آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 197727
تاریخ انتشار : 27 آذر 1395 11:4
تعداد بازدید : 2120

مدیرعامل شرکت ارتباطات کوه‌نور مطرح کرد:

1050 روستای محروم در 27 استان از خدمات کوه نور بهره می برند

رضا شیبانی، مدیرعامل شرکت ارتباطات کوه نور یکی از با سابقه ترین مدیران شرکت مخابرات ایران است که سوابقی چون مدیرعاملی مخابرات استان های مرکزی، گیلان و زنجان تنها بخشی از سوابق اجرایی و مدیریتی وی محسوب می شود. شرکت ارتباطات کوه نور شرکتی است که امروزه در بیش از یکهزار روستا در سراسر کشور و به خصوص در مناطقی که امکان کشیدن خطوط تلفن ثابت وجود ندارد تلفن ثابت را بر بستر GSM/WLL را ارائه می کند که در نوع خود در کشور منحصر به فرد است.

گفت وگوی فناوران با رضا شیبانی را می خوانید.  
  به عنوان اولین سوال لطفا خودتان را معرفی کنید و کمی از سوابق اجرایی و مدیریتی خود را شرح دهید و به صورت مختصر درباره شرکت ارتباطات کوه نور توضیح دهید.
من شیبانی هستم و مدرک مهندسی الکترونیک خود را از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی  در بهمن ماه سال 1362 اخذ کردم. پس از فارغ التحصیل شدن به استخدام شرکت مخابرات ایران در بخش توسعه و مهندسی و طراحی رادیوهای دیجیتال به عنوان کارشناس مشغول به کار شدم. بعد از آن به عنوان کارشناس مخابرات در استان تهران و به عنوان کارشناس طرح و نصب و بعد از آن به مدت 12 سال به عنوان معاون توسعه و مهندسی مخابرات استان تهران خدمت رسانی کردم. پس از آن مدتی نیز به عنوان رئیس هیات مدیره و مدیرعامل مخابرات استان های مرکزی، گیلان و زنجان بودم و در اوایل سال 93 با 35 سال سابقه کار از مخابرات بازنشسته شدم و پس از آن به عنوان مدیرعامل شرکت ارتباطات کوه نور در گروه فن آوا مشغول به فعالیت شدم.شرکت ارتباطات کوه نور در سال 1379 با هدف انجام پروژه های مخابراتی شامل نصب، راه اندازی و طراحی شبکه های مخابراتی در سال 1384 از سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی امتیاز اپراتور تلفن ثابت (PSTN) را دریافت می کند. به تبع آن مراکز تلفن ثابتی را در استان اصفهان و مرکزی خریداری می کند که بیشترین تمرکز در استان اصفهان انجام می شود که یک مرکز 20هزار شماره در اصفهان نصب می شود که تقریبا الان بیش از 10 هزار شماره آن زیر بار قرار گرفته و در حال سرویس دهی به مردم است و ما هم در حال توسعه آن هستیم. 
  فقط شرکت ارتباطات کوه نور مجوز اپراتوری تلفن ثابت را دارد؟
نه؛ 5 یا 6 شرکت دیگر هم همراه ما و بعد از ما مجوز اپراتوری از مخابرات گرفتند که از این تعداد تنها 2 یا 3 شرکت فعال هستند و بقیه آنها به دلیل اینکه سرمایه گذاری در این بخش خیلی سنگین و بازده سرمایه خیلی پایین است به صورت کژدار و مریز فعالیت می کنند. 
در سال 89 شرکت ارتباطات کوه نور در مناقصه سراسری در خصوص واگذاری تلفن های GSM/WLL شرکت کرد و با توجه به تجربه ای که در مخابرات کشور داشتیم برآورد درستی از قیمت ها ارائه دادیم و علاوه بر آن بر این اساس تجهیزات درستی که پیش بینی کردیم در نهایت کارفرما تشخیص داد که پروژه را به ما واگذار کند و ما برنده این مناقصه شدیم. 
بر اساس مناقصه انجام شده در550 روستا در 27 استان کشور کار را شروع کردیم که این مناطق بسیار صعب العبور و بسیار پراکنده بودند. همانطور که اشاره شد این نوع تلفن ها بیسیم نیستد و GSM/WLL هستند. در این نوع توپولوژی نحوه شبکه دسترسی آن به جای اینکه کابلی باشد بیسیم است و برای این کار از سیستمهای رادیویی استفاده کردیم که تقریبا شبیه یک شبکه موبایل است. 
 توضیح مختصری درباره شبکه GSM/WLL بدهید.
WLL مخفف Wireless local loop است که تقریبا یک شبکه محلی است که نیاز به handover ندارد یعنی در یک روستا و یا در یک منطقه محدود شما تلفن می دهید که تلفن های داده شده فقط در همان روستا کار می کنند. 
در سال 90 مناقصه دوم برای حدود 363 روستا انجام شد که در این مناقصه هم کوه نور برنده شد که در کل 1050 روستا در 27 استان کشور از خدمات این شبکه استفاده می کنند.
 چه مزیتی کوه نور داشت که توانست در این دو مناقصه برنده شود؟
طراحی، اجرا و مهندسی ما خوب بود و علاوه بر آن نحوه پیشنهاد قیمت خوبی نیز داشتیم و همه عواملی که برای کارفرما نیاز بود که مورد قبول واقع شود برای این شبکه چه از نظر فنی و چه از نظر اقتصادی ارائه شد، جمیع این موارد باعث شد که در نهایت برنده این مناقصه ها شویم. الحمدالله هر دو پروژه و الحاقیه های شان را نصب و راه اندازی کردیم و تحویل کارفرما دادیم و از این نظر هیچ مشکلی وجود ندارد. حدود 50هزار تلفن هم از این سایت در روستاها در حال بهره برداری است و مشترک داریم.
 کدام یک از استان ها سهم بیشتری در دریافت این خدمات دارند؟
بیشتر استان های محروم شامل استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کردستان، کرمانشاه، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و شمالی است. بر این اساس بیشترین استان ها، استان های مرزی و نقاط دورافتاده هستند. مثلا سنندج که مرکز استان کردستان است دارای روستاهایی است که واقعا انتهای خط هستند. البته مخابرات در طول دوران خدمتش زحمات زیادی را کشیده و به اکثر روستاهایی که دسترسی، جاده، برق و امکانات داشتند، تلفن واگذارکرده است اما الباقی واقعا روستاهای غیربرخورداری هستند که بعضا جاده شان خاکی و برق آنها به سختی تامین می شود که برای بردن تجهیزات با موانعی روبه رو بودند و گاها در بعضی جاها تجهیزات را با چهارپا منتقل کردیم. درواقع جاهای سخت و صعب العبوری بودند اما الحمدالله الان 50هزار شماره تلفن در حال بهره برداری است و ما هم در حال پشتیبانی هستیم. 
  یک دستگاه از این نوع تلفن برای فردی که بخواهد از آن استفاده کند، چقدر تمام می شود؟ آیا به صورت رایگان در اختیارشان قرار می دهید؟
الان اگر بخواهید یک خط تلفن ثابت خریداری کنید، تعرفه هزینه اتصالش 200 هزار تومان به اضافه 19هزار تومان هم ارزش افزوده که جمعا 219هزار تومان می شود. ما سیم کارت این تلفن ها را در روستاها به مبلغ 5هزار تومان واگذار می کنیم که دقیقا همان مبلغی است که خودمان خریداری کرده ایم. کارکردش هم پالسی 3 تومان است.
 دستگاه تلفن را چطور؟
دستگاه تلفن را خود مشترک به قیمت 30هزار تومان خریداری می کند و با قرار دادن سیم کارت در آن می تواند استفاده کند. یعنی درواقع تلفن مجانی می دهیم.
 تعرفه اش به چه صورت است؟
از آنجا که پهنای باند را به صورت ماهواره ای در این روستاها می بریم، دقیقه ای 480 تومان برای خود ما تمام می شود. با برآوردی که روی هزینه هایی که برای این نقاط روستایی هزینه می کنیم، هر دقیقه 480 تومان با توجه به اینکه پهنای باند ماهواره است و روستاها هم دورافتاده و نگهداری از آن سخت است اما برای مشترکان هر دقیقه را 3 تومان محاسبه می کنیم که جدیدا هم 4 تومان و خرده ای شده است و بیشتر هم از این هم نمی شود. 
 کیفیت سرویس به چه صورت است؟
کیفیت بسیار خوب است.
 یعنی چیزی از سیمی کمتر ندارد؟
تلفن هایی که با بی سیم هستند امکان دارد شرایط جوی گاهی روی آن اثرگذار باشد. ولی آنقدر نیست که مشترک را دچار مشکل کند. مثل موبایل شما که ممکن است در جایی نویز داشته باشد و با رفع شدن موانع دوباره کیفیت خوبی دارید.
 پس یک مدل خیلی خوبی را پیاده کرده اید که همین سرویسی که در پایتخت هست را در محروم ترین نقطه کشور که بعضا صعب العبور هست با همان قیمت ارائه می دهید.
توجه کنید که یک شبکه ای با این وسعت یک سی آران برایش تعریف کرده ایم. یعنی برآورد هزینه هایی که مشترکان می خواهند داشته باشند اعم از خرید شارژ، تعویض سیم کارت. مثلا پیش پرداخته (Pre-Paid) تعریف کرده ایم و دیگر پس پرداخت (Post-Paid) نیست که قبض ارائه دهیم. شما مثل موبایل، کارت تان را شارژ می کنید. 1919 را برایش تعریف کرده ایم. مثلا در دورترین نقطه روستایی مشترک 1919 را مجانی شماره گیری می کند، به بانک وصل می شود و از کارت بانکی اش برای تلفنش شارژ خریداری می کند. یعنی امکانات بسیار خوب برای شان در نظر گرفته ایم. حتی در صورت بروز مشکل احتمالی می توانند با 2020 تماس بگیرند و خرابی احتمالی را رفع و یا در صورت سوختن سیم کارت مبادرت به تعویض آن می کنیم. 
 مدلی که شما برای این شبکه طراحی کرده اید، نمی تواند در شهرها هم استفاده شود؟
درشهر هم قابل استفاده است.
 الان احساس می شود که ظرفیت شماره ها و سوئیچ های مراکز مخابراتی تکمیل شده و به مردم به سختی سرویس می دهند. بعضا در انتظار قرار می گیرند. آیا می توان این زیرساخت را در شهرها هم آورد؟
همین 4G که مخابرات و دیگر اپراتورها به بازار آورده اند دقیقا همین است. هم پهنای باند و هم بسته اش همین است. مثلا یک بسته به شما می فروشند که در آن هم اینترنت و هم دیتا دارد که هر کدام را که بخواهید، می توانید استفاده کنید. Voice روی این اینترنت سوار شده و می شود. 
 در روستاها فقط از voice استفاده می کنند. آیا می توان خدمات دیگری نظیر اینترنت هم ارائه داد؟
چون قرارداد ما فقط voice بوده ولی بسترش مهیاست و در صورتی که آن سازمان یا کارفرما این کار را به ما ارجاع دهد، می توانیم انجام دهیم و مشکلی نداریم. 
 غیر از دو پروژه گفته شده، پروژه دیگری هم در دست اقدام دارید؟
پروژه دیگری در زمینه تلفن ثابت در شهرهای دیگر کار کرده ایم. یک یا دو مرکز نصب کرده ایم و در مناقصات مختلفی در استان های مختلف در بخش مخابرات شرکت می کنیم. در زمینه فیبر، تجهیزات مخابراتی، نصب سوئیچ، با توجه به اینکه مخابرات های کشور هم در حال گذر از دولتی به خصوصی بودند، تجهیزاتشان تقریبا همان هایی است که 3، 4 سال پیش نصب شده و چیز جدیدی وارد میدان نکرده اند. ولی ما در پروژه های همراه اول به عنوان یک پیمانکار نصب و راه اندازی شرکت می کنیم، از جمله در خوزستان که پروژه فاز 7 را ما برنده شدیم و کارهایش را هم شروع کردیم. امیداوریم که بتوانیم به موقع تمام کنیم. در جاهای دیگر هم شرکت می کنیم. در پروژه های ارتباطی راه آهن شرکت کرده ایم و تا مرز برنده شدن رفته ایم.
 با توجه به اینکه شما بازنشسته مخابرات هستید، وضعیت مخابرات کشور را رضایت بخش می دانید؟
از نظر شبکه های زیرساختی مخابرات ما در خاورمیانه در رتبه اول قرار دارد. چون واقعا بعد از انقلاب مردم در آن کار و سرمایه گذاری کردند. فقط چون بخش سرمایه گذار مقداری دچار تزلزل شده و آنچه از مشترکین پیداست اینگونه به نظر می رسد. اپراتورهایی مثل ما و FCPهم که جدیدا مجوز گرفته ا ند، نیازمند سرمایه گذاری های سنگین هستند که البته تمام زیرساخت های مخابراتی کشورعموما نباید به آن سمت واگذار شود، یکسری دست بخش خصوصی است و بخش خصوصی هم به طبع اینکه مالی را خریده در اختیار دیگران برای استفاده قرار نمی دهد. البته حق مالکیت با اوست و به همین جهت شبکه های کابل و داکت را باید به عنوان اصول حاکمیتی نگه می داشتند و بعد در اختیار سایر اپراتورها می گذاشتند و اجاره می دادند. اما الان انحصار دست یک اپراتور است و تا حدودی کار کردن را سخت کرده است.
 نمایشگاه الکامپ را که در طی دوره هایی که برگزار شده چطور ارزیابی می کنید؟ اگر نقدی هم دارید، بفرمایید.
حتی یک نفر هم از نمایشگاه یکسری اطلاعات کسب کند، از هر نظر مفید است. چون واقعا تکنولوژی روز را نشان می دهند. شرکت های داخلی هم خودشان را در معرض نمایش قرار می دهند و سایرین آنها را می شناسند. همین خودش باعث رونق اقتصادی می شود. همین که بدانیم افراد دیگری هستند که می توانند قسمتی از کار ما را عهده دار شوند، باعث می شود که با آنها ارتباط برقرار کنیم.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :