fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گفت و گوی سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 60966
تاریخ انتشار : 19 مهر 1393 12:3

HP دو نیم شد

BBC و USA Today هفته پیش، منابع خبری از تقسیم شدن شرکت HP به دو بخش جداگانه خبر دادند که یکی از این بخش ها روی ساخت کامپیوتر و چاپگر و دیگری بر ارایه خدمات و سخت افزارهای مربوط به موسسات تجاری متمرکز خواهد شد. البته این اولین باری نیست که اخباری از این دست منتشر می شود. بعد از خرید شرکت Autonomy توسط HP هم خبر جدا شدن واحد تولید کامپیوتر های شخصی منتشر شده بود. اما این بار، خبر توسط خود شرکت تایید شده است.

نسترن صائبی

HP برای کاهش هزینه ها ماه ها تلاش کرد تا برخی واحدهای خود و از جمله واحدهای ساخت کامپیوتر های شخصی و خدمات تجاری اش را به فروش برساند، اما مشتری مناسبی پیدا نکرد. هر چند پیشنهاداتی از سوی IBM، دل و لنوو و دو شرکت هندی دریافت کرد. اما در نهایت بی نتیجه ماندن این تلاش ها باعث شد که این شرکت برای حل مشکلات گسترده مالی و صرفه جویی این روش را در پیش بگیرد و این احتمال هم وجود دارد که در آینده شاهد کاهش نیروهای کاری آن باشیم.

گفتنی است که و ب سایت Recode دلیل این اتفاق را این گونه تشریح کرده که از قرار معلوم HP نتوانسته با شرکت های دل و لنوو برای خرید بخش کامپیوترهای شخصی خود به قیمت 32 میلیارد دلار به توافق برسد. پس از آن نیز مذاکراتی را برای فروش بخش خدمات آی تی خود با دو شرکت بزرگی هندی داشت، ولی این مذاکرات نیز با شکست روبه رو شد. در سومین قدم این شرکت به سراغ IBM رفت تا بخش مذکور را به این شرکت بفروشد. این مذاکرات نیز نتیجه ای در بر نداشت.

با تقسیم این شرکت به دو بخش، سهامداران در هر دو کمپانی سهم خواهند داشت. جداسازی این بخش از کمپانی از بدنه اصلی آن در ادامه برنامه های بازسازی HP است که پیش از این نیز منجر به اخراج تعدادی از نیروی کار HP شد. هم اکنون HP در حال سپری کردن چهارمین سال از برنامه پنج ساله بازسازی خود است که با هدف تقویت شرکت در راستای حضور در بازار گجت های موبایل و همچنین رایانش آنلاین و به بیان بهتر ارایه سرویس های آنلاین برنامه ریزی شده است. با توجه به این تقسیم بندی، بخش سرویس ها و محصولات تجاری HP در قالب یک کمپانی با نام HP Enterprise و همچنین بخش کامپیوترها و پرینترهای این کمپانی نیز تحت نام HP Inc به فعالیت خود ادامه خواهند داد.

 

 

 

مدیریت HP چگونه خواهد بود؟

 

 

مگ ویتمن، که در حال حاضر به عنوان مدیرعامل HP به ایفای نقش می پردازد، پس از انجام تغییرات رهبری کسب وکار HP را بر عهده خواهد گرفته و همچنین رییس هیات مدیره فعلی HP، مدیرعامل HP Inc خواهد شد. بخشی که پس از جداسازی با نام HP Inc شناخته می شود، در سه ماهه اخیر بیش از نیمی از درآمد و سود کمپانی HP را به ارمغان آورده است.

ویتمن جداسازی کمپانی HP به دو بخش اصلی را منجر به بالا رفتن انعطاف کمپانی و همچنین عکس العمل سریع در قبال تغییرات بازار و خواسته های مشتریان می داند. وی در این خصوص اعلام کرد: با این تقسیم ما می توانیم به سرعت در مقابل خواسته های بازاری که هر لحظه در حال تغییر است، عکس العمل نشان دهیم. HP اعلام کرده تا پایان سال جاری میلادی این تقسیم و تغییر و تحولات تحقق خواهد یافت.

 

 

علاوه براین، مدیر عاملی بخش اول هم بر عهده دیون ویزلر خواهد بود که هم اکنون معاون واحد سیستم های کامپیوتری و چاپگرهاست. پاتریشیا روسو هم قرار است ریاست واحد خدمات و سخت افزارهای تجاری را بر عهده بگیرد.

 

تحلیلگران چه می گویند؟

 

 

کارشناسان هنوز با دیده تردید به تقسیم HP به دو بخش مجزا می نگرند و در مورد سیاست هایی که منجر به مقابله این دو بخش با رقبا خواهد شد تردید دارند. بسیاری از کارشناسان در این مورد که تقسیم کمپانی به دو بخش منجر به بالارفتن بهره وری و کاهش هزینه ها خواهد شد، شک دارند. برای مثال باید به هزینه های بازاریابی، مالی و سایر هزینه های دو شرکت مجزا اشاره کرد که دو برابر شده و در نتیجه منجر به بالارفتن هزینه ها خواهد شد.اما باید این تقسیم کمپانی را از جنبه دیگری نیز بررسی کرد و آن احتمال فروش هر یک از این بخش ها در صورت پیشنهاد رقم مالی بالا است.HP با وجود شرکت هایی چون لنوو که خود را به عنوان بزرگ ترین تولید کننده PC در جهان مطرح کرده، زیرفشار فراوانی قرار دارد. HP یک کمپانی ۷۵ ساله است که نقش پررنگی در انقلاب پی سی ها و دنیای فناوری داشته و هم اکنون در حدود 300 هزار کارمند در سراسر دنیا دارد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :