.

2-تعهد به باز ماندن شبکه های احتماعی
رییس جمهور منتخب مردم ایران بارها در تبلیغات انتخاباتی اش، باز بودن شبکه های اجتماعی را از افتخارات دولتش دانست. او و نزدیکانش حتی چندین بار به رقبایشان یادآوری کردند فعالیت های سنگین تبلیغاتی آنها در تلگرام در ایام انتخابات، به خاطر فعالیت های این دولت در فضای مجازی است.
بنابراین بازماندن شبکه های اجتماعی مانند تلگرام و اینستاگرام از دیگر تعهدات دولت دوازدهم خواهد بود. 
با این حال انتظار اغلب مردم از دولت آینده این است که برای رفع فیلتر بسیاری از سایت های کاربردی مانند توییتر، فیس بوک و پینترست بکوشد. نیمی از اعضای کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه نماینده دولت هستند و بنابراین انتظار رفع فیلتر این شبکه های اجتماعی دور از ذهن نیست. از سوی دیگر با تصویب شورای عالی فضای مجازی، فعالیت کاربران سبب بسته شدن شبکه های اجتماعی نمی شود و بنابراین قاعدتا مقام قضایی نیز نمی تواند به خاطر شکایت خصوصی به بسته شدن این شبکه ها رای دهد.

3-تعهد به اجرای قانون دسترسی آزاد به اطلاعات
حسن روحانی بارها در برنامه دولت دوازدهم خود متعهد شد بلافاصله پس از آنکه مردم به او مجددا رای اعتماد دهند، قانون دسترسی آزاد به اطلاعات را اجرایی کند.
مجلس در زمان دولت دهم این قانون را تصویب کرد اما آن دولت هیچ کاری برای اجرای آن انجام نداد. دولت یازدهم با تدوین آیین نامه آن، گام بزرگی در جهت اجرای قانون دسترسی آزاد به اطلاعات برداشت و حتی شنیده شد پورتالی به این منظور در دست طراحی است. اما مقاومت برخی دستگاه های اجرایی در اتصال به این پورتال سبب شد تا در عمل این طرح مهم به انتخابات نرسد.
با این حال روحانی در برنامه سیاسی خود آورده است:  «قانون انتشار و دسترسی آزادانه به اطلاعات» یکی از مهم ترین قوانین برای شفاف سازی امور اداره کشور و مبارزه با فساد است. اجرای این قانون نظارت مردم بر دولت و سایر قوای کشور را افزایش می دهد و شفافیت ناشی از آن، عاملی برای مقابله با ضایع شدن حقوق مردم است. کشور باید شفاف اداره شود و تدوین و ابلاغ آیین نامه اجرایی این قانون در دولت یازدهم، زمینه را برای اجرای آن فراهم کرده است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی اجرای این قانون است و در دولت دوازدهم تلاش می شود با اجرای این قانون، بالاخص با توجه به ظرفیت هایی که در زمینه توسعه امور فضای مجازی و دسترسی مردم به اطلاعات از طریق ابزارهای اینترنتی ایجاد شده، این قانون اجرا شود.  
همچنین روحانی در بخش «تداوم تلاش برای تحقق حقوق ملت در قانون اساسی» متعهد به اجرای بدون تاخیر قانون بر زمین مانده آزادی اطلاعات و تقویت دولت الکترونیکی برای مقابله با فساد و نارسایی های اداری شده  است.
روحانی همچنین در بخش ارتقای شفافیت و مبارزه با فساد باز هم اجرای قانون انتشار و دسترسی آزادانه به اطلاعات را وعده داده و متعهد شده است به استفاده حداکثری از ظرفیت فضای مجازی برای شفاف سازی درباره عملکرد دولت بپردازد.

4-تعهد به ایجاد بسترتولید محتوای تصویری
یکی از وعده های بزرگ روحانی در انتخابات، در هنگام انتقاد از صدا و سیما مطرح شد. او که معتقد بود صدا و سیما بیشتر به نفع رقبای او فعالیت می کند، وعده داد کاری می کند که هر جوان ایرانی با موبایل های خود یک صدا و سیما باشد.
حسن روحانی در جمع مردم زنجان گفت: زیرساخت های ارتباطی را جوری تقویت می کنیم که هر کدام از مردم با موبایل های شان یک صدا و سیما داشته باشند.
روحانی، معاون اولش اسحاق جهانگیری و برخی دیگر از نزدیکانش، تمام سخنرانی های انتخاباتی شان را از طریق اینستاگرام به صورت زنده پخش کردند و مردم به تماشا نشستند. اوج پخش زنده این سخنرانی ها هم، سخنرانی پایانی روحانی در مشهد بود که بیش از 44 هزار بیننده در یک لحظه ثبت شد. حال باید دید این امکان فقط در هنگام انتخابات باز ماند یا به سرنوشت تماس صوتی تلگرام منجر می شود.

5- تعهد به تکمیل پرونده الکترونیکی سلامت
یکی از تعهدات مهم حسن روحانی در برنامه دولت دوازدهم تکمیل پرونده سلامت الکترونیکی است. در بخش برنامه سلامت، بهداشت و درمان آمده است: به کار گیری کامل پرونده الکترونیکی سلامت و استفاده از آن برای رسیدگی به اسناد پزشکی و پرداخت هزینه آن ها به صورت الکترونیکی در دولت دوازدهم انجام خواهد گرفت. همچنین استقرار کامل سامانه پرونده الکترونیکی سلامت و مکانیزه کردن فرایندهای درمان در این برنامه آمده است. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :