آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 208011
تاریخ انتشار : 26 اردیبهشت 1396 10:19
تعداد بازدید : 1250

گسترش سریع باج افزار WannaCrypt

نظام خدمات درمانی انگلستان مختل شد

روز به روز به گستردگی و تبعات موج حمله سایبری وسیعی که ده ها هزار شبکه اطلاعاتی و سیستم کامپیوتری را در کشورهای مختلف تحت تاثیر قرار داده است، افزوده می شود. این حمله سایبری که به وسیله باج افزار WannaCrypt صورت می گیرد، تا روز یکشنبه ۲۴ اردیبهشت، دامنه حملات خود را به ۱۵۰ کشور و ۲۰۰ هزار کامپیوتر رسانده بود و راب وینرایت، رییس یوروپل (پلیس اتحادیه اروپا) اعلام کرده است که این آمار روز دوشنبه، وقتی که کارمندان به سر کار باز می گردند، افزایش بیشتری خواهد یافت.

گفتنی است که این باج افزار به نام های مختلفی همچونWannaCry ،Wana Decrypt0r ،WannaCryptor و WCRY نیز شناخته می شود.
خبرها حاکی است که این حملات که از روز جمعه آغاز شده، برخی مدارس را در چین و بیمارستان ها را در اندونزی هدف قرار داده و موجب تعطیلی برخی از خطوط تولید خودروسازی اروپایی شده است. این موج حمله سایبری منجر به اختلال در بسیاری از سیستم های کامپیوتری و خدمات عمومی شد. در موج اولیه حملات، ۴۵ هزار حمله سایبری در ۷۰ کشور جهان سیستم های کامپیوتری را مختل کرد.
حملات سایبری اخیر به این صورت است که یک باج افزار کامپیوتری به سیستم های کامپیوتری حمله می کند، تمامی فایل ها را به رمز در می آورد و آنها را قفل می کند. هکرها با استفاده از این باج افزار با هدف قرار دادن سیستم های کامپیوتری خواستار دریافت پول اینترنتی بیت کوین می شوند تا قفل را باز کنند. هکرها به نهادهای مختلف فقط شش روز فرصت داده اند تا این پول را پرداخت کنند.
یکی از نهاد های مهمی که مورد این حمله قرار گرفته، نظام خدمات درمانی بریتانیا (NHS) است.
واروم بادوار، رییس شرکت رد لاک، درباره این حملات گفت: آنها سازمان هایی را هدف قرار داده اند که ماموریت مهم و حیاتی دارند و نمی توانند بدون اطلاعات کامپیوتری خود کار کنند. بیشتر نظام خدمات درمانی بریتانیا از کار افتاده زیرا بیشتر بیمارستان ها زیر برنامه خدمات بهداشتی ملی هستند. آنها کار را متوقف کرده اند، چراکه تماس شان با سیستم قطع شده است. در واقع آنها بیماران را به خانه می فرستند.
در این حمله، باج افزار در سیستم هایی که محافظت کامل ندارند از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر منتقل می شود. این باج افزار با استفاده از یک نرم افزار که سازمان امنیت ملی ایالات متحده برای مصارف امنیتی روی آن کار کرده بود و اخیرا به سرقت رفت تولید شده است. 
وزیران دارایی هفت قدرت صنعتی جهان قرار است راه های مبارزه با این موج حمله سایبری را در جلسه خود در سیسیل ایتالیا بررسی کنند. کارشناسان امنیت سایبری می گویند که سازمان ها و کاربران باید از به روز رسانی هایی که در اختیارشان قرار می گیرد، استفاده کنند و به کاربران هشدار می دهند که در باز کردن مدارک ضمیمه شده به ایمیل احتیاط کنند.
از جمله سیستم های کامپیوتری که مورد حمله قرار گرفته است، بانک های روسیه و شرکت خودروسازی رنو هستند.
توقف تولید رنو- نیسان 
شرکت خودروسازی فرانسوی، رنو، روز شنبه اعلام کرد که تولید خودرو در بعضی از مراکز خود را برای ممانعت از گسترش حمله سایبری جهانی اخیر که سیستم های کامپیوتری این کمپانی را مورد حمله قرار داده، متوقف کرده است. سخنگوی رنو اظهار کرد که اقدامات پیشگیرانه ای در این خصوص اعمال شده است که شامل تعلیق موقتی فعالیت های تولیدی در بعضی از مراکز این کمپانی می شود. 
این سخنگو از اعلام مراکزی که با توقف تولید روبه رو شده اند، خودداری کرد؛ اما اطلاع داد که کارخانه رنو در سندوویل در شمال غرب فرانسه یکی از این کارخانجات بوده است. این شرکت نخستین شرکت بزرگ فرانسوی است که اذعان کرده است باج افزار جهانی اخیر که ده ها هزار کامپیوتر حدود 100 کشور را مورد حمله قرار داده، این شرکت را تهدید کرده است.
مایکروسافت نهادهای امنیتی آمریکا را مقصر خواند
یکی از مدیران مایکروسافت راجع به این باج افزار اظهار نظر کرده و گفته است که باید از این هک فراگیر که باعث زمینگیر شدن کسب وکارها و خدمات دولتی در سراسر جهان شده است، به خوبی درس بگیریم. 
برد اسمیت، مدیر و نماینده قانونی غول نرم افزاری با بیان نحوه انتشار بدافزار واناکرای از انگلستان به اسپانیا و سپس به سراسر جهان گفت: تمام این مساله به خاطر مجموعه اکسپلویت هایی است که از آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) ربوده شده اند و چندی پیش خبر آن را از ویکی لیکس شنیدیم. اسمیت بخش عمده مسوولیت این حملات را به نهادهای دولتی و امنیتی نسبت می دهد. 
وی همچنین در این بیانیه نوشت: ابزارهای سایبری دست کمی از جنگ افزارهای فیزیکی ندارند. بالاخره دیدیم که جمع آوری آسیب پذیری ها توسط نهادهای امنیتی و گزارش نکردن آنها، چه عواقبی در پی دارد. این وضعیت در سال 2017 به کرات دیده خواهد شد؛ سازمان سیا این آسیب پذیری ها را به دست آورد، ویکی لیکس خبر آن را منتشر ساخت و نهایتا NSA کنترل این مجموعه را از دست داد؛ حالا کاربران سراسر جهان تاوان آن را پس می دهند.
وقتی اکسپلویت های نهادهای دولتی در اختیار عموم قرار گیرد، گویی موشک های تاماهاک از ارتش آمریکا به سرقت رفته اند. حمله اخیر به خوبی نشان می دهد که در شرایط کنونی جهان، ارتباط تنگاتنگی بین دو تهدید امنیت سایبری وجود دارد: یکی اقدام های غیر مسوولانه دولت ها و دیگری تبهکاری سازمان یافته.
 منابع: رویترز و تک کرانچ


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :