fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گفت و گوی سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 224129
تاریخ انتشار : 13 آبان 1396 9:12

ریزتراشه در دست 10 داوطلب استرالیایی کاشته شد

استفاده از ریز تراشه هایی که زیر پوست قرار می گیرند، روز به روز در حال افزایش است. یک نمونه از این ریزتراشه ها را قبلا شرکتی در سوئد استفاده کرده بود و حالا در ملبورن استرالیا هم آزمایش مشابهی در حال انجام است که میزان مفید بودن این ریزتراشه های زیرپوستی مورد بررسی قرار بگیرد.

آرین درخشان
در این آزمایش، ده داوطلب استرالیایی ریزتراشه ها را زیرپوست دست خود قرار داده اند.
ریزتراشه های زیرپوستی مورد استفاده، به اندازه یک دانه برنج هستند که معمولا در پوست دست بین انگشت اشاره و شست کاشته می شودن. سوزنی که این ریزتراشه را وارد پوست می کند نیز به همان اندازه سوزن هایی که برای خالکوبی استفاده می شود، قطر دارد و به گفته کایلا هفرنان (Kayla Heffernan) که متخصص فناوری های کاشتنی است، دردش هم به اندازه یک سوزن معمولی است. جای زخم ورود سوزن نیز در چند روز خوب می شود.
ریزتراشه های کاشتنی درون یک محفظه شیشه ای قرار دارند. ریزتراشه هایی که به صورت تجاری تا حالا عرضه شده، فقط به اندازه کمی اطلاعات در خود جا می دهد که مثلا برای ذخیره کد دسترسی به قفل یک در به کار می آید و هنوز تا مرحله ای که این ریزتراشه ها بتوانند مانند کیف پول یا یک کامپیوتر کامل عمل کنند، راه زیاد باقی مانده است.
ده داوطلب اهل ملبورن ریزتراشه شان را روز چهارشنبه در مرکز تصاویر متحرک استرالیا دریافت کردند. درون این تراشه ها کد سه روز ورود به جشنواره Pause Fest قرارد داده شده و همچنین در خانه، باشگاه ورزشی و محل کار داوطلبان را هم باز و بسته می کند و شاید برای استفاده از سرویس های حمل و نقل عمومی هم مورد استفاده قرار بگیرد.
این داوطلبان قرار است 4 ماه دیگر در جریان جشنواره Pause Fest به همراه کایلا هفرنان در یک میزگرد شرکت کنند و درباره میزان سودمندی این ابزارهای کاشتنی بحث و تبادل نظر بکنند.
هفرنان، خود نیز از 18 ماه پیش ریزتراشه ای را در پوست دست بین شست و انگشت اشاره کاشته که از آن برای باز و بسته کردن در خانه اش استفاده می کند. او یک ریز تراشه دیگر هم در دست دیگرش دارد که آن را در ماه نوامبر کار گذاشته و به عنوان کلید دفتر کارش در دانشگاه ملبورن از آن استفاده می کند.
او مشغول تحصیل در مقطع دکتری در رشته کاربرد های فناوری های کاشتنی است. هفرنان می گوید: اگر بخواهم، می توانم بدون حمل کردن دسته کلیدهایم، هر جا می خواهم بروم. الان دیگر کلید های من درون دست من است و هیچ وقت آنها را جا نمی گذارم که خیلی خوب است چون تا حالا چندین برای برایم پیش آمده که پشت در بمانم.
او البته در پاسخ به این سوال که سایبورگ شده است، می گوید: این ریزتراشه ها فعلا کار چندانی نمی کنند؛ ولی در آینده شاید این اتفاق بیفتد.
وی می افزاید: بعضی افراد می توانند از این تراشه ها برای باز کردن قفل موبایل یا کامپیوترشان استفاده کنند و برخی دیگر آن را برای روشن کردن خودرو یا موتورسیکلت شان به کار ببرند. آنچه مشخص است، برای چنین استفاده هایی باید کار زیادی روی این تراشه های صورت بگیرد و فعلا این امکان برای همگان فراهم نیست.
تراشه درون دست هفرنان، حاوی لینکی به وب سایت این محقق هم هست که اگر کسی دست او را با موبایل اسکن کند، می تواند وارد وب سایت او بشود. به این منظور از فناوری NFC استفاده شده است.
هفرنان، مخاطرات امنیتی استفاده از این ریزتراشه ها را هم اندک می داند و می گوید: برد خوانش این ریزتراشه ها خیلی کوتاه است. ضمن اینکه اگر کسی هم مثلا بخواهد مرا بزند و بیهوش کند، باز هم به چیزی دسترسی پیدا نمی کند و حداکثر وارد صفحه وب سایت من خواهد شد.
اما ریزتراشه های کاشتنی اوایل سال جاری میلادی در صدر اخبار قرار گرفتند، زمانی که شرکت اپی سنتر در استکهلم به کارکنانش امکان استفاده از این ریزتراشه ها را به عنوان کلید دسترسی به محل کار داد. پس از آن نیز شرکت Three Square Market در ویسکانسین آمریکا اقدام مشابهی انجام داد.
هر دو این ماجراها، این نگرانی را نزد افکار عمومی افزایش داده که ممکن است شرکت ها از این طریق به ردگیری کارکنان بپردازند. اما هفرنان می گوید که این نگرانی ها بیشتر متاثر از خبرسازی های علاقه مندان داستان های علمی–تخیلی است و خطر جدی از این بابت حریم خصوصی را تهدید نمی کند.
او می افزاید: درون این تراشه ها ابزار ردگیری قرار داده نشده و باتری و حسگر GPS هم ندارند و اگر کسی بخواهد شما را ردیابی کند؛ به سادگی می تواند رد تلفن همراه تان را بزند.
در واقع این ریزتراشه ها چندان پیچیده تر از مدل هایی نیست که از سال ها پیش درون پوست گردن حیوانات خانگی کار گذاشته می شود. اما متخصصان در حال کار روی مدل هایی هستند که قادر به نگهداری اطلاعاتی بیش از  یک کد باشند؛ به این معنی که روی یک تراشه، امکان ذخیره چند کد دسترسی فراهم شود و این تراشه ها  به سطحی از رمزگذاری مجهز شوند که بتوان برای پرداخت های خرد هم از آنها استفاده کرد. هفرنان معتقد است که فراهم کردن امکان پرداخت با این ابزارهای کاشتنی می تواند میزان علاقه به استفاده از آنها را به سرعت افزایش دهد.
جورج هدون، بنیان گذار Pause Fest که یک رویداد مربوط به نوآوری در استرالیاست، معتقد است که تا زمان برپایی این جشنواره، بعضی از داوطلبانی که تراشه درون دست شان کاشته شده، سعی خواهند کرد که آن را هک کنند و قابلیت هایش را افزایش دهند.
این جشنواره با حضور بیش از 75 استارت آپ و 150 سخنران و بیش از یک هزار بازدید کننده از 7 تا 9 فوریه سال آینده برگزار خواهد شد.
منبع: گاردین


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :