آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 194570
تاریخ انتشار : 11 آبان 1395 10:21
تعداد بازدید : 1267

مدیر برگزاری نمایشگاه تراکنش در گفت و گو با فناوران

می خواهیم به بخش خصوصی بال و پر بدهیم

دومین دوره نمایشگاه تراکنش ایران، در حالی از امروز، 11 آبان تا 13 آبان ماه در مرکز نمایشگاهی پارک گفت و گوی تهران برگزار می شود، که دست اندرکاران انتظار دارند با تداوم برگزاری، این نمایشگاه به یکی از تاثیرگذارترین نمایشگاه های منطقه در عرضه خدمات نوین مالی تبدیل شود. برای آشنایی بیشتر با اهداف برگزاری این نمایشگاه با محمد بیات، مدیر برگزاری نمایشگاه و مدیر عامل مرکز فابا، گفت وگویی انجام داده ایم که در ادامه می خوانید.

 نمایشگاه تراکنش با چه اهدافی برگزار می شود؟
یکی از عمده اهداف نمایشگاه تراکنش این است که کسب و کار مربوط به صنعت پرداخت و بانکداری نوین را در بخش خصوصی معرفی کند، مطابق سند چشم انداز 1404 ایران باید در بسیاری از حوزه ها رتبه اول را در منطقه داشته باشد و یکی از مهم ترین این حوزه ها از نظر ما حوزه کسب و کار نوین بانکی و پرداخت مالی است. ما باید در 1404 مرکز ثقل صنایع مالی و بانکی نوین باشیم و این نمایشگاه تلاش دارد بازوی محرکی برای نیل به این هدف باشد. هدف دوم ما این است که با برگزاری این نمایشگاه به کسب و کارهای نوین شکل گرفته در بخش خصوصی فرصت به نمایش گذاشتن دستاوردهایشان را بدهیم  و هدف سوم اینکه با فراهم کردن بستر حضور شرکت های خارجی در کنار شرکت های داخلی در این نمایشگاه سالیانه به نوبه خودمان، به فرآیند انتقال تکنولوژی های نو در این عرصه به کشورمان کمک کنیم و در این زمینه نقش موثر داشته باشیم. ایران در این حوزه های ظرفیت های بزرگی دارد و بازار بزرگی هم دارد و در سال های گذشته با افزایش فشار تحریم های بین المللی فرصت استفاده از این ظرفیت ها از کشورمان گرفته شده است و ما باید تلاش کنیم حالا که دیوار تحریم ها ترک برداشته است از این فرصت به خوبی استفاده کنیم. 
 سال گذشته که اولین دوره نمایشگاه را برگزار کردید، هنوز تحریم ها برداشته نشده بود، امسال در شرایطی دوره دوم نمایشگاه برگزار می شود، که حدود یک سال از اجرایی شدن برجام می گذرد، آیا فرآیند حضور شرکت های خارجی نسبت به سال گذشته تغییر کرده است؟ 
همانطور که می دانید با وجود برداشته شدن تحریم ها در بسیاری از حوزه ها در حوزه بانکداری هنوز با کارشکنی هایی از سوی برخی طرف های غربی روبرو هستیم و مسیر همچنان ناهموار است، اما به طور کلی شرایط تا حدی تغییر کرده است. البته در این بخش هنوز با هدف گذاری انجام شده فاصله داریم اما نسبت به سال گذشته شاهد تغییرات مثبت هستیم و امیدواریم سال های آینده این روند تسهیل شود. ما باید تلاش کنیم هر طور شده از همه شرایط و ظرفیت هایمان استفاده کنیم. 
 آیا بانک مرکزی در این حوزه به شما کمک کرده است؟ 
بانک مرکزی از جمله حامیان استراتژیک و محوری برگزاری این نمایشگاه است و سال گذشته هم رییس کل بانک مرکزی در افتتاحیه این نمایشگاه حضور داشت، اما قرار ما از اول این بوده که برای برگزاری این نمایشگاه صرفا از توان و ظرفیت های بخش خصوصی استفاده کنیم، باید به بخش خصوصی مجال دهیم که به بلوغ برسد، خوشبختانه همانطور که اشاره کردم، ظرفیت های خوبی در بخش خصوصی در عرضه خدمات و صنایع نوین بانکی و مالی وجود دارد. ما می خواهیم به کسب و کارهای خرد در این عرصه مجال نقش آفرینی بدهیم. البته بانک مرکزی و وزارت خارجه و بقیه نهادها می توانند بسترهای لازم را در سطح کلان فراهم کنند. 
این کار را کرده اند؟
خوشبختانه تعاملات خوبی با بانک مرکزی و بقیه نهادها در این زمینه داشته ایم و آنها هم تلاش کرده اند که در بستر سازی برای هر چه بهتر برگزار شدن این نمایشگاه از ما حمایت کنند. 
 چشم انداز این نمایشگاه را در سال های بعد چگونه ارزیابی می کنید؟ 
از نظر من این نمایشگاه در حال حاضر در حکم نهالی است که نیاز به حمایت دارد تا به یک درخت تنومند تبدیل شود، ما هدفمان این است که این نمایشگاه را در منطقه به یکی از مهم ترین نمایشگاه های سالانه در حوزه تراکنش و پرداخت تبدیل کنیم و باور داریم که این اتفاق با توجه به ظرفیت های فراوانی که در ایران در این حوزه وجود دارد رخ خواهد داد. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :