fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گفت و گوی سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 6191
تاریخ انتشار : 29 بهمن 1390 11:39

لندن در تکاپوی ارایه نمایش تمام عیار از توانمندی‌های دیجیتال

رقص حباب های دیجیتال در آسمان المپیک 2012

المپیک پکن در سال 2008، مانور عظیمی از فناوری های پیشرفته چین بود که این کشور در برگزاری بازی ها و همچنین ارتباط با طرفدارانش از آنها بهره برده بود. همین امر باعث شده که لندنی ها نیز تصمیم بگیرند المپیک 2012 را هر چه فناورانه تربرگزار کنند با استفاده از قدرت فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی شان عرض اندام کنند. از همین رو، سازمان دهندگان این المپیک از گروهی از مهندسان، طراحان و معماران سرتاسر جهان دعوت کرده اند تا ساختاری کاملا دیجیتال برای زیباسازی بازی های المپیک طراحی کنند.
میزبان این المپیک همچنین از مهندسان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) و گوگل کمک گرفته است. کارلو راتی، مدیر لابراتوار Senseable City در MIT تیمی را رهبری می کند که شامل کارشناسانی از سرتاسر جهان و همچنین گوگل هستند. راتی به دلیل انجام کارهای ابتکاری چون آبشار دیجیتالی متنی (آبشاری که آب در آن به صورت حروف به پایین می ریزد) در نمایشگاه جهانی Zaragoza در سال 2008 شهرت جهانی دارد.

گزارش: نسترن صائبی
منابع: وال استریت و  تلگراف

گروه راتی ساختاری کاملا دیجیتالی طراحی کرده‌اند که نامش را «ابر» (Cloud) گذاشته‌اند. این ساختار، ابری، دیجیتالی و فیزیکی است که محتوا و اطلاعات بازی‌ها را به صورت بلادرنگ پخش می‌کند و تصاویر را روی صفحات نمایش سه‌بعدی و کروی‌ شکل نمایش می‌دهد. جالب اینجاست زمانی که این کره‌های نمایشی در فضای بالای شهر لندن به پرواز درمی‌آیند صدای مرتبط از سطح زمین پخش می‌شود. این حباب‌های دیجیتالی كه به كمك برج‌هاي مرتفع سفيد رنگي بر فراز آسمان نگه داشته خواهند شد،‌ علاوه بر اينکه اطلاعات مربوط به رويدادهاي المپيك را به نمايش درمي‌آورند، اخبار و اتفاقاتي كه در سراسر جهان رخ مي‌دهد و همچنين گزارش هواشناسي را نيز اعلام مي‌كنند. اما از آنجا كه قرار است اين دوره از مسابقات عنوان سبزترين المپيك در تاريخ برگزاري رقابت‌هاي المپيك را از آن خود سازد؛ استفاده از منابع انرژي‌ عاري از هرگونه آلايندگي زيست‌ محيطي مورد توجه مقامات برگزاركننده مسابقات قرار گرفته است. راتی در بیانیه‌ای، «ابر» را شکل جدیدی از تجلی و تجربه دسته جمعی و  نمادی به‌روز شده از عصر دیجیتال نامید و توضیح داد که «ابر» با بهره‌گیری از سیستم‌های انرژی خورشیدی و پنل‌های فوتو ولتاییک که در بیرون و درون استادیوم نصب شده نیروی مورد نیازش را خودش تامین می‌کند. هزینه مورد نیاز این گروه مهندسی برای ساخت پروژه عظیم ابر را شرکت‌ها یا افرادی که در برنامه جمع‌آوری اعانه شرکت کرده‌اند، متقبل شده‌اند.
اجزای این ساختار عبارتند از:
ابر دیجیتالی: این شبکه همچنین پایگاه ابر دیجیتال (دیجیتال کلاود) هم هست. ابر دیجیتال اطلاعات زمان ‌واقعی مرتبط با رویدادهای المپیک، خبرهای سراسر جهان، گزارش وضع هوا را گردآوری و منتشر می‌کند. وب‌سایت‌هایی مانند فیس‌بوک، توییتر و یوتیوب، پشتیبانی مالی کلاود را برعهده دارند.
حباب دیجیتالی: حباب‌های کلاود در واقع صفحه‌های سه‌بعدی پوشیده از LED هستند که قابلیت باد شدن دارند و شفافند.
طبقه حباب‌ها: بازدیدکنندگان می‌توانند با پیاده‌روی یا دوچرخه‌سواری روی مسیر مارپیچ به طبقه حباب‌ها دسترسی پیدا کنند.
ابر سبز: انرژی کلاود به‌وسیله صفحات خورشیدی تامین می‌شود.
حباب خبرساز: بازدیدکنندگان می‌توانند از درون برج اصلی، نگاه نزدیک‌تری به رویدادهای در حال اتفاقی که روی حباب‌ها به نمایش درآمده‌اند، بیندازند.
فیس‌بوک، توییتر و گوگل در حال حاضر جزو گروهی هستند که پشتیبانی مالی برای ساخت ابر را برعهده گرفته‌اند. گوگل قصد دارد از طریق یوتیوب و صفحات نتایج جست‌وجوی اینترنتی‌اش تبلیغاتش را شروع کند. هزینه ساخت این سیستم دیجیتالی بستگی به پولی دارد که جمع‌آوری می‌شود، اما به گفته کارشناسان از نظر مالی بسیار انعطاف‌پذیر است و از 5 تا 50 میلیون دلار هزینه خواهد داشت.
 از سوی دیگر به دنبال افزایش محبوبیت فناوری‌های سبز در جهان، دولت انگلیس که میزبان مسابقات المپیک سال 2012 میلادی است اعلام کرده این اتفاق بزرگ را به طور کامل بر پایه «انرژی‌ها و فناوری‌های سبز»  اجرا خواهد کرد. گفتنی است گری پنل، مدیر اطلاعات کمیته سازماندهی بازی‌های المپیک و پارالمپیک لندن (LOCOG) و مدیر خدمات IT شرکت Atos Origin که در جریان ارایه خدمات فناوری در مسابقات المپیک 2012 حضور دارد، اظهار داشته که دولت بریتانیا با صرف هزینه‌های فراوان سبزترین المپیک تاریخ را برگزار می‌کند. جالب است بدانید که در میان تمامی مهندسان، معماران، هنرمندان و دانشمندان علوم کامپیوتر، اومبرتو اکو، نویسنده بزرگ معاصر نیز در نقش مشاور حضور دارد.

وضعیت اینترنت بی‌سیم در المپیک
براساس گزارش Ofcom، رگولاتور ارتباطات بریتانیا، حدود 26 هزار خبرنگار و گزارشگر در بازی‌های المپیک و پاراالمپیک لندن شرکت خواهند کرد و به همین دلیل ارایه خدمات اینترنت بی‌سیم در عین مهم بودن، کاری بسیار دشوار خواهد بود. بنابر این گزارش، این بازی‌ها نیاز به 20 هزار‌هات‌اسپات برای ارسال سیگنال‌های بی‌سیم دارد که این میزان تقریبا دو برابر تعداد مجوزهایی است که Ofcom در سال گذشته برای پوشش اینترنتی این شهر در نظر گرفته بود. این سازمان همچنین اعلام کرد که فناوری‌های جدید پخش برنامه‌ها نیز برای پاسخ به نیاز متقاضیان کمک خواهند کرد. به گفته Ofcom، تاکنون 10 هزار درخواست برای پوشش‌دهی اینترنت در مدت زمان 7 هفته‌ای بازی‌های المپیک ارسال شده، ولی کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که این میزان تا چند ماه آینده افزایش پیدا کرده و المپیک لندن را به بزرگ‌ترین رویداد رسانه‌ای تاریخ تبدیل کند.  Ofcom اعلام کرده که تقاضای اینترنت بی‌سیم از منابع مختلفی است که عبارتند از:
- دوربین‌های تلویزیون بی‌سیم که برای ارایه عکس‌های نزدیک از رقابت کنندگان بازی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
- میکروفون‌های بی‌سیم که برنامه‌ها را از طریق منابع صوتی پخش می‌کنند.
- فناوری‌های مکان‌یابی، زمان‌بندی و امتیاز دهی
- سیستم‌های ارتباطاتی برای پخش‌کنندگان برنامه‌ها، پرسنل امنیتی و سرویس‌های ضروری.
Ofcom اعلام کرده که از سال 2006 روی این پروژه کار می‌کند.  اما با این همه متخصصان هشدار داده‌اند كه با آغاز بازي‌هاي المپيک به احتمال زیاد به دلیل بالا رفتن ترافيك اينترنت، شبكه انگلیس دچار اختلال شود. در سندي دولتي به نام "آماده‌سازي مشاغل براي بازي‌ها" به شركت‌ها هشدار داده شده  است كه احتمالا اتصال اينترنتي آنها در روزهاي 27 ژوییه تا 12 ماه اوت قطع شود. به همین دلیل بريتانيا قصد دارد براي كمك به سبك‌تر شدن ترافیک اينترنتی از فناوری‌های جدید  استفاده خواهد کرد. در اين راستا نیز شركت‌هاي اپراتور اينترنتي کلاهک‌های پهنای باند (یک مکانیزم مدیریت پهنای باند که انتقال میزان مشخصی از داده را در بازه‌ای از زمان محدود می‌کند) را در زمان اوج مصرف اینترنت راه‌اندازی کنند.  همچنين اين احتمال وجود دارد كه پوشش خطوط تلفن همراه نيز دچار اختلال شود. احتمال اينكه چنين اختلالاتي روي ايميل، اتصال صوتي و ديگر خدمات كم ترافيك تاثيرگذار باشد بسيار كم است و مشكل در دانلود كردن فايل‌هاي پر حجم و بزرگ خود را نشان خواهد داد. دولت بريتانيا شركت‌هاي مستقر در لندن را تشويق كرده تا طي برگزاري اين بازي‌ها به كارمندان خود اجازه دهند تا در خانه‌هايشان كار كنند و يا شيفت كاري خود را به گونه‌اي تنظيم كنند تا ترافيك در سطح شهر نيز كاهش يافته و فعاليت سيستم حمل و نقل عمومي آسان‌تر شود. اما از سويي اين احتمال وجود دارد كه ميزان كارايي دوركاري كارمندان به واسطه اختلال در اينترنت كاهش پيدا كند.

ابتکار پاناسونیک برای المپیک 2012
پاناسونیک قصد دارد هر روز بیش از 10 ساعت از بازی‌های المپیک را از طریق پخش‌کننده‌های تصاویر به صورت سه‌بعدی به نمایش درآورد. در واقع، این برای نخستین بار است که بازی‌های المپیک به صورت سه‌بعدی و با کیفیت HD پخش می‌شود.
در کنفرانس فناوری ایفا که از 2 تا 7 ماه سپتامبر 2011 در برلین برگزار شد، سرویس‌های پخش برنامه‌های المپیک با مدیریت مانولو رومرو اعلام کردند که قصد دارند روزانه بیش از 10 ساعت از بازی‌های المپیک را به صورت سه‌بعدی به نمایش درآورند. به گفته رومرو بیش از 12 رشته ورزشی شامل این برنامه می‌شوند. پاناسونیک که در دو دهه اخیر مسوول ارایه تجهیزات دوربینی بازی‌های المپیک بوده، قرار است در بازی‌های المپیک 2012 نیز کیت مخصوص پخش سه‌بعدی بازی‌ها را طراحی کند. این شرکت ژاپنی با این کار قصد دارد فروش تلویزیون‌های سه‌بعدی خود را افزایش دهد، زیرا تماشای سه بعدی این بازی‌ها مستلزم داشتن یکی از انواع تلویزیون‌های سه‌بعدی است. بر همین اساس کارشناسان بریتانیایی پیش‌بینی می‌کنند که فروش تلویزیون‌های با کیفیت بالای تصویر سه‌بعدی در تابستان آینده با افزایش بسیاری همراه باشد. تاکومی کاجیشا، مدیر ارتباطات پاناسونیک در جلسه مطبوعاتی ایفا گفت: در این شکی نیست که در بازی‌های المپیک لندن بهترین محتوا برای بازار سه‌بعدی به نمایش درخواهد آمد و فناوری سه‌بعدی لذت تماشای بازی‌های المپیک را در اتاق‌های نشیمن خانه به کاربران هدیه می‌دهد.
پاناسونیک همچنین به عنوان یکی از شرکای رسمی سازمان‌دهندگان المپیک، برای اطمینان یافتن از دسترسی شهروندان لندن به محتوای بازی‌های المپیک به آزمایش سیستم‌های پخش می‌پردازد. این شرکت چند سری از ویدیوهای کوتاه را برای شهروندان لندنی پخش کرد تا از صحت آنها مطمئن شود. پاناسونیک همچنین قصد دارد چندین تلویزیون پلاسمای 103 اینچی خود را در میان انبوه جمعیت در محل برگزاری کنفرانس‌ها و نمایشگاه‌های اکسل و همچنین بزرگ‌ترین صفحه نمایش خود را که 152 اینچ است، در حین بازی‌های المپیک نصب کند.

خدمات همراه در المپیک لندن
پیش‌بینی می‌شود که در حین بازی‌های المپیک لندن تقاضا برای تلفن همراه بسیار زیاد باشد. به همین دلیل سازمان‌دهندگان المپیک 2012 با اپراتور شبکه موبایل BT همکاری کرده‌اند تا از ظرفیت و کارایی بالای شبکه موبایل و همچنین خدمات دیگری چون ارایه اینترنت وای‌فای رایگان برای پارک المپیک در استنفورد مطمئن شوند. گری پنل در این مورد گفت: با شرکت BT و چندین اپراتور تلفن همراه و شبکه همکاری کردیم تا مطمئن شویم که زیرساخت‌های لازم را برای ارایه خدمات همراه مطلوب در طول بازی‌ها خواهیم داشت. وی افزود: البته زمان‌هایی نیز در خلال بازی‌ها وجود دارد که آنقدر حجم تقاضا زیاد است که هیچ کس نمی‌تواند به سرویس‌های همراه دسترسی پیدا کند.
به هر حال تیم IT المپیک در حال کار روی برنامه‌های کاربردی (اپلیکیشن‌های) موبایلی هستند تا از طریق آنها نتایج بازی‌ها و اطلاعات مربوط به تماشاچی‌ها را برای طرفداران به نمایش درآورد.
مرکز عملیات فناوری
از آنجا که قرار است فناوری‌های ارتباطی و اطلاعاتی المپیک 2012، لندن را به شاهکاری هنری و تاریخی تبدیل کنند، در دفتر مرکزی این بازی‌ها در اسکله قناری مرکز عملیات فناوری (TOC) دایر شده است. TOC قرار است که به عنوان مرکز مانیتورینگ و کنترل تمامی سیستم‌های IT و پشتیبانی از ارتباطات در حین بازی آغاز به کار کند. در این مرکز 450 کارمند از تیم IT کمیته سازمان‌دهی لندن به صورت شبانه‌روز و 180 کارگر به صورت نیمه وقت مشغول به کار شده‌اند. به گفته پل دیتون، مدیر اجرایی المپیک 2012، مرکز عملیات فناوری، مرکز کنترل اصلی به شمار می‌رود تا از طریق آن کارها همان‌طور که می‌خواهیم پیش بروند. این مرکز در حین برگزاری سری بازی‌های تدارکاتی لندن در تمامی محل‌ها مورد آزمایش قرار گرفت تا کارشناسان مطمئن شوند که تمامی ابزارهای ارتباطی و اطلاعاتی همان‌طور که برنامه‌ریزی شده، کار می‌کنند. این مرکز همچنین توانسته تاکنون 180 سرور، یکهزار و 160 لپ‌تاپ، 190 شبکه کامپیوتری و ابزارهای امنیتی و بیش از 400 پرینتر و دستگاه کپی را راه‌اندازی و آماده کار کند. گفتنی است که سيستم کامپیوتري طراحي شده براي گزارشگران و مفسران ورزشي اين امكان را در اختيار آنها قرار مي‌دهد تا بتوانند به طور بي‌سيم و در هر زمان و مكاني به آخرين اخبار و نتايج اعلام شده درباره رقابت‌هاي برگزار شده و ورزشكاران رشته‌هاي مختلف در اين رقابت‌ها دسترسي داشته باشند.
به گفته گری پنل، مدیر ارشد اطلاعات المپیک 2012، مرکز عملیات فناوری تا تابستان 2012 حدود 200 هزار ساعت آزمایش را پشت سر خواهد گذاشت و در ماه مارس و مه آینده دو مانور آزمایشی نیز برای شبیه‌سازی صدها سناریوی احتمالی انجام خواهد گرفت.  مرکز TOC علاوه بر این، روی سیستم‌های حساس نظیر سیستم‌ اطلاعاتی مفسران ورزشی و اینترانت سازمان‌دهندگان بازی‌های المپیک نظارت خواهد داشت. به گفته ماشل هیرون، مدیر هماهنگی بازی‌های المپیک لندن، در واقع این مرکز، یک مرکز تصمیم‌گیری در مورد فناوری‌هایی است که در حین بازی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
یکی از چالش‌هایی که این مرکز با آن روبه‌رو خواهد بود، حجم اطلاعاتی است که در سیستم‌های اعلام نتایج بازی تولید می‌شود. بنابر تخمین کارشناسان، این داده‌ها 30 درصد بیشتر از داده‌هایی است که در المپیک پکن تولید شد. این اطلاعات باید به صورت بلادرنگ برای طرفداران بازی، مفسران و پخش‌کننده‌های بازی در سرتاسر جهان ارایه شود.

سيستم‌هاي پيشرفته امنيتي
از آنجايي كه عدم تامين امنيت كاركنان،‌ مسوولان برگزاري مسابقات، گروه‌هاي ورزشي و همچنين تماشاگران رويدادهاي ورزشي در مدت زمان برگزاري مسابقات ورزشي بيش از هر عامل ديگري مي‌تواند در روند برگزاري رقابت‌ها اختلال ایجاد کند، مقامات برگزاركننده المپيك لندن از فناوري‌هاي جديدي براي شناسايي و تحت ‌نظر قرار دادن افراد استفاده خواهند كرد كه بر اساس اطلاعات بيومتريكي عمل مي‌كند. براين اساس، تمامی افرادي كه در مدت زمان برگزاري رقابت‌هاي المپيك، در دهكده المپيك شهر لندن فعاليت خواهند داشت به كمك سيستم‌هاي جديد منطبق با فناوري‌هاي پيشرفته، اسكن مي‌شوند تا اطلاعات بيومتريكي كامل آنها در بانك اطلاعات طراحي شده، جمع‌آوري شود. حسگرهايي در قسمت‌هاي مختلف دهكده المپيك در محل ورودي ورزشگاه‌ها نصب مي‌شوند. اين حسگرها براساس اطلاعات و داده‌هاي به دست آمده از اسكن كف دست و عنبيه چشم افراد هويت آنها را تشخيص مي‌دهند و در صورت لزوم از ورود غيرمجاز افراد ناشناس جلوگيري می‌کنند.
.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :