آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 203865
تاریخ انتشار : 13 اسفند 1395 22:58
تعداد بازدید : 1476

خبری از بهبود در بازار شب عید موبایل نیست

رونق بازار بنجل فروشان

در حالی که به روزهای پایانی سال نزدیک می شویم، بازار موبایل همچنان بی رونق است.

ساحره چمنی
مثل همیشه فروشندگان از وضع این روزهای بازار ناراضی هستند. اگر سری به بازار بزنید، علاوه بر شلوغی های کاذب، اکثر افراد فقط قیمت می پرسند.
البته این بی رونقی موضوع تازه ای نیست و از سال گذشته مدام فروشندگان از وضعیت نابسامان بازار اعتراض داشتند. از سوی دیگر بازار در حالی هر روز بی رونق تر می شود که نه بهای دلار تغییر کرده و نه قیمت گوشی نوسان داشته است.

 دلایل بی رونقی بازار
فروشندگان این روزها وضعیت کساد بازار را درنتیجه وضعیت اقتصادی مردم و کاهش قدرت خرید می دانند.
البته اشباع شدن بازار نیز در کاهش میزان خرید بی تاثیر نبوده است. اما فعالان بازار، دلیل اصلی بی رونقی این فصل از سال را، فعالیت فروشگاه های اینترنتی، کانال های تلگرامی و اینستاگرام و کسب وکارهای آنلاین می دانند که باعث شده کاربران به سمت این نوع خرید روی بیاورند و خرید از فروشگاه های فیزیکی را کم کم کنار بگذارند.براساس ادعای بازاریان، اگر روند فروش به این شکل پیش برود، کم کم کسب و کارهای فیزیکی رونق خود را از دست می دهند و از آنجا که برای این فعالان بازار سودی در پی ندارد، مجبور به تغییر شغل و خارج شدن از این صنف می شوند.

 رونق بازار تعمیرکاران
برخلاف بازار کساد و بدون مشتری موبایل، مثل همیشه بازار تعمیرکاران رونق دارد. به نظر می رسد با توجه به وضعیت اقتصادی حاضر، مردم ترجیح می دهند به جای خرید گوشی نو، گوشی های قدیمی شان را تعمیر کرده و دوباره استفاده کنند.
به این ترتیب بازار فروشندگان قطعات نیز خوب است؛ چراکه بسیاری از کاربران به علت شکستگی ال سی دی، قاب یا مشکل باتری گوشی به تعمیرکاران مراجعه می کنند و به این ترتیب این بخش از بازار وضعیت بهتری از بخش فروش دارد.

 فروش لوازم جانبی
فروشندگان بازار این روزها فروش برخی از لوازم جانبی از جمله بلندگوهای بلوتوث، هندزفری و شارژرهای فست شارژینگ را خوب ارزیابی می کنند. 
به گفته بازاریان، این روزها بلندگوهای بلوتوث ارزان قیمت که عمدتا محصول کشور چین است، از فروش بسیار بالایی برخورداراست چرا که قیمت محصولات برندهای اصلی بسیار بالاست و مشتریان ترجیح می دهند که محصولات بی نام و نشان چینی را با قیمتی کمتر تهیه کنند.

 گوشی های بی نام و نشان چینی
اما این روزها وضعیت گوشی های چینی چگونه است؟ اگر از جلوی پاساژ علاءالدین رد شده باشید، بساط بنجل فروشان حتما توجه شما را جلب کرده است. این افراد گاهی جلوی در اصلی بساط می کنند گاهی به خیابان حافظ کوچ می کنند و ظاهرا هرازگاهی به دلیل برخورد نیروی انتظامی بساط شان جمع می شود و بعد از مدتی دوباره به جای قبلی شان برمی گردند، اما تقریبا بخشی از بازار هستند.
تا چند سال پیش عرضه گوشی های تقلبی به جای گوشی های اصلی باب بود، اما این روزها خریداران آگاه تر شده اند و کمتر اتفاق می افتد که گوشی تقلبی داخل فروشگاه ها به خریداران قالب شود؛ البته علاوه بر کلاهبرداری های گاه به گاه که از ناآگاهی کاربران سوءاستفاده می شود. 
البته پشت ویترین برخی از فروشگاه ها می توان چنین گوشی هایی را دید که روی آنها برچسب «چینی» دیده می شود. اما ظاهرا فروش این مدل گوشی ها به دلالان جلوی در بزرگ ترین مرکز خرید و فروش گوشی سپرده شده است. 
به این ترتیب بسیاری از دلالانی که جلوی در پاساژ بساط کرده اند با فروشندگان مرتبط هستند و به نوعی کسب و کارشان به فروشگاه ها ارتباط دارد و برخلاف گذشته که فروشندگان از وجود این دلالان ناراضی بودند، هم اکنون هیچ اعتراضی درباره فعالیت آنها نمی شود. 
بنابراین مواردی پیش تر گفته می شد وجود این دست فروشان باعث کسادی بازار شده، تقریبا دیگر وجود ندارد و به نوعی می توان گفت نه تنها این دست فروشان مانع کسب فروشگاه ها نمی شوند؛ بلکه به نوعی همکاری مستقیمی با فروشندگان دارند.
اما گوشی های بی نام و نشان چینی نیز مشتریان خاص خود را دارند و کسانی که به دنبال گوشی های ارزان قیمت هستند، می دانند که کجا باید محصول مورد نظرشان را پیدا کنند. 
در بساط این دست فروشان، علاوه بر گوشی های نو و دست دوم و چینی ارزان قیمت، انواع لوازم جانبی، شارژر، بلندگو، قاب و قطعات داخلی گوشی دیده می شود.
با این حال اکثر آنها از وضعیت درآمدی شان راضی هستند و معتقدند اگر اوضاع مساعد نباشد، اینجا کاسبی نمی کنند. حتی بازار شب عید را نسبت به فروشندگان داخل پاساژ بهتر ارزیابی می کنند. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :