fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گفت و گوی سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 27989
تاریخ انتشار : 12 خرداد 1392 7:57

مدیرعامل اپل در D11 از خجالت گوگل درآمد

کوک: من مرده و شما زنده، آندرویید بازنده است

وال استریت ژورنال از سال 2003 تاکنون سالانه کنفرانس هایی را با عنوان «د: همه چیز دیجیتال» (D: All Things Digital) برگزار می کند که در آن تعدادی از افراد فعال و سرشناس در حوزه رسانه و فناوری درباره مسایلی چون نوآوری و اخبار مهم دنیای فناوری گفت وگو می کنند.

 

گزارش: نسترن صائبی
منابع: AllThingsD و فوربس

D با بقیه کنفرانس‌ها فرق می‌کند: سخنرانان در این کنفرانس نه بازاریابی می‌کنند، نه برای خودشان تبلیغ می‌کنند و نه وعده و وعید می‌دهند. برعکس، اجراکنندگان این برنامه یعنی والت موزبرگ و کارا سوییشر با به چالش کشیدن افراد برجسته دنیای فناوری اطلاعات و دیجیتال از ایده‌های واقعی آنها درباره تاثیرات فناوری دیجیتال روی زندگی و آینده می‌پرسند. معمولا نتیجه این کنفرانس ارایه ایده‌ها و استراتژی‌های متفکران صنعت فناوری می‌شود. D11 یا یازدهمین کنفرانس D از 28 تا 30 ماه مه امسال در کالیفرنیا برگزار شد و در آن افرادی چون تیم کوک مدیر اجرایی اپل، دنیس وودساید مدیرعامل موتورولا، دیک کاستولو بنیان‌گذار توییتر، سوندار پیچای مدیر بخش آندرویید، کروم و اپلیکیشن‌های گوگل، شریل سندبرگ مدیر عملکرد فیس‌بوک و استیون سینوفسکی یکی از مدیران سابق مایکروسافت سخنرانی کردند.
در این گزارش نگاهی به سخنان و موضع‌گیری‌های تیم کوک، مدیرعامل شذکت اپل انداخته‌ایم.

 کاربر زیاد موفقیت به حساب نمی‌آید
یکی از بخش‌های جنجال‌برانگیز کنفرانس امسال، سخنرانی تیم کوک، مدیر اجرایی اپل بود؛ از بس که او برای شرکت‌های رقیب و بیش از همه گوگل، کرکری خواند.
کوک درمقام پاسخ به انتقادها از بسته بودن کد نرم‌افزارهای این شرکت در مقایسه با پلات‌فورم‌های شرکت گوگل برآمد.
اگرچه آندرویید با سرعت خیره‌کننده‌ روز به‌روز سهم بیشتری از بازار تلفن‌های هوشمند را از آن خود می‌کند، تیم کوک به آینده این سیستم‌عامل اصلا خوش‌بین نیست و در این باره گفت: من مرده و شما زنده؛ آندرویید برنده این رقابت نیست. زیرا از نظر من، داشتن کاربر بیشتر موفقیت به حساب نمی‌آید. باید به جای کمیت روی کیفیت متمرکز شویم. برای مثال، ما بهترین کامپیوترهای شخصی را می‌سازیم؛ در حالی که تعداد آنها اصلا زیاد نیست. علاوه بر این، ما بهترین پخش‌کننده‌های موسیقی جهان را ساخته ایم. این ابزارها در ابتدا فروش بالایی نداشت، اما اکنون یکی از پرفروش‌ترین‌هاست.
به نظر می‌رسد که کوک با این حرف به آیفون نیز اشاره کرده و معتقد است که آیفون هم در آینده‌ای نزدیک به چنین رشد عجیبی خواهد رسید و گوشی‌های هوشمند آندروییدی را از میدان به در خواهد کرد.اگرچه کوک مدعی شد که تعداد و عدد و رقم مهم نیست، اما خود او در ادامه به ارایه آمار و ارقامی پرداخت که برتری محصولات شرکت‌اش را به رخ بکشد، مثلا آمار وبگردی در آی‌پد را اعلام کرد و گفت: بیشترین وبگردی با تبلت‌ها مربوط به آي‌پد می‌شود و کاربران واقعا از وبگردی با این ابزار لذت می‌برند. وی افزود: میزان رضایت کاربران از محصولات اپل همیشه در بالاترین سطح بوده است. شما می‌توانید به سهم تبلت‌ها از وبگردی در آمریکای شمالی نگاهی بیندازید؛ تقریبا هر تحقیقی را که نگاه کنید، آی‌پد بالای ۸۰ درصد را از آن خود کرده است. وی همچنین گفت که بیش از ۵۹ درصد ترافیک وب در گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها، سهم ابزارهای iOS است.

 باز بودن آندرویید به صلاح نیست
کوک سپس با بیان اینکه نرم‌افزارهای اپل معمولا محیطی بسته‌تر از دیگر پلات‌فورم‌ها دارند، تایید کرد که اپل باید در این زمینه نرمش بیشتری به خرج دهد. وی افزود که در آینده شاهد خواهید بود که اپل رابط‌های API‌ بیشتری را آزادسازی خواهد کرد. اما این درجه از آزادی به اندازه‌ای نخواهد بود که مصرف‌کنندگان را با خطر تجربه کاربری بد روبه‌رو سازد. در نتیجه همیشه مرزی میان آزادی کامل و نرم‌افزارهای این شرکت وجود خواهد داشت.
تیم کوک معتقد است که این کار باعث می‌شود توسعه‌دهندگان نرم‌افزارها یا اپلیکیشن‌ها بتوانند تجربه کاربری بهتری را فراهم کنند و انتخاب‌ها و گزینه‌های بیشتری را در اختیار کاربر قرار دهند. کوک که در هیچ حالتی دوست ندارد از موضع خود پایین بیاید و معمولا اشتباهات اپل را هم توجیه می‌کند؛ از وضعیت فعلی اپل دفاع کرد و در خصوص شخصی‌سازی‌های آندرویید گفت: کاربران به ما پول می‌دهند تا از طرف آنها برخی انتخاب‌های لازم و ضروری را انجام دهیم؛ نه اینکه کار را دوباره به آنها واگذار کنیم. من تنظیمات صفحه نمایش آندرویید را دیده‌ام و فکر نمی‌کنم آن چیزی باشد که کاربران دوست دارند. در ادامه موزبرگ از کوک پرسید که آیا اپل این امکان را برای شرکت‌ها فراهم خواهد آورد که بتوانند امکانات اضافی را روی سیستم‌عامل iOS ایجاد کنند. کوک پاسخ داد: اپل تمایل به انجام این کار دارد. اکنون این پلات‌فورم برخی قابلیت‌های به‌اشتراک‌گذاری در فیس‌بوک و توییتر در سطح سیستم‌عامل را برای کاربران فراهم می‌کند.
موزبرگ باز هم سوال کرد که آیا چت Home فیس‌بوک هم به قابلیت‌های iOS اضافه می‌شود یا نه. کوک با تایید این سوال گفت: همیشه کارهای زیادی وجود دارد که شرکت‌ها به کمک هم می‌توانند انجام دهند. من فکر نمی‌کنم تنها همین یک کار باشد که از ما بر بیاید. به نظر می‌رسد اپل در زمینه اپلیکیشن‌های اختصاصی iOS تصمیم دارد رویه بلک‌بری را دنبال کند و برنامه‌های خود را به پلات‌فورم آندرویید بیاورد. کوک در پاسخ به پرسش موزبرگ در خصوص ورود iCloud (سرویس رایانش ابری اپل) به دیگر پلات‌فورم‌ها گفت: اگر برای‌مان منطقی باشد، چنین کاری را انجام می‌دهیم. البته شما چنین چیزی را در هر بخشی از اپل می‌توانید ببینید. اما هیچگاه نخواهید دید که اپلیکیشن‌های اپل از پلات‌فورم موبایلی گوگل سردرآورند.

 کامپیوترهای مچی آینده فناوری هستند نه عینک گوگل
یکی مواردی که کوک در D11 به آن اشاره کرد، عینک گوگل بود. وی گفت که کامپیوترهای کوچک شده که مردم مانند ساعت یا دیگر لوازم دور مچ‌شان ببندند را آینده‌دار می‌بیند نه عینک وصل شده به اینترنت شرکت گوگل را! کوک افزود: بعید می‌دانم عینک گوگل به یک محصول عمده در بازار تبدیل شود، اما اپل به شکل باور نکردنی توجهش به نقاط وسیع‌تری از ابزارهای کامپیوتری پوشیدنی جلب شده است. او پیش‌بینی کرد که شرکت‌های کامپیوتری زیادی وارد کار کامپیوترهای پوشیدنی می‌شوند، اما از پاسخ به این سوال که ایا ابزار این شرکت با نام iWatch نیز جزو این محصولات خواهد بود یا نه سر باز زد. کوک همچنین گفت: من آدم‌های زیادی که نیازی به عینک زدن ندارند، اما عینک می‌زنند را نمی‌شناسم. وی افزود: اما ابزارهای مچی جالب توجه هستند. به هر حال همچنان باید مردم را قانع کنید که ارزش پوشیدن را دارند. خیلی از جوانان ساعت مچی هم نمی‌پوشند. کوک در انتها این مساله را که اپل عامل جالب بودنش را از دست داده را رد کرد و گفت که نگران فشارهایی که رقبایی مانند سامسونگ به آنها وارد می‌کنند نیست. وقتی از کوک سوال شد آیا شرکت اپل به دلیل شرکت‌های رقیبش چون سامسونگ به دردسر افتاده با خونسردی جواب داد به طور قطع خیر! ما همیشه رقیب
 داشته‌ایم همیشه هم ایستادگی و مبارزه کرده‌ایم.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :