آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 196639
تاریخ انتشار : 13 آذر 1395 10:39
تعداد بازدید : 995

تاثیراتی که موبایل روی ما می گذارد

بسیاری از ما بدون اینکه بدانیم، به گوشی های موبایل اعتیاد پیدا کرده ایم و نمی دانیم که همین اعتیاد روی زندگی ما چه تاثیرات مخربی می تواند بگذارد.

ساحره چمنی
استفاده مداوم از گوشی های موبایل می تواند هم به لحاظ فیزیکی و هم روانی تاثیرات مخربی روی شخصیت ما، ارتباط با خانواده و دوستانمان بگذارد. در این گزارش به تاثیراتی که موبایل روی ما می گذارد، می پردازیم.

 افزایش استرس
اغلب افراد گوشی های شان را هر لحظه از روی عادت چک می کنند، به این ترتیب بدن و مغز افراد تحت فشار ناشی از چک کردن مداوم گوشی موبایل قرار می گیرد.
حتی زمان تعطیلات یا مسافرت نخستین کاری که می کنید، صبح چک کردن گوشی موبایل است. با همکارتان درباره کارهای شرکت که باعث اضطراب شما می شود چت می کنید. درواقع فقط به لحاظ فیزیکی از کار و استرس دور هستید اما گوشی های موبایل عاملی هستند که مدام استرس کار در فکر و ذهن شما باقی بماند.

 استرس روی انگشتان
تحقیقاتی که توسط دانشگاه زوریخ انجام شده، نشان می دهد که استفاده مداوم از گوشی های موبایل سطح زیادی از فعالیت مغز را هر زمان که انگشتان شما صفحه گوشی موبایل را لمس می کند، اشغال می کند و افزایش فعالیت الکتریکی در مغز، منجر به افزایش استرس روی انگشتان و مغز می شود.
 استرس مغز
معمولا افراد بعد از یک کار طولانی مدت در طول روز، به گوشی های هوشمندشان پناه می برند و ساعات استراحت را فقط با گوشی موبایلشان می گذرانند. کار کردن برای ساعت ها به اندازه کافی انرژی شما را می گیرد، با این حال اعتیاد به گوشی های موبایل باعث می شود که مغز همچنان تحت فشار باقی بماند. نه تنها عضلات چشم بلکه بخش زیادی از انرژی شما در استفاده از گوشی های موبایل هدر می رود.

 استرس بدن
وقتی که از گوشی موبایل استفاده می کنید، مجبورید به آن نگاه کنید. سرتان باید به سمت پایین باشد و گردن تان خم می شود و شانه ها و ستون فقرات نیز تحت تاثیر قرار می گیرد؛ بنابراین به طور دائم بخش های مختلف بدن تحت فشار قرار می گیرد.

 بی خوابی
افراد بسیاری به گوشی های موبایل و شبکه های اجتماعی اعتیاد دارند. شب هنگام، زمانی که در رختخواب هستید یعنی درست زمانی که نیاز دارید مغز و جسم خود را از هر نوع استرسی آزاد کنید، گوشی های موبایل هم مغز و هم جسم شما را درگیر می کنند. چک کردن مداوم گوشی و نگه داشتن آن کنار بالش، آسیبی بیش از حد تصور به شما وارد می کند؛ چراکه خواب شما را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.
استفاده بیش از حد از موبایل باعث افزایش استرس، کاهش سطح کارایی و انرژی شما و مشکلات تمرکز و نیز کم کردن فعالیت مغز می شود. ملاتونین یک ماده شیمیایی در بدن ماست که نقش مهمی در چرخه خواب بازی می کند، این ماده می تواند نور و روشنایی را در بدن تفسیر کند و سیگنال هایی  شب هنگام و موقع خواب به مغز می فرستد. اما وقتی که ما از موبایل در شب استفاده می کنیم، ملاتونین نور مصنوعی را نمی تواند تشخیص دهد که روز است یا شب. درنتیجه به خواب رفتن بدن سخت می شود و باعث بی خوابی می شود.

 اضطراب
با وجود گوشی های هوشمند ارتباط ما با دنیا فقط با فشردن یک دکمه برقرار شد. با این حال، این فناوری کارآمد به طور مستقیم ذهن و بدن ما را تحت تاثیر قرار می دهد؛ هر نوتیفیکیشن دریافت یک پیام باعث استرس و اضطراب می شود.
حتما لازم نیست که پیامی دریافت شود تا موجبات استرس و اضطراب را فراهم کند، گاهی دریافت نکردن پیام و انتظار برای یک تماس نیز باعث افزایش استرس می شود. بسیاری از ما مدام در انتظار دریافت پیام هستیم و این موضوع موجبات اضطراب ما را فراهم می کند. ما به شدت به گوشی های موبایل وابسته شده ایم و حتی در بسیاری از موارد فعالیت های مغز خود را به دلیل استفاده از موبایل محدود می کنیم، حتی اجازه فکر کردن به خودمان نمی دهیم و هر چیزی را داخل گوشی ذخیره می کنیم و برای همه دانسته هایمان از گوشی موبایل استفاه می کنیم. نیاز نداریم چیزی یاد بگیریم چون گوشی موبایل همراه مان است.
مردم از گوشی های موبایل برای روابط اجتماعی و دسترسی به شبکه های اجتماعی استفاده می کنند؛ بنابراین هیچ فرصت و زمانی برای استراحت و آرامش ندارند.

 افسردگی
این روزها مردم ترجیح می دهند به جای ارتباطات رودررو از گوشی های موبایل استفاده کنند و ارتباطات شان مجازی باشد. مردم به گوشی های موبایل عادت کرده اند و دور ماندن از این وسایل ارتباطی برای شان سخت است. وقتی از گوشی موبایل شان دور می مانند، احساس افسردگی به آنها دست می دهد. این احساس افسردگی زمانی تشدید می شود که برای دریافت پیام یا تماسی به ما استرس وارد می شود و این تماس یا پیام را دریافت نمی کنیم. بعد مغز ما شروع به تحلیل می کند که چرا گوشی زنگ نمی خورد، چرا جواب پیامک را دریافت نکردم و من تنها هستم...
ما بیش از آنکه فکر کنیم تحت تاثیر گوشی های موبایل مان هستیم که نمی توانیم به دنیایی بدون گوشی های موبایل فکر کنیم.

 پرخاشگری
گوشی های هوشمند فناوری باارزشی است که فواید زیادی دارد؛ بااین حال این دستگاه ها ممکن است روی رفتار ما تاثیر بگذارند و باعث پرخاشگری در رفتار ما شوند. افرادی که مدام از گوشی های موبایل استفاده می کنند، نمی توانند از این دستگا ها دور بمانند و این اعتیاد زمانی بدتر می شود که وقتی تلفن موبایل از آنها دور باشد، احساس عصبانیت می کنند. بسیاری از نوجوانان اجازه نمی دهند که گوشی های موبایل از آنها دور بماند. وقتی که تلفن از آنها دور باشد، پرخاشگر و عصبانی می شوند و خلق و خوی آنها تغییر می کند.

 تخلف
اعتیاد به گوشی های موبایل می تواند باعث بی دقتی فرد شود و روی رفتارهای وی تاثیر می گذارد. بسیاری از افراد چنان به گوشی های موبایل شان اعتیاد دارند که حتی موقع رانندگی، غذا خوردن، مطالعه و صحبت کردن نمی توانند از این دستگاه ها دور بمانند. بسیاری از مردم هم از این دستگاه ها درست استفاده نمی کنند، مثلا زمانی که در حال مکالمه رودررو با افراد دیگر هستند، از گوشی موبایل شان استفاده می کنند که این موضوع نوعی بی احترامی به طرف مقابل است. حتی بسیاری از نوجوانان موقع امتحان از گوشی های موبایل شان برای تقلب استفاده می کنند.
 موقع رانندگی، در مدرسه، زمان جلسه و حتی در مراسم رسمی مثل مراسم تدفین یا جمع های خانوادگی استفاده از موبایل به نوعی خارج از ادب و نزاکت به شمار می رود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :