fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گفت و گوی سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 22156
تاریخ انتشار : 11 بهمن 1391 11:10

پنتاگون: تهدیدات سایبری واقعی‌اند

تقویت پنج برابری مرکز فرماندهی سایبری آمریکا

دولت باراک اوباما نزدیک به دو سال پیش بود که پیشنهاد تدوین استراتژی و استانداردهای جهانی برای فضای سایبر را مطرح کرد که بر اساس آن برای کشورها یا سازمان های تخطی کننده از این استانداردها، مجازات هایی تعیین شد. دولت آمریکا در آن زمان اعلام کرد، می خواهد جهان مجازی در آینده جهانی آزاد، امن و مطمئن باشد و برای تحقق چنین هدفی قصد دارد «استراتژی جهانی فضای مجازی» را به زودی با کمک همه کشورها تدوین کند. این استراتژی قرار بود نوآوری های فناورانه را ترغیب کند،

گزارش: نسترن صائبی
منابع: BBC و نیویورک تایمز

 مردم را در سراسر جهان به شیوه‌ای امن به یکدیگر وصل کند و آزادی بیان و پاسخگویی دولت‌ها و نهادهای قدرتمند سیاسی را تقویت کند. طراحان این طرح معتقد بودند که با تدوین این استراتژی، امنیت جهانی هم ارتقا می‌یابد. بر اساس این استراتژی، پنتاگون، وزارت‌خارجه، وزارت دادگستری، وزارت بازرگانی و وزارت کشور ایالات متحده باید با همتاهای خود در سراسر جهان همکاری کنند و در روندی مشارکتی، استانداردهای مرتبط با حفاظت از اطلاعات کاربران و ضوابط تحقق آزادی اینترنت را تبیین و تدوین کنند. شاید یکی از ارگان‌های فعال در زمینه ایجاد امنیت در فضای سایبر، پنتاگون باشد. این سازمان هر بار با ارایه طرح‌ها و ایده‌های خود گام‌هایی در این زمینه برداشته است و حال اعلام کرده که قصد دارد با اجرای طرحی بزرگ و بلندپروازانه نیروهای امنیت (پدافند) سایبری خود را به‌طور چشمگیری افزایش دهد تا بتواند با تهدیدات سایبری احتمالی در آینده مقابله کند. مقامات پنتاگون همچنین اعلام کردند که طرح توسعه تشکیلات سایبری در آمریکا علاوه بر مقابله با حملات احتمالی به شبکه‌های کامپیوتری، تقویت حملات سایبری آمریکا علیه دشمنانش را هم مد نظر خواهد داشت. بر اساس این طرح، مرکز فرماندهی سایبری وزارت دفاع ایالات متحده بیش از چهار هزار نیروی دیگر را استخدام خواهد کرد تا در کنار ۹۰۰ نفر دیگری که اکنون در این مرکز مشغول فعالیتند، زمینه توسعه و تقویت فعالیت‌های آن را فراهم کنند. به این ترتیب، توان و ظرفیت مرکز فرماندهی سایبری پنتاگون دست‌کم پنج برابر خواهد شد. استراتژی امنیت سایبر آمریکا به گونه‌ای تدوین شده که برای پیشبرد آن قرار است سه بخش مجزا در مرکز فرماندهی سایبری پنتاگون مستقر شوند که عبارتند از: نیروهای ماموریت‌های جنگی، نیروهای دفاع سایبر و نیروهای ماموریت‌های ملی. در واقع، واحد دفاع سایبری روی امنیت شبکه‌های وزارت دفاع (DoD) متمرکز می‌شود و بخش نیروهای ماموریت‌های ملی وظیفه حفاظت از امنیت ملی، سیستم‌های کامپیوتری و حراست از زیرساخت‌های حیاتی کشور از جمله شبکه‌های آبرسانی و نیروگاه‌ها را برعهده خواهد داشت. بخش دیگر یعنی نیروهای ماموریت‌های جنگی، حملات سایبری پنتاگون علیه دشمنان را طرح‌ریزی و اجرا می‌کنند. علاوه بر این، کشف، آموزش و استقرار نیروهای متخصص، از جمله اولویت‌های طرح بلندپروازانه توسعه‌ای است که کارشناسان پنتاگون تدوین کرده‌اند. پنتاگون می‌گوید «تهدیدات سایبری واقعی‌اند» و باید به تحولاتی که در جهان امروز رخ داده، واکنش مناسب نشان داد. گفته می‌شود طرحی که حالا در دستور کار قرار گرفته، از جمله ابتکارات اساسی لئون پانه‌تا، وزیر دفاع آمریکاست و از سال گذشته مقامات بلندپایه پنتاگون برای تحقق آن به اتفاق نظر رسیده‌اند. پنتاگون پیش‌تر اعلام کرده بود که شبکه‌های مالی، دولتی، حمل‌ونقل، نیروگاه‌ها و بسیاری از زیرساخت‌های حیاتی آمریکا و هر کشور دیگری ممکن است از طریق حملات سایبری یک دولت متخاصم یا گروه‌های افراطی در معرض خطرات جدی قرار گیرد. مقامات آمریکایی چین، روسیه و ایران را مهم‌ترین تهدیدات پیش ‌روی این کشور در آینده می‌دانند. وزارت دفاع ایالات متحده همچنین سال گذشته هشدار داده بود که حملات مخرب سایبری به این کشور از سوی کشورهای خارجی به منزله «اعلان جنگ» خواهد بود و این حق برای وزارت دفاع آمریکا محفوظ است که حتی با بهره‌گیری از نیروهای کلاسیک نظامی به تهدیدات ویرانگر سایبری واکنش نشان دهد.

شرایط امنیت سایبر آمریکا
افزایش نیروهای دفاع سایبری در آمریکا، نتیجه افزایش چشمگیر حملات سایبری به این کشور در سال‌های اخیر بوده است. برخی از این حملات به خوبی توانسته دولت این کشور را سردرگم و بی‌دفاع کند. از جمله این حملات سایبری می‌توان به نفوذ هکرها به شبکه نظامی مک‌کینون و همچنین حمله به وب‌سایت کمیسیون دادگستری اشاره کرد که در مورد دوم، بازدیدکنندگان سایت ussc.gov به جای سایت رسمی با یک بازی آنلاین مواجه شدند.
مرکز فرماندهی سایبر چند سال برای حل برخی مشکلات امنیتی شروع به شبیه‌سازی حملات و تهدیدات احتمالی کرد، اما به گفته مقامات این کشور، این آژانس به جای مقابله با تهدیدات سایبری در این زمینه، از منابع خود برای ایجاد راهبردها، چارچوب‌ها و تعاریف قانونی استفاده کرده است. با این حال به نظر می‌رسد که چند هزار کارمندی که قرار است در این سازمان شروع به کار کنند، باید بیشتر از پیش روی فعالیت‌های امنیتی متمرکز شوند. البته هنوز مشخص نیست که مرکز فرماندهی سایبر چگونه می‌خواهد فعالیت خود مجزا از آژانس امنیت ملی (NSA) ادامه دهد، زیرا براساس تعریف NSA و حوزه کاری آن، ممکن است این دو سازمان در برخی زمینه‌ها تداخل کاری داشته باشند.
در سال 2010، وزیر دفاع آمریکا درباره تهدیدات عظیم سایبری که روز به روز وسعت آنها بیشتر می‌شود، هشدار داد. از آنجا که کشورهای توسعه‌یافته بیش از پیش روی فناوری‌ها متمرکز شده‌اند، بیشتر مورد هدف تهدیدات سایبری قرار می‌گیرند. علاوه بر این، خطراتی نیز در حال وقوع هستند که مهم‌ترین آنها همگرایی فضای سایبری و دنیای فیزیکی است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :