آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 200093
تاریخ انتشار : 28 دی 1395 11:23
تعداد بازدید : 3315

گفتاری از دکتر الکساندر آزادگان، استاد مدیریت استراتژیک جهانی و اقتصاد سیاسی بین‌الملل در دانشگاه‌های کالیفرنیا:

توییت های تهدیدآمیز ترامپ برخاسته از شخصیت هالیوودی اوست

پدیده ترامپ در فضای مجازی نیز مختصات خود را دارد که توییت های تهدید آمیز او یکی از جلوه های این پدیده است. برای مثال ترامپ در توییتی به جمهوریخواهان کنگره هشدار داد که درباره قانون بیمه همگانی اوباما (اوباماکر) «حواس شان را جمع کنند» یا خودروسازان بین المللی را تهدید کرده است که: «یا در آمریکا بساز یا حقوق گمرکی سنگینی پرداخت کن»، «تویوتا موتور یا در آمریکا کارخانه بساز یا بیشتر مالیات بده». تهدیدهای توییتی ترامپ باعث نگرانی مقامات رسمی و همچنین کمپانی های غول پیکر چندملیتی شده است و بازار سهام تا جایی تحت تاثیر توییت های رییس جمهور منتخب آمریکا قرار گرفته که تارنمای «هیل» از ساخت اپلیکیشن جدیدی خبر داده که وقتی ترامپ درباره بازار سهام توییت می کند، به سهام داران خبر می دهد. با توجه به پدیده توییت های جنجالی ترامپ و تاثیر آن بر سیاست خارجی و اقتصاد بین الملل آمریکا، از دکتر الکساندر آزادگان، استاد مدیریت استراتژیک جهانی و اقتصاد سیاسی بین الملل دانشگاه های کالیفرنیا پرسیده ایم که ارزیابی شما از توییت های ترامپ درباره مسائل اقتصاد داخلی، سیاست خارجی و همچنین اقتصاد سیاسی بین الملل چیست؟ و اینکه تداوم توییت های ترامپ به خصوص در فضای بین المللی که کارشناسان از آن با عنوان دیپلماسی دیجیتالی نام می برند، چه تهدیدها و خطرهای نوین استراتژی را برای امنیت اقتصاد سیاسی بین الملل به وجود می آورد؟ پاسخ این استاد دانشگاه را به سوالات فناوران می خوانید.

در مقطعی از زمان، برگزاری نشست های خبری برای روسای جمهور تنها راه برقراری ارتباط با خبرنگاران جهت تاثیرگذاری بر افکار عمومی و اعلام سیاست های اجرایی بود. اما در عصر انقلاب فناوری اطلاعات و ارتباطات به دلیل گسترش و توسعه ابزارهای جدید فناوری در فضای مجازی، شخص رییس جمهور به طور مستقیم می تواند با موافقان و مخالفان خود ارتباط برقرار کند و ترامپ هم بر همین اساس و برای انتقال افکار خود به مخاطبان از توییتر استفاده می کند. حتی در جلسات عمومی کنگره آمریکا که به طور زنده و مستقیم از طریق شبکه های رسمی و خبرگزاری های بزرگ آمریکایی پوشش خبری داده می شود، ما مشاهده می کنیم که همزمان با صحبت رییس جمهور، سناتورها هم به وسیله موبایل خود توییت می فرستند. به همین دلیل نمی توان به اینکه چرا ترامپ افکار خود را از طریق توییت انتقال می دهد، انتقاد کرد. ولی در عین حال می توان این انتقاد جدی را هم به ترامپ وارد کرد که در صورت اظهار نظرهای غیرکارشناسی در توییتر که همراه شده با ساخت اپلیکیشن جدیدی توسط تارنمای «هیل» که از تاثیر توییت های ترامپ بر بازار سهام خبر خواهد داد، عملکردهای بسیار منفی روی دنیای بورس بگذارد که تا حد زیادی بر پایه قمار است و تنها بخش کوچکی از آن براساس پیش بینی های آکادمیک انجام می شود.
از آنجا که اظهارات غیررسمی ترامپ در فضای مجازی درباره روابط دوجانبه آمریکا با کشورهای دیگر هم بی تاثیر نبوده است، اکنون ما شاهد زیر سوال رفتن بسیاری از پیمان های اقتصادی و سیاسی آمریکا با ژاپن هستیم. چون ترامپ شخصیت تندرو و خودکامه ای دارد، می گوید که ژاپن باید پول بیشتری بدهد تا آمریکا از ژاپن در مقابل چین دفاع کند. او درباره کره جنوبی هم گفته است که برای دفاع از این کشور در مقابل کره شمالی باید پول بیشتری بدهد؛ بنابراین در کل می توان گفت که تاکنون برخورد ترامپ با مصداق های داخلی و جهانی مطرح شده به ویژه در شبکه های اجتماعی مانند توییتر با کارکرد رسانه ای و البته با هدف دیپلماسی دیجیتالی برای رهبران، روسای جمهوری، نمایندگان پارلمان ها و وزرای خارجه کشورها در عصر کنونی، کاملا برخورد باندهای مافیایی بوده است.
اما در عین حال اگر به خاطر داشته باشید، در همان روزهای نخست پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، شخصیت های مطرح آمریکایی که چهره های شناخته شده بین المللی هستند مانند هنری کسینجر و زیبیگنیو برژینسکی، فوری اوباما را به اروپا فرستادند تا با آرام کردن مقامات سیاسی به آنان بگوید که سیاست های آمریکا تغییر نخواهد کرد. زیرا در بین نخبگان و جامعه آمریکا این موضوع مطرح شده که ترامپ از طریق توییت هایش تنها می خواهد جلب توجه کند و مخاطبان بیشتری پیدا کند. از همین روی توییت های بدون کارشناسی ترامپ را تنها می توان یک جنجال رسانه ای دانست. ضمن اینکه کمپانی ها چندملیتی، بانک ها و امتیازهای سیاسی و اقتصادی که پشت انتخاب رییس جمهور آمریکا وجود دارند، مسائل را کنترل می کنند. بنابراین تهدیدات توییتری ترامپ نمی تواند در سطح سیاست های تعریف شده ایالات متحده آمریکا مطرح شود. به ویژه اینکه اکنون ما شاهد چنددستگی بین وزرای پیشنهادی ترامپ برای پست های وزارت دفاع، وزارت امور خارجه و رییس سازمان سیا که برای پرسش و پاسخ به کنگره رفته اند، هستیم که استدلال ها و شعارهای آنان خلاف تهدیدهای ترامپ است. حتی آنچه را مامور «ام.آی6» انگلستان در خصوص رفتار غیراخلاقی ترامپ در روسیه از طریق شبکه اینترنتی«بازفید» فاش کرد و احتمال واقعی بودن آن هست، چون ترامپ شخصیت هالیوودی دارد و رفتارهای غیراخلاقی از ایشان بعید نیست، باعث شده تا انگلیسی ها هم وارد قضیه شوند و از ترامپ احساس خطر کنند. 
بنابراین در کل از آنچه گفته شد می توان این نتیجه را گرفت که به دلیل شخصیت تهاجمی و خودکامه ترامپ، شاید تهدیدات توییتری وی با آغاز رسمی ریاست جمهوری تمام نشود، ولی امکان دارد کمتر شود. 
 در بین نخبگان و جامعه آمریکا این موضوع مطرح شده که ترامپ از طریق توییت هایش تنها می خواهد جلب توجه کند و مخاطبان بیشتری پیدا کند. از همین روی توییت های بدون کارشناسی ترامپ را تنها می توان یک جنجال رسانه ای دانست. ضمن اینکه کمپانی ها چندملیتی، بانک ها و امتیازهای سیاسی و اقتصادی که پشت انتخاب رییس جمهور آمریکا وجود دارند، مسائل را کنترل می کنند


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :