آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 186054
تاریخ انتشار : 19 تیر 1395 11:6
تعداد بازدید : 828

هشتگ، سلاح جمعی

بهار ادیبان- به عادت هر هفته شاید منتظر باشید در این نیم ستون درباره هشتگ های پرکاربرد هفته گذشته و اخباری که کاربران را به واکنش وا داشته است بنویسم. اما این هفته فارغ از هشتگ های داغی مانند #از_ایرانسل_بپرس و اسامی که هشتگ شد مانند صفدر حسینی و دخترش فاطمه حسینی یا ماجرای پیشنهاد حداد عادل برای معادل نوتلابار، بمب گذاری خونین بغداد و دیگر موضوعات، می خواهم از قدرت هشتگ ها بنویسم. قدرتی که بر هیچ کس پوشیده نیست.

این روزها هشتگ را می توان سلاح قدرتمندی دانست که در دست تک تک کاربران رسانه های اجتماعی است. به کارگیری درست و به موقع آن، منجر به بلند شدن موج اطلاع رسانی و فراخواندن کاربران به صحبت کردن درباره یک موضوع مشخص می شود. طی حداقل یک سال گذشته بسیاری از مشکلات اجتماعی، انتقادات سیاسی، فرهنگی و معضلات اقتصادی، حوادث، حملات تروریستی و مسایلی که گوشزد کردن آنها منجر به فرهنگ سازی می شد، با استفاده از هشتگ ها همه گیر شد و به گوش مسوولان رسید. در بعضی موارد مسوولان مجبور به واکنش نشان دادن به موضوع شدند. در بعضی موارد هم مسوولان واکنشی نشان ندادند اما جامعه متوجه صدای بخشی از مردم شد که یا منتقد بودند یا معترض یا خواستار ِ انجام کاری. 
شاید برخی از کاربران تصور کنند استفاده از هشتگ و فراخواندن کاربران به مشارکت در گفت وگو درباره موضوع خاصی منجر به ایجاد وحشت و هراس می شود. اما هشتگ درحقیقت هراس آور نیست، هشتگ فقط مطلع کننده است. 
درست است که ممکن است برای لحظاتی تایم لاین شما پر از یک هشتگ شود و شما احساس کنید مورد هجوم قرار گرفته اید یا شاهد هجومی هستید. شاید تصور کنید یک موضوع کوچک درحال تبدیل شدن به یک موضوع بزرگ و وحشتناک شده یا تعداد زیادی از کاربران به اصطلاح «جوگیر» شده اند. اما حقیقت این است که نه حمله و وحشتی در کار است و نه کسی جوگیر شده. موضوع فقط اطلاع رسانی است و مشارکت در یک بحث مشترک که نشانه اش یک هشتگ است. 
در بستری که نوعی رسانه است، چطور می توان مخالف جریان اطلاع رسانی بود؟ در مواجهه با سیل هشتگ ها صبور باشید. اگر موافق موضوع بودید و نظری داشتید، مشارکت کنید. اگر موافق موضوع نبودید هم می توانید نظر مخالف خود را با همان هشتگ منتشر کنید. چه بسا مشارکت موافقان و مخالفان در گفت وگو، نتیجه بهتری داشته باشد. به غیر از این مگر امکان اظهارنظر موافق یا مخالف، همان آزادی بیان نیست. پس به جای مخالفت با بیان، از آزادی بیان درست استفاده کنیم.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :