fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گفت و گوی سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 214083
تاریخ انتشار : 3 مرداد 1396 10:43

گوگل می خواهد روی ابر ها کامپیوتر کوانتومی بفروشد

گوگل همیشه پیشگام است و پیش بینی ایده ها و پروژه های جدید آن واقعا کار سختی است. به تازگی منابع بلومبرگ فاش کرده اند که این شرکت در حال آماده سازی خود برای ارایه سریع ترین و قدرتمندترین خدمات ابری کامپیوترهای کوانتومی است. باید بگویم که کامپیوتر کوانتومی، ماشینی است که از پدیده ها و قوانین مکانیک کوانتوم مانند برهم نهی و درهم تنیدگی برای انجام محاسبات استفاده می کند.

جان فینگاس
jonfingas@

با این حال باور کنید یا نکنید، گوگل هم اکنون از کامپیوترهای کوانتومی استفاده می کند. فقط مشکل اساسی آن در دسترسی بودنش است، زیرا دسترسی به این کامپیوترها خارج از شرکت میسر نیست. با این حال، به نظر من این قضیه زودتر از آن چیزی که تصور می کنیم، اتفاق خواهد افتاد. زیرا شایعاتی از بلومبرگ شنیده ایم که نشان می دهد گوگل اخیرا به محققان پیشنهاد داده که به سیستم های کوانتومی این شرکت برای توسعه برنامه ها و ابزارهای لازم، شامل پروژه منبع باز ابتکاری Q، دسترسی پیدا کنند. همچنین به آنها گفته شده است که لابراتوار جدیدی نیز تاسیس شده که مرکز داده کوانتوم ابتدایی در آن واقع شده است. به بیان دیگر، گوگل از آنها خواسته است که واقعیات رایانش کوانتوم را شخصا تجربه کنند. 
گوگل در این مورد خودش را به نشنیدن زده و هیچ اظهار نظری درباره ادعای بلومبرگ نکرده، با این وجود توسعه رایانش کوانتومی را نیز تکذیب نکرده است. کاملا واضح است که گوگل به زودی گام های بیشتری برای تجاری سازی کامپیوترهای کوانتومی اش برمی دارد.  حال چه گوگل خودش را به آن راه بزند چه نزند، به نظر من خیلی زود به هدفش می رسد، فقط موضوع این است که شرکت های دیگر باید زودتر بجنبند. مثلا شرکت IBM هم اکنون خدماتی برای دسترسی به پلات فرم کامپیوترهای کوانتومی مهیا کرده است و در حال فراهم آوردن استفاده های تجاری کامپیوترهای کوانتومی است. مایکروسافت نیز فعالیت هایی را در این زمینه آغاز کرده است. اما موضوع اینجاست که اولین بودن در این زمینه را نباید فراموش کرد، زیرا اولین بودن همیشه موفقیت عظیم در پی خواهد داشت. با این اوصاف می توان پیش بینی کرد که گوگل در این زمینه از بقیه جلو خواهد افتاد. البته ناگفته نماند که اول بودن در کوتاه مدت مزیت هایی به همراه دارد. علاوه بر اول بودن، قابل اعتماد بودن این سیستم ها نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. با این حال، می توانم بگویم که شاید گوگل در سیستم های ابری قدرتمند باشد، ولی باز هم تضمینی نیست که هر محصولی که در این زمینه ارایه دهد، موفق باشد. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :