fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گفت و گوی سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 204723
تاریخ انتشار : 23 اسفند 1395 10:18

سود 800 هزار تومانی نوت‌بوک برای قاچاقچیان شبه‌رسمی

فروشگاه های مجازی چرا و چگونه کالاهای خود را ارزان می فروشند؟

رشد قیمت کالاهای کامپیوتری در بازار اگرچه موجب رکود مراکز خرید و فروش کامپیوتر شده است، اما از سوی دیگر رونق کسب و کار فروشگاه های مجازی را در پی داشته است.

مریم عسگری
فروشگاه هایی که کالاهای کامپیوتری را با قیمتی به مراتب ارزان تر از بازار سنتی به فروش می رسانند.
به گفته کارشناسان و فعالان بازار کامپیوتر، این فروشگاه ها به دلیل اینکه کالاها را بنا به دلایلی با قیمت ارزان تر از عرف بازار خریداری می کنند، به راحتی روی قیمت کالاها مانور داده و توجه خریداران را جلب می کنند. نمونه این اتفاق را می توان در قیمت گذاری دیجی کالا روی برخی از کالاهای کامپیوتری و دیجیتال مشاهده کرد. 
غدیری، یکی از فعالان بازار کامپیوتر در این زمینه می گوید: متاسفانه آن سخت گیری که اتحادیه صنف فناوران رایانه روی فعالان بازار سنتی دارد، روی فروشگاه های مجازی اعمال نمی شود و این فروشگاه ها به راحتی کالاهای قاچاق و مرجوعی را با قیمت پایین و سود بالا به فروش می رسانند.
این فعال بازار با بیان این مطلب که خرید از فروشگاه های مجازی در حال فراگیر شدن در بازار ایران است، می گوید: خریدار به دنبال قیمت ارزان است و این فروشگاه ها رگ خواب مصرف کننده را می دانند و با راه انداختن بازی های قیمتی و ارایه تخفیف های هر از چندگاهی کالاهای مرجوعی و قاچاق را به راحتی به پول تبدیل می کنند و هیچ ارگان و نهادی هم نظارتی بر عملکرد آنها ندارد.
وی افزود: جالب اینجاست برخی از فروشگاه های مجازی نام خود را به عنوان شرکت گارانتی کننده اعلام می کنند و این درحالی است که نام این فروشگاه ها نه به عنوان فروشگاه در وب سایت اتحادیه درج شده است و نه به عنوان گارانتی کننده مجاز در وب سایت سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده و این درحالی است که اتحادیه صنف فناوران رایانه استان تهران، در ماه های گذشته در رابطه با اجرای طرح «گارانتی با اصالت» بارها و بارها به فروشگاه های سنتی هشدار داده است.
فیروزی، یکی دیگر از فعالان بازار کامپیوتر با تایید گفته های همکارش گفت: فروشگاه های مجازی سال هاست که آزادانه هر چه می خواهند، می فروشند و هیچ نهادی از آنها نمی پرسد موجودیتان را از کجا و چگونه تامین می کنید. به گفته این فعال بازار، بارها پیش آمده است که خریداران هنگام مقایسه قیمت کالا اعلام کرده اند که فروشگاه های مجازی کالاها را با حدود 5 تا 10 درصد و حتی در برخی موارد 20 درصد ارزان تر از عرف بازار در اختیار آنها قرار می دهند.
یکی دیگر از فعالان بازار کامپیوتر نیز با بیان این مطلب که برخی فروشگاه های مجازی موجودی خود را از واردکنندگان کالاهای قاچاق تامین می کنند، گفت: طی ماه های گذشته خبر توقیف محموله قاچاق نوت بوک در شهرکرد منتشر شد و پس از چندی مطلع شدیم این محموله به دلایلی نامعلوم ترخیص و نوت بوک های قاچاق از طریق چند فروشگاه مجازی به بازار تزریق شدند. 
بر اساس اعلام این فعال بازار، هر نوت بوک قاچاق با حدود 800 هزار تومان سود برای واردکننده به فروشگاه های مجازی به فروش رسید و فروشگاه های مجازی نیز با در نظر گرفتن سود مشخص برای خود این کالاها را به بازار تزریق کردند. 
وی که نخواست نامی از وی برده شود، گفت: براساس اطلاعات رسیده شرکت واردکننده نوت بوک های قاچاق که محموله وارداتی اش در شهرکرد توقیف شده بود، بخش کوچکی از محموله وارداتی خود را به برخی از فروشندگان مشخص بازار و بخش بزرگی را از طریق فروشگاه های مجازی به فروش رساند و سود هنگفتی کرد. این درحالی است که واردکنندگان رسمی با پرداخت عوارض و حقوق گمرکی، با سخت گیری های وارداتی بسیاری مواجه هستند و به دلیل اینکه نمی توانند کالا را با ضرر و زیر قیمت بازار به فروش برسانند، ناچارند با کالاهایی که روی دست شان مانده است، سر کنند.
در این زمینه رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه استان تهران نیز چندی پیش اعلام کرده بود، 90 درصد کالاهایی که از طریق فروشگاه های مجازی به فروش می رسند، قاچاق هستند و این فروشگاه ها بدون اینکه زیر نظر واحد مشخصی باشند، به فعالیت خود ادامه می دهند و سود سرشاری می برند.
به گفته کارشناسان، رشد و توسعه این فروشگاه ها در شرایط رقابت نابرابر موجب شده است بازار سنتی کامپیوتر بیش از پیش در معرض خطر قرار گیرد؛ چرا که اگر چنین فروشگاه هایی وجود نداشتند یا اگر در شرایط رقابت برابر قرار داشتند و قیمت ها نزدیک به قیمت بازار بود، خریدار می توانست بدون در نظر گرفتن فاکتور قیمت بین خرید از فروشگاه مجازی یا سنتی تصمیم گیری کند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :