آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 196693
تاریخ انتشار : 13 آذر 1395 12:49
تعداد بازدید : 625

اول صحت بعد سرعت

شبنم کهن چی- استفاده نماینده مجلس از رسانه های اجتماعی برای اطلاع رسانی از وضعیتی که در آن قرار گرفته، استفاده رییس پیشین مجلس برای انتقاد، استفاده رییس جمهور از این ابزارها برای ارتباط با مردم و اطلاع رسانی مستقیم و بسیاری دیگر از دولتمردان نشان دهنده قدرت رسانه های اجتماعی است.

باید پذیرفت رسانه های اجتماعی، ابزاری است که در خدمت همه قرار دارد؛ منتقدان، موافقان، مخالفان، هرج و مرج طلب ها، شایعه پراکن ها و بسیاری دیگر از مردم که با نیت های مختلفی وارد این فضا می شوند. رسانه های اجتماعی دیگر نه تنها برای اطلاع رسانی بلکه به عنوان ابزاری برای شکل دادن به ذهنیت مردم مورد استفاده قرار می گیرد. حالا با ورود مردم و مسوولان به این رسانه ها و پشت سر گذاشتن دوران ابتدایی استفاده از رسانه های اجتماعی وارد دوره ای شده ایم که رسانه های اجتماعی نه تنها به عنوان یک مزیت، بلکه به عنوان یک خطر بالقوه نیز می توانند نقش ایفا کنند. 
در این میان لازم است کاربران با هوشیاری بیشتری در این رسانه ها فعالیت کنند؛ محتوا منتشر کنند، به جریانی بپیوندند و گفته ها را باور کنند. بسیاری از ما در رسانه های اجتماعی با وحشت از عقب ماندن از جریان ها، بدون داشتن اطلاعات کافی و درست با موج همراه می شویم. درست است که رسانه های اجتماعی، سرعت بالایی در پیشبرد امور و اطلاع رسانی دارند و ما به عنوان یک کاربر فعال چند روز فرصت ندارید تا به اندازه کافی در مورد مساله ای تحقیق کنیم. اما کافی و لازم است با جست وجو پیشینه ای از مساله ای که بحث داغ رسانه های اجتماعی شده به دست آوریم و هشتگ ها را به دقت دنبال کنیم. از بازنشر اطلاعاتی که از صحت آن مطمئن نیستیم خودداری کنیم و اگر هم اقدام به بازنشر آن می کنیم، اعلام کنیم صحت این اطلاعات اثبات نشده است. لازم است کمی مکث کنیم تا در گروه افرادی که به دامن زدن شایعات کمک می کنند قرار نگیریم. نترسیم از اینکه سریع به جریان نمی پیوندیم. لازمه تاثیرگذار بودن پیش از سریع بودن، ارایه اطلاعات صحیح است. 
با توجه به نقش تاثیرگذار رسانه های اجتماعی در شکل دادن به اذهان عمومی و نیز تغییر مسیر پرونده ها و پیگیری ها، ما کاربران شاید بیش از مسوولان باید هوشیار باشیم. در صورتی که ما با بی قیدی، بدون مطالعه و کسب اطلاعات دقیق و در جریان قرار گرفتن سوار هر موجی شویم، هرج و مرج گریبان خودمان را خواهد گرفت و به جای اثرگذاری مثبت که منجر به نزدیک شدن ما به خواسته هایمان می شود، فعالیت مان تاثیر منفی برجای خواهد گذاشت و ما را از هدف مان دور می کند. 
رسانه های اجتماعی جایی است که قوانین ناگفته حاکم بر آن را هشیاری و خردورزی ما کاربران تعیین می کند. در صورتی که بتوانیم با رفتار درست، اعتماد دیگران را به محتوایی که منتشر می کنیم جلب کنیم، هر کدام از ما خواهیم توانست دایره بزرگی از اطرافیان مان را تحت تاثیر قرار داده و به گفت وگوی صحیح میان موافقان و مخالفان کمک کنیم. شنیدن صدای دیگران، همانقدر که شنیدن صدای ما اهمیت دارد، مهم است. پیش از تمسخر و فحاشی به نظرات مخالف می توانیم تلاش کنیم با گفت وگویی موثر بر پایه اطلاعات درست، یک مخالف را به جرگه موافقان راه دهیم. یا اگر نتوانیم نظرش را تغییر دهیم، دست کم نشان می دهیم صاحب چنین تفکری از چه فرهنگی برخوردار است. 
«صحت» گفتار و رفتارمان را قبل از سرعت انتشار محتوا و واکنش نشان دادن قرار دهیم تا رسانه های اجتماعی تبدیل به میدان هرج و مرج نشود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :