آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 197385
تاریخ انتشار : 22 آذر 1395 10:35
تعداد بازدید : 1204

تلاقی فناوری و نیکوکاری

گلرخ بحری- فرهنگ و اخلاق ایرانی در کنار آموزه های دینی باعث شده است که از زمان های گذشته تا به امروز، امور خیریه میان ایرانیان رواج داشته باشد. پیش تر، نیکوکاری محدود به افراد متمولی بود که نیازمندان را در حوزه اثری محدود به نزدیکان خود، شناسایی و به آن ها کمک می کردند یا درنهایت مدرسه ای، مسجدی یا بیمارستانی می ساختند و وقف عام می کردند تا آینده گان از ایشان به نیکی یاد کنند؛ گذشت و در همین چندسالی که پشت سر گذاشتیم، کمیته امداد و خیریه های مختلف به وجود آمدند و این بار امور خیریه از اختصاص به متمولین فراتر رفت. با کمک فناوری آن روزها، مردم می توانستند از طریق شماره حساب و بانک های مختلف، به خیریه ها و بنیاد های مشخص، کمک های مالی خویش را اهدا کنند.

هرچه فناوری پیشرفت کرد، راه برای امور خیریه و کمک های مردمی هموارتر شد و افراد بیشتری تمایل به مشارکت در نیکوکاری پیدا کردند. هم خبررسانی گسترده تر شد و هم راه های اهدا آسان تر.
تامین مالی جمعی، نقطه تلاقی فناوری و نیکوکاری و حاصل آن هموارسازی مسیر پروژه های خیریه است. تامین مالی جمعی جایی به کمک خیریه می آید که اجازه می دهد هر فردی با هر توان مالی از هرکجای جهان، به یک پروژه تعریف شده کمک کند و گستره نیکوکاری را از نظر جغرافیایی، طبقه اجتماعی و میزان توانمندی مالی افراد افزایش می دهد. اما با این وجود نیکوکاری فقط به معنای کمک مقطعی به افراد نیازمند نیست و نیکوکاری نباید به حوزه خیریه محدود بماند. می توان همان هزینه را صرف اشتغال زایی برای این افراد کرد تا شاهد رشد کلی جامعه، کم شدن و به مرور ریشه کن شدن تکدی گری و اعمال خلاف باشیم.
فراتر از آن چه گفته شد، شرایطی را تجسم کنید که این اهدا و سرمایه گذاری ها برای افرادی انجام شود که جامعه، کمتر به آن ها توجه می کند؛ افرادی که شاید از نظر جسمی ناتوان باشند اما با اراده ای قوی و ذهنی توانمند و خلاق، با تمام شرایط سخت موجود در اجتماع روزگار می گذرانند. شاید سرمایه گذاری بر این افراد بتواند گوشه ای از مشکلات و دردهای شان را مرهمی باشد و زمینه ای شود برای شکوفا کردن توانمندی های بی شمارشان.
*مدیر وب سایت تامین مالی جمعی مهربانه


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :