آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 203408
تاریخ انتشار : 7 اسفند 1395 7:57
تعداد بازدید : 695

زبان در حال انقراض، زبان در حال تولد

شبنم کهن چی- بسیاری از ما هنگام نوشتن و حرف زدن از چند واژه به زبان بیگانه در جملات خود استفاده می کنیم، فارغ از اینکه معادلی برای آن در زبان ما وجود دارد یا خیر. به خصوص در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات پیدا کردن معادلی که علاوه بر دلنشین بودن، سریع جایگزین شود کمی سخت است. عده ای با انتقاد از این شیوه نوشتن یا صحبت کردن از آن تحت عنوان تهاجم فرهنگی یاد می کنند.

اما واقعیت این است که به خاطر تازه بودن این حوزه، مفهومی که از نخستین واژه ها، چه به زبان فارسی چه غیر فارسی گرفته ایم باعث می شود در اکثر موارد نخستین کلمه ای که در آن دایره مفهومی به ذهن مان می رسد، همان واژه ها فارغ از مادری و غیر مادری باشد.
 این دغدغه ای است که درباره زبان فارسی در فضای مجازی وجود دارد. اما موضوع زبان مادری، موضوع جذاب دیگری است که اتفاقا شبکه های اجتماعی می توانند یکی از بهترین ابزارها جهت نشر آنها باشند. انتشار محتوا به زبان مادری در شبکه های اجتماعی موجب جلب توجه کاربران و طبیعتا ترویج آن خواهد شد. علاقه مند شدن کاربران به زبان مادری یکدیگر، موجب می شود اصطلاحات خاص آن زبان را از یکدیگر بپرسند.
 این مساله نه تنها با عث ترویج زبان های مادری خواهد شد؛ بلکه موجب به اشتراک گذاری فرهنگ های مختلف نیز می شود. بارها بسیاری از کاربران نسبت به حذف زبان مادری در آموزش و پرورش انتقاد کرده اند اما به ندرت می توان دید کاربران لا به لای زبان ملی مان که فارسی است، به زبان مادری نیز صحبت کنند. اما امسال روز زبان مادری اتفاق خوبی که در برخی از شبکه های اجتماعی افتاد، دعوت کاربران از یکدیگر برای انتشار محتوا به زبان مادری بود. 
اکثر کاربران همراه با متونی که به زبان مادری منتشر می کردند، عکس هایی از شهر خود نیز قرار می دادند. ما برای انتشار محتوا به زبان مادری مان نیازمند یک روز خاص نیستیم. شبکه های اجتماعی به ما فرصت می دهند زبان مادری خود را زنده نگه داریم و هم زبان های خود را پیدا کنیم. حتی این فرصت در اختیار ما قرار می گیرد تا زبان های محلی جدیدی یاد بگیریم. پس منتظر روز زبان مادری نباشیم.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :