fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گفت و گوی سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 26457
تاریخ انتشار : 16 اردیبهشت 1392 10:32

فوربس 10 ثروتمند بزرگ جهان فناوری اطلاعات را فهرست کرد

فناورانی که پول پارو می کنند

آنقدر ابزارهای ارتباطاتی و کامپیوتری با زندگی ما عجین شده اند که تصویری از خودمان بدون وجود موبایل یا لپ تاپ مان نمی توانیم بسازیم. شاید به جرات بتوان گفت که بازار ابزارهای ارتباطاتی و کامپیوتری یکی از پررونق ترین بازارهای جهان به شمار می رود. واقعا جای تعجب باقی نمی گذارد، اگر بگوییم بسیاری از ثروتمندترین افراد جهان را روسای غول های فناوری تشکیل می دهند. اگر کمی در این مورد فکر کنید، خودتان متوجه می شوید که وجود بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت جزو لاینفک این فهرست باید باشد. به هر حال، فوربس به تازگی 10 ثروتمند بزرگ جهان را معرفی کرده که در ادامه می خوانید:

گزارش: نسترن صائبی
منبع: فوربس

1- بیل گیتس
ارزش خالص دارایی: 67 میلیارد دلار
بیل گیتس، با سخاوت‌ترین مرد دنیا هم‌اکنون بیش از 28 میلیارد دلار از دارایی‌اش را صرف امور بشردوستانه کرده است. ولی وی در پنجمین نامه سالانه‌اش به بنیاد ملیندا و بیل گیتس نوشته است که میزان کل پول سرمایه‌گذاری شده در امور خیریه کم اهمیت‌تر از ارزیابی میزان تاثیر آن است. از نظر وی، مواردی نظیر کاهش نرخ مرگ و میر کودکان یکی از مهم‌ترین امور به شمار می‌رود. گیتس که در سال گذشته درآمد خالص‌اش از شش میلیارد دلار به 67 میلیارد دلار رسیده است، بدون اتکا به مایکروسافت و بدون سود پنج درصد سهامی ‌که در این شرکت دارد بر ثروت خود افزوده است. او توانست با تجارت پرسود سهام شرکت‌های خصوصی و اوراق قرضه شرکت‌هایی نظیر شرکت فناوری اکولب (Ecolab)، شرکت پخش تلویزیونی مکزیکی (Televisa) و بزرگ‌ترین شرکت تولید نوشابه‌ در آمریکای مرکزی به نام FEMSA که متعلق به اوست این همه درآمد اضافی کسب کند.
2- لری الیسون
ارزش خالص دارایی: 43 میلیارد دلار
لری الیسون، مدیرعامل اوراکل سال گذشته سومین ثروتمند فناور در جهان نام گرفته بود، اما با اقدامی ‌که ماه ژوئن گذشته انجام داد، در فهرست امسال در جایگاه دوم قرار گرفته است. وی در ماه ژوئن 98 درصد از جزیره لانای (Lanai) را در هاوایی خرید. ارزش این معامله رقمی‌ در حدود 500 میلیون دلار یا بیشتر تخمین‌زده می‌شود و به این ترتیب الیسون در حدود 141 مایل مربع از این جزیره را مالک شده است که شامل دو هتل مجلل و مرکزی مسکونی می‌شود. علاوه براین، در ماه فوریه نیز ارزش سهام اوراکل که او سهامدار عمده‌اش است با افزایش چشمگیری همراه بود.
3- جف بزوس
ارزش خالص دارایی: 2/25 میلیارد دلار
سایت آمازون که متعلق به جف بزوس است،‌ در سال 2012 حدود 61 میلیارد دلار فروش داشت و با رشد 13 میلیارد دلاری‌اش نسبت به سال 2011 رکورد جدیدی را به نام خود ثبت کرد. به این ترتیب، ارزش سهام آمازون با رشد 40 درصدش، در عرض تنها یک سال 8/6 میلیارد دلار به دارایی‌های جف بزوس اضافه کرد. گفتنی است که این شرکت در سال گذشته برای افزایش سرعت خدمات‌رسانی خود 20 مرکز جدید برای ارسال بسته راه‌اندازی کرد.
4- لری پیج
ارزش خالص دارایی: 23 میلیارد دلار
لری پیج از آوریل 2011 که مدیر عامل گوگل شد، توانست پول زیادی برای خود ذخیره کند. درآمد وی در سال 2012 به 50 میلیارد دلار رسید. این در حالی است که ارزش سهام گوگل در سال گذشته 30 درصد افزایش نشان می‌دهد که در نهایت مبلغ چهار میلیارد دلار را به دارایی‌های خالص لری پیج اضافه می‌کند. همراه با پیدایش و اوچ گرفتن سرویس جست‌وجوی رومیزی گوگل، پیج و یارانش تمرکز زیادی را روی ابزار جست‌وجوی محصولات همراه متمرکز کردند. آنها این حوزه را بسیار مهم می‌دانند و آن را «دنیای کشف‌ نشده» می‌نامند.
5- سرگئی برین
ارزش خالص دارایی: 8/22 میلیارد دلار
سرگئی برین هم از زمانی که پیج مدیرعامل گوگل شده، مدیریت بخش پروژه‌های خاص این شرکت را به عهده دارد و مدیریت امور روزانه را به شریک خود سپرده است. او هم‌اکنون روی پیشرفت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری همچون خودروهای بدون سرنشین و عینک گوگل متمرکز شده است. گفتنی است که از ژوئن 2012 و رونمایی از این عینک پیشرفته، سرگئی برین بارها عینک‌ گوگل بر چشم در انظار عمومی ‌و مثلا در متروی نیویورک مشاهده شده است.
6- مایکل دل
ارزش خالص دارایی: 3/15 میلیارد دلار
با توجه به اینکه شرکت دل سال‌هاست که دیگر محبوبیتی در بازار کامپیوتر ندارد و به همین دلیل با مشکلات مالی عدیده‌ای روبه‌رو شده است، مایکل دل، بنیان‌گذار این شرکت تصمیم گرفته که شرکت خود را به صورت خصوصی مدیریت کند. در همین راستا، مایکل دل و شرکای سرمایه‌گذارش در سیلور لیک توافقنامه‌ای را در فوریه امضا کردند که با همکاری هم دست به خریداری تمامی‌ سهام‌ شرکت به ارزش 4/24 میلیارد دلار بزنند.
7- استیو بالمر
ارزش خالص دارایی: 2/15 میلیارد دلار
استیو بالمر، مدیرعامل و رییس هیات ‌مدیره مایکروسافت 33 سال است که در این شرکت فعالیت می‌کند و در این مدت محصولات بسیاری را معرفی کرده است و در عین حال با رقبای سرسختی مثل گوگل و اپل دست و پنجه نرم کرده است. اما در سال‌های اخیر کاهش شدید فروش کامپیوتر‌های شخصی باعث شده که بسیاری از کارشناسان از وی به دلیل نداشتن استراتژی‌های این بحران انتقاد کنند. بالمر 13 سال است که مدیرعامل مایکروسافت شده است؛ در حالی که در پنج سال گذشته ارزش سهام این شرکت 32/1 درصد افت کرده است.
8- پل آلن
ارزش خالص دارایی: 15 میلیارد دلار
پل آلن، یکی دیگر از بنیان‌گذاران مایکروسافت، یکی از افرادی است که در حوزه‌هایی نظیر خرید و فروش املاک، فناوری و مصرف انرژی سود سرشاری را نصیب خود کرده است. در اواخر سال گذشته، شرکت معاملات املاک Vulcan که او صاحب آن است، توانست 12 ساختمان را به آمازون بفروشد و از آنجا که این ساختمان‌ها 15/1 میلیارد دلار ارزش داشت، بزرگ‌ترین خرید و فروش املاک امریکا لقب گرفت. پل آلن بخشی از سهام مایکروسافت را فروخته و در دیگر بخش‌های سودآوری چون بازار رسانه‌ها، انرژی و فناوری سرمایه‌گذاری کرده است.
9- مارک زوکربرگ
ارزش خالص دارایی: 3/13 میلیارد دلار
مارک زوکر برگ با وجودی که فقط 28 سال سن دارد، یکی از میلیاردرهای جهان به شمار می‌رود. پس از آنکه سهام این شرکت در سال گذشته وارد بازار بورس شد، درآمدهای این مدیرعامل با نوسانات سهام این شرکت نیز بالا و پایین رفت. به طور کلی می‌توان گفت که سهام فیس‌بوک در اوت گذشته به پایین‌تر از 20 دلار به ازای هر سهم سقوط آزاد کرد و در فوریه با ارایه راهکارهای درست کسب درآمد تبلیغات در حوزه تلفن همراه سهام آن 30 درصد رشد کرد.
10- عظیم پرمجی
ارزش خالص دارایی: 2/11 میلیارد دلار
عظیم پرمجی (Azim Premji) دست و دلبازترین آسیایی فعال در حوزه فناوری است. وی در فوریه گذشته بیش از 3/2 میلیارد دلار از ارزش سهام خود را برای پشتیبانی از بنیاد عام‌المنفعه و آموزشی هزینه کرده است. پرمجی در ژوئن گذشته جلسه‌ای با بیل گیتس در شهر بنگلور هند برگزار کرد و در سال 2010 نیز بیش از دو میلیارد دلار در امور بشردوستانه صرف کرد. گفتنی است که او چهارمین فرد بشر دوست پولدار در جهان است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :