آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 197294
تاریخ انتشار : 20 آذر 1395 11:38
تعداد بازدید : 1114

رییس سازمان رگولاتوری:

«رعایت قوانین» تنها شرط ادامه فعالیت تلگرام در ایران است

با وجود انتشار خبر مهلت یک ساله به تلگرام برای استقرار سرورهای خود در ایران، رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد شبکه هایی مانند تلگرام در صورت رعایت قوانین و مقررات، نیازی به استقرار دیتاسنتر در داخل کشور ندارند.

فناوران- موضوع استقرار سرورهای پیام رسان های خاری ازجمله تلگرام، بارها جنجال زیادی در کشور به پا کرده است. شورای عالی فضای مجازی در زمان دبیری حسن انتظاری یک بار به تلگرام فرصت یک ماهه داد تا سرورهای خود را در ایران مستقر کند؛ اما این پیام رسان زیر بار نرفت و البته جریمه ای هم شامل حال آن نشد. بار دیگر پلیس فتا از ضرب الاجل یک ماهه برای استقرار سرورهای تلگرام خبر داد؛ اما این موضوع هم دیگر پیگیری نشد.
با این حال خرداد ماه پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری اعلام کرد در جلسه شورای عالی فضای مجازی مصوب شده است تلگرام ظرف یک سال سرورهای خود را در کشور مستقر کند، مصوبه ای که معلوم بود تلگرام به آن تن نخواهد داد و پس از مدتی هم از سوی وزیر ارتباطات و دبیر شورای عالی فضای مجازی تکذیب و اعلام شد که موضوع صرفا یک پیشنهاد بوده نه مصوبه.
با این حال رییس رگولاتوری روز گذشته در گفت وگو با برخی رسانه ها اعلام کرده است تلگرام در صورت رعایت قوانین و مقررات کشور، می تواند به فعالیت خود ادامه دهد. 
علی اصغر عمیدیان درباره فعالیت شبکه های اجتماعی بومی گفت: طرح و سندی در این خصوص به شورای عالی فضای مجازی ارایه شده که در قالب آن شبکه های اجتماعی به طور کلی به سه دسته تفکیک شده اند و امیدواریم با نظر موافق اعضای شورای عالی فضای مجازی و تصویب این طرح جایگاه قانونی این شبکه ها تفکیک و عملیاتی شود. 
معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: در میان سه دسته در نظر گرفته شده، گروه نخست به شبکه های اجتماعی صددرصد بومی بازمی گردد که در این شبکه ها سخت افزار، دیتاسنترها، کلود، APIها و غیره همه بومی بوده و توسط متخصصان داخلی تولید می شوند. دیتاسنتر آن ها نیز در داخل کشور مستقر خواهد بود.
عمیدیان گروه دوم شبکه های اجتماعی موبایل را شبکه های مشترک بین ایران و کشورهای دیگر دانست و گفت: این دسته از نرم افزارها نیز باید دیتاسنتر خود را در داخل کشور تعبیه کنند؛ اما گروه سوم نرم افزارهایی مانند تلگرام هستند که آن ها هم در صورت رعایت قوانین و مقررات ما مجاز به فعالیت خواهند بود.
معاون وزیر ارتباطات گفت: براساس طرح تجاری که ما برای این شبکه ها دیده ایم تعداد کاربران آنها از اهمیت خاصی برخوردار بوده و به عنوان مثال لازم است در سال نخست این شبکه ها به حداقل پنج میلیون مشترک رسیده و توانایی ارایه خدمات به این تعداد کاربر را داشته باشند.
عمیدیان گفت: براساس طرح تجاری تهیه شده برای شبکه های اجتماعی در ایران، 3 سطح برای شبکه ها و یک سری خدمات از جمله call out ، call in، اینترکانکشن بین اپراتورها و پرداخت مالی درون شبکه ای در نظر گرفته شده است و مقرر شده در سال نخست این شبکه ها به سطح 3 تا 5 میلیون به مشترک برسند و اگر از سطح اولیه عبور کنند، برخی خدمات ازجمله پرداخت مالی درون شبکه ای به آنها تعلق می گیرد.
عمیدیان ادامه داد: به عبارت دیگر براساس بررسی های صورت گرفته اگر این شبکه ها به سطح ۳۰ میلیون مشترک برسند، ظرف مدت سه سال گردش مالی معادل هزار میلیارد تومان خواهند داد.
به گفته وی در سازمان تنظیم مقررات ارتباطات طرح تجاری شبکه های اجتماعی بومی مورد بررسی قرار گرفته و این آمادگی وجود دارد که اطلاعاتی مانند سرمایه موردنیاز برای آغاز این کار در این سازمان وجود دارد و براساس تعداد کاربر خدماتی که ارایه می شود و پهنای باندی که با تعرفه های خاص در اختیار طراحان شبکه های اجتماعی داخلی قرار می گیرد، ارزیابی شده است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :