fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گفت و گوی سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 21315
تاریخ انتشار : 19 دی 1391 9:34

نگرانی آمریکا از سفر اریک اشمیت به کره شمالی

آیا کشور منزوی به وب سلام می گوید؟

اریک اشمیت، مدیر هیات مدیره گوگل دیروز برای نخستین بار وارد خاک کره شمالی شد تا به قول خودش در این سفر چهار روزه، وضعیت اقتصادی و شبکه های اجتماعی را در این کشور بررسی کند. این در حالی است که ملاقات خصوصی اشمیت از این کشور کمونیست، علاوه بر بروز نگرانی واشنگتن از نظر زمان سفر، سوالات زیادی را درباره اینکه گوگل در این کشور به دنبال چیست، به وجود آورده است. زیرا این کشور از سال گذشته که کیم جونگ اون به سلطنت رسیده، به دلیل سیاست های آنلاین سختگیرانه و بدنامی اش در زمینه محدودیت های بسیار زیاد شهروندانش، به شدت زیر ذره بین جوامع بین المللی قرار گرفته است. به گزارش آسوشیتدپرس، اشمیت دوشنبه با یک هواپیمای تجاری چینی به کره شمالی رفته است.

گزارش: نسترن صائبی /منابع: CSMonitor و آسوشیتدپرس

اشمیت را چه کسانی همراهی می‌کنند
در این سفر، اشمیت را دو مقام ارشد یعنی بیل ریچاردسون، فرماندار سابق نیومکزیکو و همچنین نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در دوران ریاست جمهوری بیل کلینتون همراهی می‌کنند. به نظر می‌رسد که تونی نامکونگ، مشاور ریچاردسون در امور کره‌شمالی که بیش از ۴۰ بار در طول ۲۵ سال اخیر به پیونگ‌یانگ سفر کرده توانسته زمینه این دیدار اشمیت را فراهم کند. نامکونگ والدین کره‌ای دارد، اما در چین متولد شده و در آمریکا تحصیل کرده است. او در حقیقت مسبب سفر بیل کلینتون به کره ‌شمالی در اوت ۲۰۰۹ میلادی بود. سفری که به آزادی دو روزنامه‌نگار ختم شد. ریچاردسون که در طی 20 سال گذشته، بارها از این کشور دیدن کرده است، اعلام کرد که این یک سفر کاملا خصوصی و با هدف انجام امور بشردوستانه صورت می‌گیرد. ریچاردسون قبل از سفر گفت: این سفر،‌ سفر اختصاصی گوگل نیست، اما مطمئنا اشمیت می‌خواهد مسایل اقتصادی کره شمالی و جنبه‌های مختلف فعالیت شبکه‌های اجتماعی در این کشور را بررسی کند. به همین دلیل است که ما به صورت گروهی به این سفر می‌رویم. وی افزود: در این سفر قرار است با رهبران سیاسی، رهبران اقتصادی و دانشگاه‌ها این کشور دیدار کنیم و نمی‌خواهیم برای ملاقات‌های‌مان برنامه تدوین شده‌ای داشته باشیم. تازه زمانی که به آنجا برسیم، مشخص می‌شود که برنامه‌مان چیست.
 وی همچنین گفت که قصد دارد در ملاقات‌هایش با دیپلمات‌های کره شمالی، از وضعیت یک شهروند آمریکایی- کره‌ای با نام پائی جون هو (Pae Jun Ho) که در این کشور دستگیر و زندانی شده، باخبر شود. وی در این باره گفت: می‌خواهیم اگر بتوانیم جون هو را ببینیم و زمینه‌های لازم را برای برگشت وی فراهم سازیم. وی افزود: پسر جون هو که در واشنگتن زندگی می‌کند، از من خواسته که پدرش را هر چه زودتر به آمریکا برگردانم. البته من بعید می‌دانم که در این سفر این کار عملی
 شود.
همان‌طور که در ابتدا گفته شد، آمریکا درباره زمان سفر اشمیت به کره شمالی اظهار نگرانی کرده بود. زیرا همین هفته گذشته، مقامات این کشور ماهواره‌ای را با استفاده از یک راکت دور برد به فضا فرستاده‌اند و همین امر باعث انتقاد مقامات آمریکایی شده است. واشنگتن در 12 دسامبر، پرتاب ماهواره کره شمالی را ناقض قطعنامه شورای امنیت خواند. ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارت کشور در این راستا گفت: ما فکر نمی‌کنیم که این سفر در زمان مناسبی صورت گرفته باشد و مقامات کره شمالی کاملا دیدگاه‌های ما را می‌شناسند. اما دو منبع آگاه از برنامه‌های نمایندگان گفته‌اند که این سفر قبل از اینکه کره شمالی اعلام کند می‌خواهد ماهواره‌اش را به فضا بفرستد، برنامه‌ریزی شده بود.

واقعا گوگل از کره شمالی چه می‌خواهد؟
تحلیلگران معتقدند که سفر اشمیت به کره‌ شمالی در راستای بخشی از برنامه‌های کیم جونگ انجام می‌گیرد و وی می‌خواهد تصویری از فاصله فناوری کشور منزوی خود را با دیگر نقاط جهان به نمایش بگذارد. اگرچه که انتظار نمی‌رود اشمیت در این سفر با کره‌ شمالی قراردادی را امضا کند، اما حضور او در شهر پیونگ‌یانگ نشان می‌دهد که کره‌ شمالی خواهان پیشرفت فناورانه مردمی است که به طور کلی فضای مجازی به روی آنها بسته
شده است.
 این در حالی است که اشمیت بار‌ها بر این نکته تاکید کرده است که قدرت اینترنت و گوگل می‌تواند مردم را از فقر و فشارهای سیاسی نجات دهد. دیوید کانگ، مدیر مرکز مطالعات آسیایی شرقی در دانشگاه کارولینای جنوبی در این باره گفت: در سال‌های اخیر، گوگل با انجمن‌های خصوصی که با کره‌ شمالی در ارتباط‌اند، گفت‌و‌گو کرده است و این سفری ناگهانی یا بدون فکر نیست.
اقتصاد کره شمالی بعد از فروپاشی اتحادیه شوروی دهه‌هاست راکد باقی مانده است. در حالی که این کشور زمین‌های قابل زراعت کمی دارد، بعد از خشک‌سالی دهه 1990، بیش از پیش به کشورهای خارجی برای تغذیه جمعیت کشورش متکی شده است.
 البته در سال‌های اخیر، زمین‌های زراعی این کشور مدرنیزه شده و کارخانجات مربوطه نیز دیجیتالی‌ شده‌اند. همچنین مقامات این کشور با وارد کردن کارگران با انگیزه، بار دیگر تولید این کشور را سروسامان داده‌اند. یکی از صنایع پررونق دیگر در این کشور، کامپیوتر و تلفن همراه است و بسیاری از شهروندان شهرهای بزرگ این کشور از این ابزار استفاده می‌کنند. اما با این اوصاف، کاربران اینترنت کره شمالی به جای وب گسترده جهانی به سیستم اینترنت ملی دسترسی دارند. کاربری اینترنت برای اهالی این کشور با محدودیت‌های بسیاری همراه است.
 اشمیت که قصد توسعه گوگل را در تمامی جهان دارد، چندین بار درباره اهمیت دسترسی تمامی افراد جهان به اینترنت و فناوری صحبت کرده است. گوگل هم‌اکنون در بیش از 40 کشور جهان دفتر اصلی دارد. جالب اینجاست که سه کشور همسایه کره شمالی یعنی روسیه، کره جنوبی و چین همگی در تیررس منتقدان سانسور اینترنت سیستماتیک
قرار دارند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :