آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 198024
تاریخ انتشار : 1 دی 1395 10:47
تعداد بازدید : 946

به کارگیری فناوری‎های نوین در عرصه بانکی نیازمند بررسی است

در ماه‎های اخیر یکی از مسایل داغ حوزه بانکداری الکترونیکی کشور، به کشمکش‎های میان فعالان حوزه ارایه خدمات نوین مالی و محدودیت‎های قانونی در این زمینه مربوط بوده است. بر کسی پوشیده نیست استفاده از خدمات نوین مالی در عرصه بانکی کشور یک ضرورت است. در سال‏های اخیر هم تعداد زیادی شرکت‎های فعال در این حوزه پا به عرصه گذاشته‎اند و از نظر فنی توانایی خوبی شکل گرفته است. موضوع مهم چگونگی به کارگیری این ظرفیت‎ها در حوزه بانکی و پرداخت الکترونیکی کشور است و به اعتقاد کارشناسان وقت آن رسیده است کارگروه هایی متشکل از تمام فعالان این عرصه به منظور بررسی فناوری های نوین پرداخت و تعیین چارچوب برای آن تشکیل شود.

فناوران- به باور کارشناسان شرکت‎های پرداخت الکترونیکی در کشور به منظور حفظ و ارتقای جایگاه خود در بازار و رقابت در آن به دنبال تولید محصولات و خدمات بر اساس نیازهای پنهان مشتریان هستند و بر این اساس باید با تشکیل کارگروهی از کارشناسان بانک مرکزی، شرکت‎ها و سایر دستگاه‎ها ساز و کار فعالیت این شرکت‎ها تعریف و زمینه برای فعالیت آنان تسهیل شود. 
فرامرز خالقی، مدیرعامل شرکت داده ورزی سداد با بیان اینکه تفاوت عمده شرکت های پرداخت سنتی و نسل جدید این است که نسل قدیم محصولات خود را بر اساس نیازهای روز مخاطبان طراحی و تولید می کردند؛ در حالی که نسل جدید محصولات را بر اساس خواسته های پنهان مشتریان طراحی و ارایه می کنند، معتقد است: این وجه تمایز منجر به ایجاد یک فاصله زمانی بین فناوری های نوین و قوانین و مقررات در این بخش شده است؛ از این رو استارت آپ هایی که در کشور شکل گرفته اند، با رویکرد ایده محور مجبور به کنار گذاشتن چارچوب های سنتی بودند.وی با بیان زیاد بودن فاصله زمانی ورود فناوری در ایران تا قانون گذاری به نسبت دنیا به ایبِنا گفت: راهکار کاهش این فاصله زمانی توجه مسوولان و نهادهای ناظر به فناوری های نوین با توجه به ترویج و توسعه آن در دنیاست؛ زیرا در قرن فناوری اطلاعات قرار داریم.
مدیرعامل شرکت داده ورزی سداد ادامه داد: در حال حاضر مسوولان کشور به این جمع بندی رسیده اند که به منظور پیاده سازی فناوری های نوین در حوزه پرداخت ایجاد کارگروه هایی با مشارکت فعالان و نهادهای ناظر ضروری است.
خالقی گفت: حرکت به سمت فناوری های نوین به ویژه فعالیت های استارت آپ ها و به مثابه آن فین تک ها رویکردی است که تنها مختص ایران نیست و در تمام دنیا در جریان است.
وی با بیان روند روز افزون فعالان در حوزه فین تک در دنیا افزود: نهادهای ناظر در کشور نیز با درک این مهم تعیین چارچوب و مقررات به منظور فعالیت استارت آپ ها و در نهایت فین تک ها را در دستور کار خود قرار داده اند.وی خاطر نشان کرد: شتاب فزاینده در بخش خدمات نوین نتیجه حضور افراد متخصص در حوزه فناوری اطلاعات در بخش تصمیم گیری های کلان بانک ها است.
خالقی در خصوص پذیرش و ورود کارت های ویزا و مستر به کشور با طراحی یک سوئیچ از سوی بانک مرکزی گفت: در نهایت اتصال کشور به شبکه پرداخت بین المللی و ورود کارت های ویزا و مستر در کشور رویکردی است که محقق می شود.وی افزود: به منظور تحقق این هدف باید به دنبال راهکار بود زیرا انطباق با استانداردهای ویزا و مستر به منظور پذیرش کارت های اعتباری بین المللی مساله مهمی است که نیازمند زمان و تصمیم گیری جمعی است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :