آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 198017
تاریخ انتشار : 1 دی 1395 10:33
تعداد بازدید : 1918

انتقال فیلترینگ از دروازه های ورودی به لایه دسترسی

اینترنت بدون فیلتر به دانشگاهی ها عرضه می شود

محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در همایشی با عنوان هم اندیشی صمیمانه جوانان با دولت حضور پیدا کرد و به سوالات پاسخ گفت.

فناوران- در این مراسم که به میزبانی مسعود سلطانی فر، وزیر ورزش و جوانان در سالن اجلاس سران برگزار شد، 10 تن از جوانان نخبه، مخترع، کارآفرین و فعالان رسانه، اجتماعی، مدنی، گردشگری و آی تی به طرح سوالات خود از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداختند.
واعظی سپس در پاسخ به سوالات پرسیده پیرامون استفاده آزادانه تر از اینترنت گفت: همانطور که در جامعه به عنوان یک شهروند حضور دارم، همواره دو نوع نگاه و تفکر پیرامون استفاده از اینترنت در میان هموطنانمان وجود دارد که در اینجا و در میان سوالات پرسیده شده نیز بود. نخست اینکه بخشی به فضای مجازی به چشم یک تهدید به جامعه و خانواده نگاه می کنند و بخش دوم فضای مجازی را یک فرصت می دانند که از زمانی که در دولت آمده ام، تلاش کردیم که به هر دو تفکر احترام بگذاریم.
وی با بیان اینکه تلاش کردیم دغدغه پدر خانواده که نگران است و در مقابل استاد یا دانشجویی که اینترنت را بستر رشد و نوآوری می داند را محترم بشماریم، افزود: در عین حال تلاش کردیم تا قیم مردم نباشیم و به جای مردم و جوانان تصمیم نگیریم.
 فیلترینگ به لایه دسترسی می آید
وی خود را در طی مسوولیتش از هر دو نگاه تحت فشار دانست و گفت: راهی که فکر می کردیم که موثر است اینترنت هوشمند بود و علاوه بر آن برنامه داریم که فیلترینگ را از بخش GATEWAY به سطح دسترسی آورده تا اگر یک استاد دانشگاه به اطلاعات علمی نیاز دارد که برای عموم فیلتر شده است، از طریق آن شرکتی که خدمات می گیرد، صفحات برایش باز شود تا بدین ترتیب مردم از فرصت های اینترنت بتوانند استفاده کنند.
وزیر کابینه دولت یازدهم گفت: در سه سال گذشته سه یا چهار بار تعرفه های اینترنت را ارزان کردیم و این روند را مجدد ادامه می دهیم. ضمن اینکه به اپراتورهای تلفن همراه نیز توصیه کردیم تا بسته های متنوعی ارایه دهند تا افراد نیازمند بدانند که از کدام یک از آنها استفاده کنند. البته من در هیچ کشوری ندیدم که اینترنت رایگان باشد. هرچند ممکن است در مکانی مثل فرودگاه یا رستوران اینترنت رایگان ارایه شود.
 وی حضور همه اعضای کابینه در نقاط روستایی، محروم و مناطق مرزی را ناشی از همین اولویت دولت دانست و افزود: دولت در پی حذف شکاف ایجاد شده در این مناطق است و به جای رایگان کردن اینترنت امیدواریم و تلاش می کنیم وضع اقتصادی مردم و جوانان خوب شود.
 شبکه ملی اطلاعات کار داخلی هاست
وی با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات و همه محتوا و برنامه هایی که روی آن کار می کنند، در داخل کشور و اداره آن داخلی است گفت: این شبکه در خدمت مردم است و به دنبال این هستیم که مردم احساس کنند این محتوا تولید مردم کشور است و بنابراین رفع تهدیدات یکی از دغدغه های اصلی ماست. البته استفاده از شبکه ملی اطلاعات محدودیتی در استفاده از اینترنت بین المللی ایجاد نمی کند؛ بلکه امکانات جدیدی را برای کاربران فراهم می کند.
وزیر ارتباطات همچنین درباره رفع فیلترینگ توئیتر به عنوان یکی از شبکه های اجتماعی که بسیاری از فعالان سیاسی مطرح در آن فعالیت می کنند، گفت: این دولت توئیتر را فیلتر نکرده است و تلاش دولت مبنی بر احترام و دسترسی آزاد به اطلاعات است و برای فهم و انتخاب مردم ما به دنبال فرهنگ سازی هستیم تا مردم خودشان انتخاب کنند ولی مکانیزم پیچیده ای در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه وجود دارد که بازگرداندن آن سخت است و با این وجود از قبل کسانی که می خواهند از این شبکه اجتماعی استفاده کنند، فعال هستند. هرچند علاقه نداریم مردم از فیلترشکن استفاده کنند؛ بااین حال به دنبال رفع این مشکل هستیم.
 کانال های تلگرامی را محدود نمی کنیم ولی...!
واعظی در ارتباط با الزام کانال ها یا صفحات شبکه های اجتماعی با بیش از پنج هزار عضو برای ثبت اطلاعاتشان گفت: چندی پیش پیشنهادی در شورای عالی فضای مجازی مطرح شد مبنی بر اینکه برخی از طرفداران کانال های شبکه های مجازی از خیلی از روزنامه هایی که مجوز گرفته اند و بعضی از آنها فکر می کنند که همه مردم ایران طرفدارشان هستند و البته تیراژ بیش از سه یا چهار هزار نسخه بیشتر ندارند، هم اکنون بیشتر شده است که پیشنهاد شد برای اینکه اگر مطلبی در این شبکه های اجتماعی منتشر شد که آبروی فردی ریخته شد، مشخصاتش معلوم باشد و قرار نیست محدودیتی برای آنها ایجاد شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پیرامون گلایه مطرح شده درباره سرعت اینترنت در کشور گفت:  الان نزدیک به 700 شهر زیر پوشش شبکه 3G هستند که سرعت آن 10 برابر بیشتر از سرعت قبل از آن است. ضمن اینکه 300 شهر نیز تحت پوشش شبکه 4G است که این شبکه نیز 10 برابر بهتر از 3G است که یعنی سرعت اینترنت در مقایسه با سرعت سابق 128k صد برابر شده است هرچند دنیا با سرعت در حال پیش رفتن است و ما هم درحال جلو رفتن هستیم.
درباره اختصاص بخشی از درآمدهای این حوزه به بخش جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: درآمدهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات همچون وزارت نفت و درآمد ناشی از مالیات  به خزانه واریز می شود و از طرف دیگر قطره چکانی به بودجه اختصاص پیدا می کند و در واقع همان مرجعی که بودجه برای وزارت ورزش و جوانان می نویسد، برای وزارت ICT نیز بودجه در 
نظر می گیرد. 
 گشایش فضا برای کسب و کارهای ICT
وزیر کابینه دولت یازدهم با بیان اینکه در سه سال گذشته تمرکزم را برای ایجاد کسب و کار جوانان گذاشتم، اظهار کرد: هم اکنون بیش از 100هزار اپلیکیشن و برنامه در انواع و اقسام توسط جوانان نوشته شده است که توانایی جوانان ما را می رساند به طوری که در بسیاری از منابع و مراکز، این نرم افزارها در دسترس هستند که با استفاده مردم بخشی از درآمد به جوانان می رسد که این نشان می دهد فضا برای کسب و کارها باز شده است.
وی اولویت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را اشتغال جوانان عنوان کرد و ادامه داد: فقط در سال گذشته در حوزه ICT بیش از 100هزار شغل ایجاد کردیم.
 پست انحصار دارد
واعظی خطاب به یکی از سوال کنندگان که گلایه هایی ناشی از انحصار شرکت پست در همکاری با کسب و کارهای آنلاین داشت، گفت: با شما هم عقیده هستم؛ چراکه هر چیزی در ایران انحصاری باشد، رشد نمی کند و باید رقیب داشته باشد که آن رقیب هم نباید از بخش دولتی باشد. بر همین اساس در آینده ای نزدیک 2 پروانه فعالیت در بخش خصوصی اختصاص می دهیم تا در امور پستی کسب و کارهای آنلاین حق انتخاب داشته باشند و هر مرجعی که کار با کیفیت تر و ارزان تر ارایه می کنند را انتخاب کنند. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان رشد زیاد کسب و کارهای آنلاین در کشور از تلاشی که در زمینه تصویب مصوبات لازم برای فعالیت آنها می شود، گفت و اظهار کرد: امسال تاکنون بیش از 100 میلیارد تومان برای کمک به شرکت های نوپا هزینه کردیم که این حمایت را در آینده نیز ادامه می دهیم.
 کوچ 90 درصد سایت های ایرانی به سرورهای داخلی
وی با بیان اینکه ارایه تسهیلات در سه سال گذشته باعث شده تا بیش از 90درصد سایت های ایرانی سرورهای خود را به داخل کشور بیاورند، افزود: این دولت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بنای جدی دارد که تصدی گری نکند و فعالیت هایی که برای بخش خصوصی اقتصادی نیست همچون هزینه 700 میلیونی برای کشیدن فیبر در بیابان ها و یا امور حاکمیتی و امنیتی را فقط انجام دهد و الان شاهد آن هستیم که هر آنچه درآمدزایی دارد، در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است.وی از راه اندازی پارک های ICT با هزینه و کمک وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در همه استان ها خبر داد و درباره استفاده کمتر از جوانان در دولت تدبیر و امید گفت: وقتی دولت یازدهم بر سرکار آمد، وضعیت کشور اوضاع ناجوری داشت و دکتر روحانی مجبور بود از کسانی استفاده کند که از همان فردا به رفع مشکلات بپردازد اما فکر می کنم در دور دوم دولت دکتر روحانی از جوانان بیشتر استفاده کند. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه نگاه ما به ICT فقط محدود به ارایه تلفن و اینترنت به مردم نیست، گفت: ICT در دنیا به عنوان پیشران توسعه و توانمندسازی مطرح هست و همه بخش ها به آن مرتبط هستند به طوری که اگر بخواهیم تجارت، کشاورزی، سلامت و آموزش پیشرفت کنند، بدون ICT نمی تواند. درواقع ICT علاوه بر اینکه می تواند همه بخش ها را هوشمند کرده و بهره وری را در آنها بالا ببرد، می تواند جلوی تبعیض و فساد را بگیرد به طوریکه بدون شفاف سازی و رفع تبعیض کشور رشد نمی کند. وی بازار ICT را در اواخر سال 1392 به میزان 19هزار میلیارد تومان دانست و افزود: امروز حجم این بازار به 40هزار میلیارد تومان رسیده است که برنامه داریم تا پایان برنامه ششم توسعه حجم بازار ICT به 120هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :