fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گفت و گوی سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 240391
تاریخ انتشار : 27 خرداد 1397 11:22

مبارزه استارت آپ ها با بیماری های روانی با کمک هوش مصنوعی و واقعیت مجازی

تعداد روزافزونی از افراد جمعیت جهان به واسطه سختی ها و مشکلات زندگی مدرن از بیماری های روانی رنج می برند. در این مورد نیز فناوری ها به کمک آمده اند و در تشخیص بیماری ها و درمان آنها به انسان ها کمک شایانی می کنند. در این میان استارت آپهایی در آمریکا راه اندازی شده اند که صرفا برای کمک به بیمارهای روانی به وجود آمده اند و می خواهند با کمک هوش مصنوعی و واقعیت مجازی به انسان ها یاری رسانند.

نسترن صائبی
متخصصان سلامت روانی و کارآفرینانی که در این حوزه فعالیت می کنند، پیغام مشترکی برای این افراد دارند: شما تنها نیستید! این پیغام امسال و همزمان با مرگ ناگهانی دو نفر از چهره های مشهور جهان یعنی آنتونی بوردن و کیت اسپید اهمیت بیشتری پیدا کرده است. آنتونی بوردن سرآشپز و مجری تلویزیون است که با نوشتن کتاب «آشپزخانه سری: ماجراجویی در جهان شکم» به شهرت رسید. او به معرفی غذاها و ترفندهای خاص آشپزی کشورهای مختلف می پرداخت و حتی در سال 2014 نیز برای تحقیق روی غذاهای ایرانی به تهران و اصفهان نیز سفر کرد. 
کیت اسپید هم یک طراح آمریکایی بود که به طراحی لباس کشف و جواهرات می پرداخت به ویژه به علت طراحی کیف دستی شهرت داشت. او کمپانی تولید کیف دستی کیت اسپید را در سال ۱۹۹۳ تاسیس کرد و آن را در سال ۲۰۰۷ فروخت. این کمپانی که با علامت انحصاری اسپید (آس پیک) شهرت دارد سال گذشته به ارزشی حدود ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار فروخته شد.
این افراد و افرادی چون رابین ویلیامز، بازیگر معروف هالیوود و برنده جایزه اسکار، آنچنان زندگی هیجان انگیز و مرفهی داشته اند که به ذهن کسی هم خطور نمی کرد که روزی این افراد با خودکشی خود را از پا درآورند. با این حساب می توان به خوبی درک کرد که این افراد از بیماری های روانی رنج می برده اند و در بیشتر اوقات سابقه افسردگی طولانی مدت داشته اند. 
طبق اعلام موسسه ملی روان، حدود 18 درصد بزرگسالان آمریکا از نوعی بیماری روانی رنج می برند و تعداد کمی از آنها تحت درمان موثر قرار می گیرند. این مشکلی بسیار جدی است که روزبه روز بزرگ تر می شود و شرکت های فناوری بزرگی خواهان مقابله با آن هستند. بهترین راه درمان بیماری های روانی کمک گرفتن از متخصصان این رشته است، اما در نبود چنین متخصص هایی می توان به استارت آپهایی با هدف کاهش اضطراب، افسردگی یا سایر جنبه های بیماری های روانی تکیه کرد. 
در ادامه به استارت آپ هایی که سعی کرده اند با کمک فناوری با این بیماری روانی بجنگند، معرفی می کنیم:

 Quartet Health
استارت آپ هوارتت هلث در سال 2014 راه اندازی شد. این استارت آپ از یادگیری ماشین برای تشخیص بیمارهایی با احتمال ابتلا به اختلالات روانی استفاده می کند. سپس پزشکان مراقبت اولیه و درمانگرهای رفتاری مناسب را تحت یک برنامه درمانی شخصی سازی شده به بیمار پیشنهاد می دهد. 
این شرکت نیویورکی با تعدادی از شرکت های بیمه همکاری می کند و حدود 93 میلیون دلار سرمایه از شرکت های بزرگی مانند پولاریس پارتنرز و شرکت سرمایه گذاری گوگل جمع آوری کرده است. 

 DotCom Therapy
بنیانگذاران این استارت آپ اولین بار در سال 2015 به فکر تاسیس آن افتادند. این شرکت با 28 دانشگاه در هفت کشور همکاری می کند تا بتواند خدماتی در زمینه گفتار درمانی، کار درمانی، سلامت روان و خدمات تله رادیولوژی از آنها دریافت کند. آنها بیماران را بلافاصله و از طریق کامپیوتر به متخصصانی معرفی می کنند که به خوبی به مشکلات آنها رسیدگی کنند. تعداد متخصصان همکار این شرکت 90 نفر است و هزینه ای که دریافت می کنند، 30 دلار به ازای هر 15 دقیقه مشاوره است. 
این استارت آپ از طریق دوستان و اعضای فامیل سرمایه شخصی دریافت می کند و درآمد آن در آن گذشته به دو میلیون دلار رسیده است. 

 Talkspace
حتما نام مایکل فلپس به گوش تان خورده است. او شناگر آمریکایی و دارنده 28 مدال المپیک و پرافتخارترین قهرمان تاریخ بازی های المپیک است. 
جالب است بدانید که او در سال 2014 یعنی در اوج محبوبیت، به افسردگی شدید مبتلا بود و حتی اقدام به خودکشی کرد. او می گوید: من به مدت پنج روز از اتاقم خارج نشده بودم و از خودم می پرسیدم آیا می خواهم باز هم به زندگی ادامه دهم یا نه؟
او تحت مشاوره متخصص قرار گرفت و در نهایت موفق شد این افکار را از ذهن خود خارج کند. فلپس ماه گذشته برای ارتقای سطح آگاهی مردم نسبت به بیماری های روانی با استارت آپ Talkspace وارد همکاری شد. این استارت آپ کاربران را از طریق وب سایت و اپلیکیشن موبایل به درمانگران مجاز معرفی می کند و قیمت هر جلسه مشاوره از 32 دلار آغاز می شود. این استارت آپ در سال 2012 راه اندازی شده است و ادعا می کند تا به حال 500 هزار بیمار را درمان کرده و معتقد است تعداد این افراد افزایش هم خواهد پیدا کرد. 
 Joyable
این استارت آپ سانفرانسیسکویی خود را پیشگام راهکارهای آنلاین برای غلبه بر استرس های اجتماعی می داند و قصد دارد به تمامی کسانی که کمبود زمان دارند، کمک کند. این استارت آپ اپلکیشنی دارد که بر اساس ارزش های فردی و احساسات شخص در همان لحظه، تمرین هایی را به او می دهد. هزینه استفاده از خدمات این اپلیکیشن 99 دلار به صورت ماهانهع است و با هشت تا 12 ماه مشاوره منظم مربی همراه کاربران است. 
تمرین های این اپلیکیشن بر اساس یک روش درمانی اجتماعی به نام رفتار درمان شناختی یا CBT است. این استارت آپ در سال 2013 راه اندازی شده و در همان ابتا 15 میلیون دلار سرمایه جذب کرد و هم اکنون بیش از 500 هزار کاربر دارد. 

 Lantern
استارت آپ لنترن، اپلیکیشنی را نیز به همین نام طراحی کرده است که به طور ویژه به افرادی که از استرس، اضطراب و کسانی کمک می رساند که همیشه با هیکل خود مشکل دارند و خود را چاق می پندارند. این استارت آپ استفاده از مکمل ها را جایگزینی برای صحبت درمانی های سنتی می داند و جلسات درمانی منظمی برای بیماران و متخصصان دارای مجوز در نظر می گیرد. هزینه استفاده از خدمات این شرکت 49 دلار در ماه یا 300 دلار در سال است. این استارت آپ در سال 2012 بنیانگذاری شده و سرمایه خود را تا ۲۰ میلیون دلار افزایش داده است. این استارت آپ در حال حاضر روی ارایه ابزارهایی تمرکز کرده اند که تحت پوشش بیمه قرار می گیرند و برای استفاده کارگران مناسب هستند.

 Limbix
استارت آپ لیمبیکس که در پالوآلتو قرار دارد، از امکانات فناوری واقعیت مجازی برای ساخت نرم افزاری استفاده کرده است که به درمان از راه مواجهه می پردازد. روش کار به این صورت است که محیط های استرس زا برای مبتلایان به فوبیا شبیه سازی می شود و بیماران با قرار گرفتن در چنین محیطی بر ترس خود غلبه می کنند. یکی از بنیانگذاران این استارت آپ یکی از مدیران سابق گوگل است. این استارت آپ تا به حال بیش از سه میلیون سرمایه از سرمایه گذاران مختلف دریافت کرده است.

 Woebot
این استارت آپ از هوش مصنوعی برای جلوگیری یا درمان بیماری های روانی بهره می برد. این استارت آپ همانند لیمبیکس از روش رفتار درمانی شناختی برای معرفی ابزارهای و تکنیک های مقابله با ترس استفاه می کند. این استارت آپ در سال 2017 و توسط یکی از روانشناسان دانشگاه استنفورد راه اندازی شده است. هزینه استفاده از این اپلیکیشن در ماه 39 دلار است. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :