fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گفت و گوی سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 40534
تاریخ انتشار : 26 آذر 1392 10:23

کتاب خوان‌ها بی توجه به کتابخوان‌ها

تبلت های ارزان، بازار eBook Readerها را اشغال کرده اند

کتابخوان الکترونیکی (eBook Reader) از جمله ابزارهای فناورانه جدیدی است که زندگی و رفتار کتابخوان ها و روزنامه خوان ها را دگرگون کرده است.
در دنیایی که این کتابخوان های الکترونیکی برای کاربرانشان به ارمغان آورده اند، نیاز به خرید کتاب و مجله های کاغذی و یا تشکیل کتابخانه و آرشیوهای حجیم از روزنامه به حداقل رسیده است و کاربران این وسیله می توانند از نسخه هاي الکترونيکی آثار استفاده کنند؛ آثاري که تعداد زيادي از آنها به راحتي در يک لوح فشرده گنجانده مي شود و جابه جايي شان هم سخت نيست.
با توجه به اين موضوع، هر روز شاهد رشد صنعت کتب الکترونيکي و ابزارهاي مرتبط با اين صنعت در بازارهاي جهاني هستيم و بازار این دستگاه ها در سایر کشورها بسیار پررونق است.
اما در ایران اوضاع متفاوت است و بنا به دلایلی همچون قیمت بالای دستگاه های کتابخوان الکترونیکی، محدودیت های آنها در مقایسه با تبلت و همچنین نبود آگاهی کافی نسبت به کارکردهای این وسیله، کتابخوان ها آنچنان که باید، مخاطبان خود را نیافته اند.

یکی از عمده دلایل نبود اقبال به کتابخوان‌های الکترونیکی، به رشد ناگهانی قیمت این ابزار در یک سال اخیر باز می‌گردد. این موضوع موجب شده است که بازار این کالا به شدت نسبت به سالهای قبل با ریزش تقاضا و در کنار آن کم شدن تنوع این محصولات مواجه شود.
به گفته کارشناسان بازار، رشد قیمت کتابخوان‌های الکترونیکی در کنار افزایش عرضه تبلت‌های ارزان قیمت، خریداران را متقاعد کرده که بهتر است به جای صرف هزینه هنگفت برای خرید کتابخوان الکترونیکی برای خرید تبلت اقدام کنند و امکانات بیشتری را در اختیار بگیرند.
محسن اتابکی، از فعالان بازار کامپیوتر پایتخت با تایید این موضوع می‌گوید: تا پیش از عرضه تبلت‌های ارزان و همچنین رشد نرخ دلار آزاد، کتابخوان‌های الکترونیکی با قیمتی در حدود 400 تا 800 هزار تومان در بازار موجود بود. اما پس از رشد سه برابری نرخ دلار آزاد،قیمت ای بوک ریدرها نیز افزایش یافت و این موضوع منجر به کاهش تقاضا برای این کالا شد.
‌به گفته این فعال بازار،در کنار این اتفاق، عرضه تبلت‌های ارزان قیمت تا حدودی زیادی به کاهش محبوبیت کتابخوان‌های الکترونیکی در بازار منجر شد؛ چرا که تبلت‌های ارزان 300 تا 400 هزار تومانی علاوه بر اینکه قابلیت اجرای برنامه‌های پی دی اف را دارند، به خوبی نقش کتابخوان و تبلت را با هم ایفا می‌کنند.  این فعال بازار با اشاره به این موضوع که یکی از دلایل رونق نداشتن بازار کتابخوان‌های الکترونیکی، ناآگاهی مصرف‌کنندگان است، گفت: نمی‌توان همه تقصیر را به گردن نرخ دلار انداخت؛ زیرا برخی از خریداران آگاهی چندانی در باره این کالا ندارندو گمان می‌کنند که تبلت نیاز آنها را مرتفع می‌کند.
وی می‌افزاید:  بخشی از بی رونقی بازار هم از نبود محتوای مورد نظر برای کاربران کتابخوان‌های الکترونیک ناشی می‌شود. زیرا در ایران دسترسی و خرید کتاب از طریق آمازون و سایت‌های طرف قرارداد سازندگان ای بوک ریدر سخت و هزینه بر است.
یکی دیگر از فعالان بازار کامپیوتر پایتخت هم می‌گوید: قیمت کتابخوان‌های الکترونیکی نسبت به سال گذشته در حدود سه برابر شده است و کتابخوان الکترونیکی که سال قبل 300تا 400 هزار تومان قیمت داشت، اکنون با قیمتی حدود 800 تا 900 هزار تومان به فروش می‌رسد. درحالی که کتابخوان‌های الکترونیکی تنها برای خواندن نسخه‌های الکترونیکی مناسب هستند که از نظر خریداران صرف چنین هزینه‌ای برای خرید یک دستگاه با کاربرد صرفا مطالعاتی چندان به صرفه نیست.
مسعودی، که خود عرضه کننده دستگاه‌های کتابخوان الکترونیکی است، می‌گوید: درست است که تبلت‌های ارزان روی بازار ای بوک ریدرتاثیر گذاشته است. اما یک تبلت به هیچ وجه با یک کتابخوان الکترونیکی قابل مقایسه نیست و نباید به اشتباه این دو را با هم مقایسه کرد.
به گفته وی، سبک بودن، شارژ باتری طولانی‌تر و استفاده از جوهر الکترونیکی (e-ink ) از مهم‌ترین مزیت‌های یک کتابخوان نسبت به تبلت است. همچنین یکی از ویژگی‌های خاص این دستگاه‌ها این است که قابلیت‌هایی اختصاصی برای مطالعه دارند. به‌ طور مثال، می‌توان به‌راحتی صفحه‌ها را ورق زد، آنها را روی نمایشگر دستگاه بالا و پایین برد و حتی ویرایش شان کرد.
کتاب‌خوان‌های الکترونیکی برای نشان دادن اطلاعات، از فناوری خاصی به نام جوهر الکترونیکی (e-Ink) بهره می‌برند . این فناوری، تصویری مشابه کاغذ به کاربر ارائه می‌دهد که فاقد نور و هر نوع تشعشع مضر است. بنابراین مطالعه این کتابخوان‌ها کاملا شبیه خواندن کتاب‌های کاغذی و بی‌ضرر است. مصرف بسیار کم باتری، زاویه دید تقریبا 180 درجه و ظاهر کاملا شبیه کاغذ از ویژگی‌های استفاده از این فناوری است. البته نمایشگرهای جدیدی نیز به نام Pixel Qi  نیز به بازار جهانی معرفی شده که دو حالت رنگی ال‌سی‌دی و سیاه و سفید کتابخوان‌ها را با هم دارد؛ یعنی می‌توان در شرایط مختلف یکی از این دو حالت را انتخاب و بین آنها سوئیچ کرد.
 مسعودی می‌افزاید: درست مانند کتاب‌های کاغذی، کتابخوان‌های الکترونیکی را هم می‌توان نشانه‌گذاری کرد. با استفاده از این قابلیت می‌توانید صفحه یا فصل مورد نظرتان را نشانه بگذارید و هر زمان که بخواهید سریع به آن قسمت از کتاب مراجعه کنید. علاوه بر این، با استفاده از واژه نامه موجود در آنها می‌توانید معنی واژگان و عبارات ناآشنا را هنگام مطالعه بیابید.
این فعال بازار می‌گوید: در کتابخوان‌های الکترونیکی مجبور نیستید فونت ریز یا درشت کتاب را تحمل کنید! آنها این امکان را به شما می‌دهند که فونت دلخواه تان را برای مطالعه برگزینید؛ البته به شرطی که کتابخوان الکترونیکی قابلیت بزرگنمایی فونت فارسی را داشته باشد که در بازار داخلی کتابخوان‌های nook و  kindle دارای چنین قابلیتی هستند. البته سایر کتابخوان‌ها نیز با نصب نرم‌افزار خاصی می‌توانند به این ویژگی مجهز شوند.
یکی دیگر از فعالان بازار کتابخوان‌های الکترونیکی با بیان اینکه برندهای Kindle و نوک، محبوب‌های بازار هستند، می‌گوید: قیمت پایه کتابخوان‌ها در بازار از حدود 650 هزار تومان آغاز می‌شود و تا یک میلیون و 200 هزار تومان ادامه می‌یابد که گران قیمت‌ترین محصول در این زمینه kindle fire hd است که قیمت آن حدود یک میلیون و 200 هزار تومان است.
این فعال بازار همچنین به عرضه کتابخوان‌هایی با برندهای نه چندان آشنا در بازار اشاره می‌کند که قیمتی در حدود 500 هزار تومان دارند.
در هر حال اگر قصد خرید کتابخوان الکترونیکی دارید، سعی کنید از میان نمونه‌هایی که بیشترین قابلیت را دارند و از زبان فارسی پشتیبانی کامل می‌کنند این کالا را خریداری کنید و در ضمن از کتابخانه‌های الکترونیکی در دسترس آگاهی بیابید.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :