fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گفت و گوی سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 220863
تاریخ انتشار : 12 مهر 1396 9:12

نخستین تماس ویدیویی کوانتومی غیرقابل هک چگونه برقرار شد

چین پس از آزمایش گسترده در اوایل امسال میلادی جاری، ارتباطات کوانتومی خود را به شکل برقراری اولین تماس ویدیویی باکیفیت کوانتومی توسعه داد.

این تماس میان آکادمی علوم چین و آکادمی علوم اتریش برقرار شد و گام بزرگی در زمینه پیشرفت ارتباطات امن بود که تاثیر زیادی بر شیوه تبادل اطلاعات حساس بین افراد خیلی دور از هم خواهد گذاشت.
روش سنتی مخابرات دیجیتالی که با تکیه بر توابع ریاضیاتی صورت می گیرد، همواره با استفاده از ابزارهای مناسب و دانش فنی کافی قابل نفوذ و شنود است. با این حال مخابرات کوانتومی به ارسال اطلاعات از طریق ذرات در هم تنیده نور می پردازد که روشی کاملا ایمن و غیرقابل هک است. 
در واقع، در این ارتباطات کوانتومی، اطلاعات روی ذره های نور گیر می افتند و کل این پروسه ازسوی ماهواره ای با نام «میسیوس» (Micius) انجام می شود و دانشمندان چینی ادعا می کنند که کل این فرآیند کاملا غیرقابل هک است؛ به گونه ای که انتقال داده به این روش به قدری ایمن است که حتی تلاش برای نفوذ در آن به راحتی شناسایی خواهد شد. 
یوهانس هندشتینر، از آکادمی علوم استرالیا، این گونه شرح می دهد: اگر کسی کند فوتون های در حال تبادل بین ماهواره و ایستگاه زمینی را در اختیار بگیرد و در آن نفوذ کند، حالت کوانتومی فوتون ها تغییر می کند و هکر به راحتی شناسایی می شود.
شاید در آینده کسی موفق به نفوذ در ارتباطات کوانتومی یا هک آن شود، اما در حال حاضر این روش ایمن ترین روش ممکن ارتباطاتی و به اشتراک گذاری دیجیتال به شمار می رود. 
به گفته آکادمی علوم چین، آنها قصد دارند آزمایش های مشابهی را بین چین و سنگاپور، ایتالیا، آلمان و روسیه انجام دهند و زمانی که پای روسیه به ماجرا باز شود، قطعا آمریکایی ها هم برای دستیابی به این روش دست به کار خواهند شد. 
تله پورت اطلاعات
چین اولین کشور دنیاست که در حوزه فناوری کوانتومی پا را یک قدم فراتر از دیگران گذاشته است و با راه اندازی شبکه ارتباطات کوانتومی اطلاعات را به صورت تله پورت (دورنوردی) از زمین به فضا ارسال می کند.
هدف چین از این کار تسهیل ارتباطات بین سازمان ها و ادارات دولتی در شهرهای مهم این کشور است. حدود سه ماه پیش بود که چین موفق شد به عنوان نخستین کشور دنیا مجموعه ای از اطلاعات را با استفاده از مکانیک های ساده «گرفتاری کوانتومی» از زمین به ماهواره ای که در فضا قرار دارد، ارسال کند و قدرت خود را در حوزه فناوری کوانتومی به رخ جهانیان بکشاند.
حالا هم بزرگ ترین شبکه ارتباطات کوانتومی دنیا را راه اندازی کرده است. طول این شبکه دو هزار کیلومتر است و با گذر از یک هاب پیام در شهر جینان، شهرهای پکن و شانگهای را به یکدیگر متصل می کند.
جینان از این شبکه برای ارتباطات بین سازمان ها و ادارات دولتی در داخل این شهر استفاده می کند. در واقع، با این کار حدود 200 کاربر که در ادارات دولتی، حوزه مالی، ارتش و هم چنین وزارت نیرو مشغول به کار هستند، با یکدیگر در ارتباط خواهند بود. با این کار، جینان تبدیل به نخستین شهر در دنیا خواهد شد که با استفاده از شبکه ارتباطات کوانتومی کارهای دولتی و حکومتی را انجام می دهد.
با استفاده از این شبکه خارق العاده تاکنون بیشتر از 51 هزار بار اطلاعات جابه جا شده و در 99 درصد موارد عملیات با موفقیت کامل انجام شده است. این اطلاعات شامل خطوط امن تلفن، فایل ها، اسناد و همچنین فکس ها می شود.
روش کار شبکه ارتباطات کوانتوم کاملا منحصر به فرد است. این فناوری همچنان از کابل های فیبر نوری که پیش از این جواب خود را پس داده اند، استفاده می کند ولی تفاوت اصلی در نحوه ارسال دیتاست. برای شروع انتقال اطلاعات، در ابتدا یک کلید تولید می شود و با استفاده از ابزار موجود روی شبکه ارسال می شود. 
به محض دریافت کلید، یک فوتون گرفتار کوانتومی روی همان شبکه فیبر ارسال می شود. این فوتون می تواند برای تله پورت اطلاعات و رمزگشایی کلیدی که قبل از آن دریافت شده، استفاده شود. 
البته با توجه به ماهیت ذرات کوانتومی گرفتار هرگونه اختلال در حین کار منجر به از بین رفتن فوتون می شود. این امر امکان ره گیری فیزیکی را غیرممکن می کند؛ بنابراین ادعای چین مبنی بر غیرقابل هک بودن شبکه ارتباطی فوق کاملا درست است البته تا زمانی که همین فناوری موجود استفاده شود.
گفتنی است که چین نخستین کشوری نیست که شبکه ارتباطات کوانتومی می سازد بلکه چندین سال است که این شبکه ها در آمریکا و اروپا در حال کار هستند هر چند که از آنها فقط در پروژه های تحقیقاتی استفاده شده، ولی چین اولین کشوری است که در دنیای واقعی آن را پیاده سازی می کند. 
 منابع: Engadget و Futurism


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :