آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 205538
تاریخ انتشار : 21 فروردین 1396 10:42
تعداد بازدید : 1721

عزم نه چندان جدی برای بازگشایی توییتر

واعظی: برای رفع فیلتر توییتر رایزنی کرده ایم اما دست دولت نیست

در حالی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از علاقه دولت به رفع فیلتر توییتر سخن گفته است که به نظر می رسد در صورت وجود عزم جدی در دولت، این کار راحت و شدنی باشد.

فناوران - وزیر ارتباطات روز گذشته اعلام کرد: بازگشایی شبکه های اجتماعی فیلتر شده در اختیار دولت یازدهم نیست؛ بلکه بر عهده کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه است که باید این مساله را در دستور جلسه خود قرار دهد و در آنجا این بحث صورت گیرد.
به گزارش ایلنا، محمود واعظی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به عضویت بسیاری از مسوولان کشور در شبکه های مجازی به خصوص توییتر آیا بنا ندارید این شبکه ها را از فیلتر خارج کنید، گفت: درباره این شبکه ها که شبکه های اطلاع رسانی محسوب می شوند، ما در دولت با رفع فیلتر آنها موافق هستیم. البته در این دولت هم این شبکه ها مسدود نشده اند.او با بیان اینکه فیلتر این شبکه ها در دولت قبل صورت گرفته است، گفت: در همین راستا بازگشایی این شبکه ها در اختیار دولت یازدهم نیست؛ بلکه برعهده کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه است که باید این مساله را در دستور جلسه خود قرار دهد و در آنجا این بحث صورت گیرد.
وزیر ارتباطات گفت: ما در این باره رایزنی هایی کرده ایم اما هنوز دبیرخانه این کارگروه این مساله را در دستور کار خود قرار نداده است.
این در حالیست که حمید بقایی معاون سابق احمدی نژاد و یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری نیز چندی پیش با حضور در توییتر خبرساز بوده است. او در توییتی نوشت: «باید دولت روحانی توضیح دهد که چرا بعد از گذشت سه سال از روی کار آمدنش هنوز توییتر فیلتر است، اما خودشان در آن حضور دارند». وی در توییتی تکمیلی نوشت: «دولت روحانی مدعی است فیلتر توییتر مربوط به دولت سابق است، شما که تمام تصمیمات دولت قبل را ملغی کردید، چرا هنوز توییتر فیلتر است؟ این یکی یادتان رفته؟».
 حضور گسترده مسوولان در توییتر
در حالی توییتر در ایران فیلتر است که بسیاری از مسوولان رسمی فعلی و سابق، شخصیت های سیاسی و سازمان های دولتی و عمومی عضو آن هستند و مشخص نیست دلیل ادامه مسدود بودن این شبکه چیست.
براساس گزارش سایت خبری فردا دفتر امام خمینی(ره) و دفتر آیت الله سید علی خامنه ای و چهره هایی چون حسن روحانی، محمود احمدی نژاد، قاسم سلیمانی، عزیز جعفری، محسن رضایی، سید حسن خمینی، علی جنتی، حسام الدین آشنا، محمدرضا عارف، محمد نهاوندیان، رحمت الله حافظی، مصطفی کواکبیان، معصومه ابتکار، شهیندخت مولاوردی، غلامعلی حداد عادل، محمود صادقی، احمد توکلی، جواد ظریف، حمید بقایی و عباس عراقچی در توییتر عضو هستند.
علاوه بر این افراد، نهادهایی همچون وزارت خارجه، شهرداری تهران، هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، سازمان محیط زیست، سازمان رسانه ای اوج، ایرانسل و بانک پاسارگاد هم در توییتر عضو هستند.
 دولت نمی تواند؟ می تواند
هر چند دولت یازدهم از فیلتر شبکه اجتماعی اینستاگرام و پیام رسان تلگرام به عنوان شبکه های عمده مورد استفاده مردم جلوگیری کرده است، اما در بازگشایی شبکه های پرطرفداری چون توییتر و فیس بوک توفیقی نداشته است.
در چهار سال گذشته، هر بار که از مدیران دولت رفع فیلتر این شبکه ها مطالبه شده است، پاسخ هایی مشابه نظیر «در اختیار دولت نیست» و «کمیته تعیین مصادیق مجرمانه اینترنت باید در این باره تصمیم بگیرد» شنیده شده است. اما به نظر می رسد حضور پررنگ دولتی ها در این کمیته سبب شود در صورت وجود عزم جدی برای رفع فیلتر این شبکه ها در دولت، این کار شدنی باشد.
براساس اطلاعات سایت کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، این کارگروه 12 عضو دارد که نیمی از آنها نماینده دولت هستند. بر این اساس، دادستان کل کشور (به عنوان رییس کارگروه)، وزیر یا نماینده وزیر اطلاعات، وزیر یا نماینده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر یا نماینده وزیر دادگستری، وزیر یا نماینده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر یا نماینده وزیر علوم تحقیقات و فناوری، وزیر یا نماینده وزیر آموزش و پرورش، فرمانده نیروی انتظامی، یک نفر خبره در فناوری اطلاعات و ارتباطات به انتخاب کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، یک نفر از نمایندگان عضو کمیسیون قضایی و حقوقی به انتخاب این کمیسیون به تایید مجلس شورای اسلامی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی و رییس سازمان صدا و سیما عضو کارگروه هستند.
به این ترتیب 6 رای از 12 رای کمیته متعلق به دولت است و اگر واقعا دولت اهتمام جدی به رفع فیلتر شبکه های اجتماعی دارد، تنها به یک رای دیگر نیاز است. از سوی دیگر دو نفر از اعضای کارگروه از سوی مجلس معرفی می شوند و با توجه به روابط نزدیک دولت و مجلس، دولتی ها می توانند روی رای موافق این دو نفر نیز حساب کنند.نکته دیگر اینکه ابراهیم رییسی، دادستان سابق کل کشور خود عضو توییتر است و احتمالا هم فکران او در دادستانی هم به این نتیجه رسیده باشند که عضویت در توییتر چندان هم بد نباشد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :