آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 203190
تاریخ انتشار : 4 اسفند 1395 21:20
تعداد بازدید : 1479

با امضای تفاهم‌نامه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

تعهد 500 میلیاردی وزارت ارتباطات برای حمایت از دانش بنیان ها

تفاهم نامه همکاری برای توسعه تولید محصولات دانش بنیان حوزه فاوا، در جلسه بررسی چالش های کسب و کارهای نوین، میان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری امضا شد.

فناوران- این تفاهم نامه که به امضای محمود واعظی و سورنا ستاری رسید، از جمله همکاری های میان دستگاهی است که دولت برای توسعه تولید محصولات دانش بنیان و صیانت از بازار ملی در حوزه دانش بنیان آن را دنبال می کند. 
بر اساس این تفاهمنامه، بازارسازی محصولات دانش بنیان، ارتقای ابزار موثر در حمایت از تولیدکنندگان داخلی، حمایت از شرکت های دانش بنیان و طرح های فناورانه و همچنین ارتقای توانمندی داخلی و تولید و صادرات محصولات دانش بنیان اولویت دار در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات دنبال می شود. 
بنابر این گزارش، مطابق این تفاهمنامه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات متعهد شده است که خرید محصولات دانش بنیان تولید داخل در حوزه فاوا را جهت استفاده در زیرساخت های ارتباطی و دسترسی به شبکه ملی اطلاعات تا سقف 200 میلیارد تومان انجام دهد. 
ضمن اینکه حمایت مالی از ایجاد و توسعه کسب و کارهای جدید این حوزه و طرح ها و پروژه های مهم از طریق اعطای وام وجوه اداره شده تا سقف 150 میلیارد تومان نیز از جمله دیگر اقداماتی است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید آن را در دستور کار خود قرار دهد.  
علاوه بر آن حمایت از توسعه کسب و کارهای موجود و ایجاد اشتغال و همچنین تامین پلات فرم و زیرساخت فنی و مکانی برای شرکت های دانش بنیان حوزه فاوا نیز تا سقف 150 میلیارد تومان در این تفاهم نامه بر عهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفته است.
 همچنین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری وظیفه استقرار نظام ارزیابی و رتبه بندی تولیدکنندگان محصولات دانش بنیان داخلی برای تشخیص تولیدکنندگان صاحب صلاحیت داخلی را برعهده دارد.
 دلیل حساسیت روی کسب و کارهای دانش بنیان
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این نشست مشکلات پیش روی کسب و کارهای نوین را شامل همه جای دنیا دانست و گفت: هم اکنون بیش ۸۰ نوع خدمت از سوی بخش دانش بنیان در حال ارایه است و هماهنگی کاملی بین اعضای دولت برای حل مشکلات کسب و کارهای این فضا وجود دارد.
سورنا ستاری افزود: کسب و کارهای دانش بنیان چیزی نیست جز کسب و کار جدید که روز نخست به دلیل اینکه بازیگر چندانی نبود، حساسیتی در موردش وجود نداشت و هم اکنون بیش ۸۰ نوع خدمت از سوی بخش دانش بنیان در حال ارایه است و هماهنگی کاملی بین اعضای دولت برای حل مشکلات کسب و کارهای این فضا وجود دارد.
وی مشکلاتی چون مالیات، بیمه و خدمت سربازی را عمده ترین مشکلات استارت آپ ها و کسب و کارهای نوین دانست و افزود: مشکلات پیش پای کسب و کارهای جدید موضوع جدیدی نیست و در خارج از کشور نیز چنین مشکلاتی وجود دارد که چه بسا این مشکلات جدی تر و بزرگ تر نیز هستند. 
ستاری با بیان اینکه استارت آپ ها و کسب و کارهای الکترونیکی باید محکم باشند تا بتوانند خود را ثابت کنند، گفت: پیامی که می خواهیم بدهیم این است که دولت آمادگی دنبال کردن مشکلات کسب و کارهای نوین را برای رفع آن دارد و موضوع را پیگیری می کند.
 ایجاد 200 هزار شغل فاوا در سال 96
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز دیگر مهمان این مراسم بود. وی با اعلام اینکه در حوزه کسب و کارهای الکترونیکی با کمبود قانون و مقررات مورد نیاز مواجهیم، گفت: قرار است سال آینده دولت یک میلیون شغل جدید ایجاد کند که به نظر می رسد بتوان 20 درصد آن را از طریق کسب و کارهای مرتبط با فاوا تامین کرد.
وزیر کار با اذعان به اینکه بخش دولتی در حوزه کسب و کارهای نوین و الکترونیکی از بخش خصوصی عقب افتاده است، گفت: سرعت تغییرات در این حوزه بسیار بالاست و درحالی که ساختارها بر اساس نسل اول است؛ اما هم اکنون تغییرات به نسل سوم رسیده است. 
وی با بیان اینکه قواعد و مقررات مربوط به گذشته است درحالی که محیط تغییر پیدا کرده، افزود: ما به قانون و مقررات جدید برای کسب و کارهای الکترونیکی نیاز داریم و در حوزه تامین مالی، مقررات کار، سپردن وثیقه و تامین اجتماعی با توجه به حضور کارگران دانشی نیاز به تغییرات هستیم.
 ربیعی 20 تا 30 درصد جهت دهی اشتغال کشور را در سال آینده مربوط به کسب و کارهای نوین و الکترونیکی دانست و گفت:  با برنامه ریزی که صورت گرفته قرار است سال آینده یک میلیون شغل ایجاد شود که به نظر می رسد بتوان 20 درصد آن یعنی 200 هزار شغل را از توسط کسب و کارهای مرتبط با ارتباطات و فناوری اطلاعات تامین کرد.
وی با بیان اینکه راه اندازی هر کسب و کار در کشور نیاز به چهار یا پنج مجوز از مبادی مختلف دارد، گفت: باید جلوی این تعدد مجوزها را گرفت و آن را تسهیل کنیم و در این رابطه به نظر می رسد نیاز به سند توسعه کسب و کار در فضای مجازی یا سند توسعه تجارت الکترونیکی هستیم که باید از مالکان این کسب و کارها و همچنین وزارت اقتصاد و دارایی نظرها گرفته شود تا مثلا برای دو ماه آینده مجموعه مطالب تهیه و تدوین شود تا در هیات وزیران مطرح کنیم.
وزیر کار با بیان اینکه شکاف موجود میان در این حوزه را قبول داریم، گفت: صاحبان و موسسان کسب و کارهای الکترونیکی و نوین باید آگاه باشند که در ابتدا هر چیزی با مقاومت هایی روبه رو می شود همانطور که سال ها پیش در زمان برقراری برق و همچنین تجهیز حمام ها به دوش های آب مقاومت هایی نسبت به آنها صورت گرفت؛ بنابراین طبیعی است که در این حوزه نیز با مقاومت هایی روبه رو باشند.
ربیعی با دادن قول برای تشکیل یک اتحادیه صنفی فضای مجازی جامع ظرف حداکثر یک ماه گفت: ابتدا باید یک حلقه اصلی برای تشکیل این اتحادیه جامع تشکیل شود تا کارهای بررسی و اعطای مجوز آن انجام شود و بعد می توان با تعریف کردن اصناف در زیرمجموعه این اتحادیه بخش های مختلفی را درست کرد. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :