آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 206538
تاریخ انتشار : 5 اردیبهشت 1396 23:32
تعداد بازدید : 1348

در همایش روز جهانی دختران و ICT اعلام شد:

دیگر شکاف جنسیتی موبایل در ایران نداریم

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان ضرورت توجه به ظرفیت فاوا در جامعه گفت: با استفاده از تکنولوژی های ارتباطی که وزارت ارتباطات می تواند در این حوزه موثر باشد، عدالت جنسیتی دست یافتنی می شود.

فناوارن- شهیندخت مولاوردی، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در همایش روز جهانی دختران و ICT،  با بیان اینکه در دنیا شرایط کار و اشتغال تغییر کرده است و وضعیت ثابتی ندارد، گفت: با تغییر این وضعیت ما باید آمادگی لازم را برای بهره مندی از این شرایط به دست آوریم. 
وی گفت: با ضریب بالای حضور دختران و زنان در آموزش عالی و تخصصی بودن حوزه تکنولوژی های نوین و نقش آن در توانمندسازی زنان و دختران و همچنین بهره مندی از فرصت ها و ایجاد شغل در این حوزه،  ملزم به برنامه ریزی در این حوزه هستیم.
مولاوردی به ضریب بالای اینترنت و دسترسی برابر زنان و مردان در ایران پرداخت و آن را نویدبخش چشم انداز مثبتی در کار آفرینی و توسعه اقتصادی در جامعه عنوان کرد.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: 17 درصد مدیران و روسای هیات مدیره شرکت های دانش بنیان را زنان تشکیل می دهند که 320 شرکت از 3 هزار شرکت دانش بنیان را شامل می شود که تفاوت معنی داری است؛ اما این خود یک حرکت امیدوار کننده در این حوزه است.
وی با بیان ضرورت توجه به این ظرفیت در جامعه گفت: با استفاده از این تکنولوژی وزارت ارتباطات می تواند در این حوزه بسیار موثر باشد، به تحقق عدالت جنسیتی کمک شود و تعادل جنسیتی در همه حوزه ها و امور تحقق یابد و عدالت اجتماعی که عدالت جنسیتی یکی از زیرشاخه های آن است، محقق شود.
مولاوردی ادامه داد: در این زمینه در برنامه ششم توسعه پیش بینی های لازم شده است و با اولویت بندی مسایل زنان، سند برنامه ششم توسعه طوری تدوین شده که قابلیت ارزیابی در انتهای این برنامه وجود دارد و از کلی گویی و آرمان گرایی در این حوزه در برنامه توسعه خودداری شده است.

 بیش ترین اشتغال زایی در فاوا
حمیده زرآبادی، نماینده مجلس نیز در این همایش با بیان اینکه برای توسعه پایدار بهترین نقش را توسعه منابع انسانی تشکیل می دهد، گفت: برای این منظور به مشارکت عادلانه زنان در همه زمینه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نیاز داریم.
وی به ارتباط فاوا و زنان پرداخت و افزود: در برنامه ششم توسعه به موضوع اشتغال در حوزه ICT  پرداخته شده و بیشترین سقف اشتغال زایی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات دیده شده است و امیدواریم با توجه به عدالت جنسیتی و سهمی که در این حوزه داریم، شاهد  شکوفایی در این بخش باشیم.
زرآبادی درباره بستر مورد نیاز برای تحقق این اهداف گفت: افزایش شبکه انتقال کشور از 900 مگابیت به 10 هزار گیگابیت بر ثانیه و بهره مندی 742 شهر از نسل چهارم تلفن همراه و 900 شهر از نسل سوم تلفن همراه می تواند برای ایجاد کسب و کارها و اشتغال در این حوزه بستری فراهم کند.
وی به تولید بیش از 125 هزار اپلیکیشن در این دولت پرداخت و گفت: بیشترین اپلیکیشن ها در گروه هایی تهیه شده است که زنان مدیریت آن را داشته اند.

 رشد 250 درصدی انتصاب زنان در وزارت ارتباطات
سودابه رادفر، مسوول امور زنان و خانواده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در این همایش با بیان اینکه با توجه به تلاش های انجام شده زنان هنوز جایگاه واقعی را در جامعه ندارند، افزود : وزارت ارتباطات با رشد 250 درصدی انتصابات زنان در این دولت، بالاتر از میانگین شاخص دولت در این حوزه عمل کرده است که نشان دهنده حمایت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از حضور زنان در رده های مختلف مدیریتی است.
وی با بیان اینکه ما به دنبال عدالت جنسیتی در حوزه مخاطبان عام بودیم، گفت: این عدالت جنسیتی باید در حوزه خدمات اتفاق می افتاد به طوری که در سال 2010 بر اساس آمار اتحادیه جهانی مخابرات بیش از 4 درصد شکاف جنسیتی در ضریب نفوذ تلفن همراه بود که  این آمار در سال 2015 با بیش از 52 درصد ضریب نفوذ در مناطق شهری نشان می دهد که هیچ شکاف جنسیتی نداریم و این در حوزه خدمات یک دستگاه کم نظیر است.
رادفر با بیان اینکه مزیت امروز علم و دانش است، افزود: بهترین وضعیت را دختران می توانند در حوزه ICT  داشته باشند حتی برای زنانی که در خانه فعالیت می کنند که این بهترین نوع اشتغال برای  زمانی است که مزیت رقابتی بر پایه علم و دانش قرار دارد.

 حمایت وزارت ارتباطات از زنان کارآفرین
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در این همایش با تاکید بر اینکه بستر برای فعالیت زنان دارای ایده های نوآورانه و خلاقانه آماده است گفت: این وزارتخانه آمادگی دارد از نظر فنی، مالی و از وام وجوه اداره شده به زنان متقاضی راه اندازی کسب و کارهای الکترونیکی کمک کند.
واعظی  در بخش دیگر از سخنان خود به سرمایه گذاری در روستاییان و مناطق محروم پرداخت و افزود: در حال حاضر در 27 هزار روستا اینترنت داریم که در حوزه های آموزش، کشاورزی، سلامت روستاییان کاربرد دارد و اینترنت دار کردن روستاها با نگاه دولت برای کاهش شکاف دیجیتال در کشور اتفاق افتاده است.
واعظی به وضعیت حقوق زنان و دستیابی آنها در دولت های مختلف پرداخت و گفت: از ابتدای انقلاب تاکنون دولت ها درباره حقوق زنان زیاد صحبت کردند ولی این دولت تلاش کرد در عمل در منشور حقوق شهروندی به موضوع زنان توجه ویژه ای داشته باشد و حقوق زنان در کشور بیشتر محقق شود.
وی ادامه داد: در دولت یازدهم تلاش شده سهم زنان در استخدام های دولتی جدا باشد و رییس جمهور هم بارها برای انتصاب زنان شایسته در وزارتخانه ها تاکید داشت که به همین دلیل در این دولت 189 درصد انتصابات زنان بیش از دولت قبل بوده است و در وزارت ارتباطات نیز این آمار به 250 درصد رسیده است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :