fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گفت و گوی سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 193830
تاریخ انتشار : 2 آبان 1395 13:17

شکاف عمیق اطلاع رسانی

شبنم کهن چی- فعالیت کاربران در رسانه های اجتماعی امروز تبدیل به امری اجتناب ناپذیر شده است. آنچه دولت به عنوان مانع بر سر راه فعالیت کاربران در این رسانه ها ایجاد کرده، فیلترینگ است که حالا بر همه روشن است که فیلترینگ هم دیگر کارآمد نیست. سند این ادعا افزایش فعالیت کاربران در شبکه های اجتماعی است؛ حضور روزنامه ها، خبرگزاری ها، نمایندگان، روسای نهادها و حتی برخی وزرا تاییدی بر این ادعاست. در چنین شرایطی مردم پیش از رسانه های جمعی و رسمی از رسانه های اجتماعی اخبار را دریافت می کنند. این رسانه ها نه تنها منبع اصلی اخبار مردم شده اند؛ بلکه بستری برای انتشار اطلاعات آنها نیز مهیا کرده اند. دنیای اطلاعاتی امروز، دنیایی مهارنشدنی است که اگر با سیاست، ذکاوت و سرعت عمل در آن حضور پیدا نکنیم، مورد انتقاد جدی جامعه قرار خواهیم گرفت.

از تبعات امکاناتی که رسانه های اجتماعی در اختیار کاربران، اعم از حقیقی و حقوقی، دولتی و غیردولتی قرار داده است و سبب تسریع اطلاع رسانی شده می توان به دامن زدن شایعات، انتشار اخبار نادرست و گاهی ناقض اشاره کرد. این تبعات می تواند آسیب های جبران ناپذیری به دولت و جامعه بزند. چه چیز این آسیب ها را عمیق تر و جبران ناپذیر می کند؟ نادیده گرفتن قدرت رسانه های اجتماعی و نیاز مردم. 
یکی از ضعف های رسانه ها و نهادهای دولتی و غیردولتی در حوزه اطلاع رسانی در زمان ِ حاضر، ناتوانی در همگام شدن با چرخه سریع گردش اطلاعات در دنیای رسانه های اجتماعی است. مدت هاست شاهدیم اخباری در رسانه های اجتماعی منتشر و دست به دست می شود که اطلاعی از صحت آن در دست نیست. خبرها نه تایید می شوند نه تکذیب می شوند. بعد از صدها بار انتشار، گمانه زنی ها و برانگیختن واکنش های مختلف در سطح جامعه، تازه مسوولان وارد صحنه می شوند. ورود دیرهنگام رسانه های رسمی و نهادها به موضوع باعث می شود اطلاع رسانی معنا و کارکرد خود را از دست بدهد. بیشتر به نظر می رسد آنها به جای اطلاع رسانی فقط اقدام به رفع شبهه و رد شایعات می کنند. نمونه اخباری که با این روند منتشر شده کم نیست. جدیدترین و مهم ترینش خبر استعفای سه وزیر کابینه روحانی است که هفته گذشته اتفاق افتاد. استعفای وزرا یکی از مهم ترین و حساس ترین اخباری است که دولت وظیفه دارد درباره آن اطلاع رسانی کند. اما اقدام دیرهنگام دولت در تایید خبر مربوط به استعفای وزرا باعث شد چند روز جامعه در شایعات و حدس و گمان معلق بماند. این در حالی است که انتظار می رفت دفتر ریاست جمهوری یا خبرگزاری های رسمی وابسته به دولت، سریع اطلاع رسانی لازم را انجام دهند. انتقاد به تیم رسانه ای دولت طی ماه های اخیر کم نبوده است اما دولت هیچ اقدامی برای از بین بردن ضعف اطلاع رسانی اش نکرده است. اطلاع رسانی شفاف و به موقع یکی از مهم ترین ارکان یک جامعه سالم است. کوتاهی در این امر منجر به تشویش اذهان عمومی خواهد شد. نه تنها وقت آن رسیده؛ بلکه دیر هم شده تا رسانه های رسمی و نهادهای دولتی به مساله اطلاع رسانی صحیح و تاثیرگذار توجه کند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :