آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 205835
تاریخ انتشار : 27 فروردین 1396 10:27
تعداد بازدید : 625

نخستین بار در ایران

«پرداخت موبایلی» هفته آینده رونمایی می شود

رییس کل بانک مرکزی با رد انحصارگری این نهاد در زمینه ارایه خدمات بانکداری الکترونیکی گفت: بانک مرکزی از خدمات الکترونیکی بانک ها به شرط آسیب نرساندن به منابع مالی مردم حمایت می کند.

فناوران - ولی الله سیف، رییس کل بانک مرکزی در خصوص آخرین اقدامات انجام شده در زمینه پرداخت موبایلی (موبایل پی منت) به بانکداری الکترونیکی گفت: زیرساخت های انجام این کار مربوط به بانک مرکزی است و ما از طریق شبکه های مخابراتی موبایل پی منت را راه اندازی نمی کنیم؛ بلکه از راه ابر این کار را انجام می دهیم و احتمالا در هفته آینده شروع کار موبایل پی منت را در کشور رونمایی خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این زمینه همکاری های مناسبی با بانک مرکزی داشته است، افزود: موبایل پی منت نخستین بار در کشور با تنوعی از خدمات رونمایی خواهد شد.
سیف در پاسخ به این سوال که چرا بانک مرکزی رقم دقیقی از میزان تراکنش های بانکی اعلام نمی کند، گفت: من آمار را رسما اعلام کردم و ما گزارشات را در سایت بانک مرکزی می گذاریم و اگر کسی هم شکایت داشته باشد، به آن رسیدگی می شود و هیچگونه استثنایی هم در این رابطه نداریم.
وی توضیح داد: بانک مرکزی تکلیف خودش را بر ارتقای مستمر خدماتی که بانک ها ارایه می دهند، می داند و آن بخشی هم که در بستر فناوری اطلاعات است هم همینطور شامل حمایت بانک مرکزی می شود.
رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا صورت مالی بانک مرکزی رسما اعلام نمی شود، عنوان کرد: من تعجب می کنم از این انتظار. بانک مرکزی بنگاه اقتصادی نیست که درآمد، سود و زیانش را اعلام کند. بانک مرکزی یک دستگاه حاکمیتی است و اداره سیاست پولی کشور را بر عهده دارد و برحسب عملیاتی که انجام می دهد، در یک مقوله درآمدها و هزینه هایی برایش ایجاد می شود که شاخص عملکردی بانک مرکزی در هیچ جای دنیا محسوب نمی شود.
وی گفت: اگر شاخص عملکردی بانک مرکزی به درآمدهایش مرتبط شود، ممکن است به بیراهه بیفتد و لطمه به اقتصاد کشور بزند. به همین دلیل این پارامتر باید از نوع نگاه به بانک مرکزی حذف شود.
سیف در این خصوص که گفته می شود بانک مرکزی مانعی در راه توسعه کسب و کار سالم بانکی است و در بانکداری الکترونیکی انحصارگری می کند، گفت: بانک مرکزی این آمادگی را دارد که هرکسی ادعا داشته باشد که می تواند خدمات بانکداری الکترونیکی را به نحو مطلوبی ارایه دهد، از آن استقبال می کند و هم از آن ها حمایت خواهد کرد به شرطی که مطمئن شویم خدمات آن ها، منابع مالی مردم را دچار تزلزل و آسیب نخواهد کرد؛ زیرا بانک مرکزی در این مساله مسوولیت دارد.
سیف در خصوص آخرین گام بانک مرکزی در ایجاد ارتباط با کشورهای مختلف در زمینه بانکداری الکترونیکی عنوان کرد: آخرین اتفاقی که در زمینه همکاری های ما با کشورهای دیگر برای بانکداری الکترونیکی رخ داده است، سفر من با رییس جمهور به مسکو بود که در آنجا توافق نهایی شد تا سوئیچ بانکی ایران و روسیه با هم اتصال پیدا کنند و کارت های بانکی ما بتوانند از کانال های پرداخت روسیه استفاده کنند و گردشگران روسی هم در ایران بتوانند از کارت های بانکی شان در فروشگاه های ایرانی استفاده کنند و دو بانک ملی ایران و بانک گسپروم روسیه برای تسویه انتخاب شده اند.
رییس کل بانک مرکزی از بررسی موضوع کاهش نرخ سود بانکی در شورای پول و اعتبار خبر داد و گفت:  گزارشی را به شورای پول و اعتبار ارایه خواهیم داد که بر اساس آن، ممکن است نرخ سود بانکی در سال جاری کاهش یابد مهم تر از کاهش نرخ سود، تعادل در عرضه و تقاضای نقدینگی در بازار است که بتواند نرخ سود را پایدار نگاه دارد.
سیف درباره محدودیت هایی که بازار سرمایه برای حفظ نرخ سود در نظام بانکی به وجود آورده است، گفت: با ایجاد انضباط می توان تا حدود زیادی مدیریت نرخ سود را اعمال کرد.
وی ابراز امیدواری کرد با هماهنگی های صورت گرفته میان سازمان بورس و اوراق بهادار و بانک مرکزی روی بازار بدهی، بتوانیم این موضوع را قابل دسترسی داشته باشیم.
رییس کل بانک مرکزی درباره اینکه بانک ها نرخ تمام شده پول را بالا می دانند، گفت: بانک ها باید این نرخ را کاهش دهند.وی درباره فعالیت موسسه های مالی و اعتباری غیرمجاز نیز گفت: حفظ و مراقبت از منابع سپرده گذاران و مردم عادی باید در دستور کار قرار گیرد و بانک مرکزی هم در این رابطه مراقبت لازم را خواهد داشت.
سیف یادآور شد: البته موسسات غیرمجاز نمی توانستند این اقدامات را انجام دهند اما با شرایط به وجود آمده بانک مرکزی در تلاش است خسارت هایی را که ممکن است پیش بیاید، مدیریت و از بروز آن جلوگیری کند. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :