آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 205777
تاریخ انتشار : 26 فروردین 1396 12:16
تعداد بازدید : 759

چه کسانی جایزه پولیتزر امسال را به خانه بردند

انجمن روزنامه نگاران تحقیقی، شرکت رسانه ای آمریکایی مک کلاتچی (ساکارامنتو) و روزنامه میامی هارالد ۲۱ جایزه امسال پولیتزر را از آن خود کردند. پولیتزر مهم ترین جایزه خبرنگاری در جهان است. جایزه ای که فراتر از دنیای رسانه ای، حوزه های ادبیات، موسیقی و تئاتر را نیز دربر می گیرد.

انجمن خبرنگاران تحقیقی به دلیل انتشار آنچه به «اسناد پاناما» شهرت یافت، در مقوله گزارش دهی افشاگرانه و روشنگر موفق به کسب جایزه پولیتزر شد. در آوریل سال ۲۰۱۶ خبرنگاران رسانه های کشورهای مختلف به فاش کردن نام ۲۰۰ هزار شرکت صوری اقدام کردند که به منظور فرار مالیاتی توسط بنگاه حقوقی موساک فونسکا تشکیل شده بودند.بسیاری از سیاستمداران بلندپایه و نخبگان جهان هنر و ورزش در بین کسانی بودند که با استفاده از این شرکت های جعلی در امور مربوط به پولشویی و فرار مالیاتی دست داشتند. گرچه روزنامه آلمانی «زوددویچه سایتونگ» نیز ازجمله رسانه های فعال در انتشار اسناد پاناما بود، اما جایزه پولیتزر تنها به خبرنگاران آمریکایی تعلق گرفت. با این وجود مدیر جایزه پولیتزر، مایک پراید از همه رسانه هایی که در این عرصه فعالیت کرده بودند، قدردانی کرد.
دیوید فارنتهولد از روزنامه واشنگتن پست نیز به دلیل گزارش های افشاگرانه اش درباره دونالد ترامپ موفق به دریافت جایزه پولیتزر در رشته گزارش دهی ملی شد. فارنتهولد با انتشار گزارش های افشاگرانه خود نشان داد که تصویرسازی شخصی ترامپ از خود به عنوان یک فرد سخاوتمند، با حقیقت همخوان نیست. این خبرنگار «واشنگتن پست» کسی بود که در گزارشی پیرامون ترامپ نشان داد رییس جمهور کنونی آمریکا ۲۰ هزار دلار از سازمان خیریه متعلق به خود را صرف خرید یک پرتره بزرگ از خودش کرده است. فارنتهولد از جمله بخش هایی از ویدیویی را منتشر کرد که نشان از رفتار ناشایست ترامپ در قبال زنان در سال ۲۰۰۵ داشت؛ ویدیویی که بازتاب رسانه ای زیادی داشت.
از آن گذشته جایزه مربوط به رشته «گزارش خارجی» به مقاله ای از روزنامه «نیویورک تایمز» رسید. مقاله ای پیرامون شیوه های ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه برای افزایش نفوذ روسیه در جهان.
پگی نونان، مفسر روزنامه «وال استریت ژورنال» نیز جایزه بهترین تفسیر سال را از آن خود کرد.
مایک پراید، مدیر جایزه پولیتزر نسبت به تغییر و تحولات دنیای خبرنگاری رویکردی مثبت و خوش بینانه دارد. او درباره نقش و تاثیر اینترنت و شبکه های اجتماعی بر فعالیت های خبرنگاری گفت: «ما در دوره شکست خبرنگاری قرار نداریم، بلکه در میانه های یک انقلاب 
هستیم».


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :