fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گفت و گوی سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 201263
تاریخ انتشار : 12 بهمن 1395 23:11

کارشناسان فناوری، متحیر و بلاتکلیف

سیاست های اینترنتی ترامپ نامشخص است

از برنامه ها و صحبت های دونالد ترامپ، رییس جمهور جدید آمریکا برمی آید که وی یکی از عاشقان دل خسته توییتر است، اما افکار و برنامه های او درباره بقیه حوزه های فناوری چندان مشخص نیست.

نسترن صائبی
ترامپ اظهاراتی مضحک و خنده دار در ارتباط با اینترنت زیاد به زبان آورده است؛ مثلا در دوره تبلیغات انتخاباتی خواستار تعطیلی اینترنت شد و گفت: شاید باید درباره اینترنت کاری بکنیم، زیرا برای تندرو کردن مردم از آن استفاده می شود. وی افزود که بیل گیتس، مدیرعامل سابق مایکروسافت را خواهد دید تا او بتواند برای بستن اینترنت وارد عمل شود! وی در یکی از سخنرانی هایش هم گفت که بچه ها در آمریکا اینترنت را تماشا می کنند و می خواهند مغز متفکر باشند. در حالی که ما به خاطر اینترنت داریم افراد زیادی را از دست می دهیم.حال کارشناسان سیاستگذاری حوزه فناوری قصد دارند سیاست های واقعی ترامپ را در زمینه اینترنت بدانند و هفته گذشته در واشنگتن در کنفرانس «وضعیت نت» در این باره به بحث و بررسی پرداختند. به نظر می رسد که سیاست های دولت ترامپ هر چیزی را از انتخاب کاربران درباره ارایه دهنده اینترنت تا ویدیو استریم و حریم خصوصی و امنیت آنلاین را تغییر و دگرگون خواهد کرد. مایک گادوین، تحلیلگر سیاست موسسه R Street در این باره می گوید: حدس اینکه کاخ سفید راهبری را به دست خواهد گرفت یا کنگره و اینکه این مسایل تا چه حد روی قسمت های دیگر دولت تاثیر می گذارد، واقعا کار دشواری است. 
 بی طرفی اینترنت
قوانین بی طرفی اینترنت کمیسیون ارتباطات فدرال که ارایه دهندگان اینترنت را از مسدود کردن، کم کردن سرعت یا افزودن بار زیاد به وب سایت ها منع می کند و سناتور جان تون آن را یک «دستور کار به شدت فعال و حزبی» خواند، از زمان انتخابات ریاست جمهوری رسما به فراموشی سپرده شد. 
این در حالی است که ترامپ فردی به نام آجیت پای (Ajit Pai) را به عنوان رییس کمیسیون فدرال ارتباطات آمریکا منصوب کرده است. از آنجا که وی در سال 2012 نیز توسط باراک اوباما برای تصدی این سمت پیشنهاد شده و توسط سنای این کشور نیز تایید شده بود، دیگر نیازی به تایید مجدد وی وجود ندارد و او می تواند به سرعت مشغول به کار شود اما همین انتخاب به منزله مرگ قطعی قوانین بی طرفی اینترنت کمیسیون ارتباطات فدرال است. زیرا وی به علت مخالفت با بی طرفی اینترنت شهرت دارد و پیش بینی می شود که در صورت نهایی شدن انتخاب وی، شرکت های قدرتمندتر اینترنتی به راحتی می توانند با پرداخت پول بیشتر به شرکت های ارایه دهنده خدمات اینترنت پهنای باند بیشتر و کیفیت بالاتری را به خدمات خود اختصاص دهند.
«پای» در زمینه قوانین مربوط به ارائه خدمات مخابراتی تخصص دارد و به نظر می رسد انتخاب وی تا حدی جنجال آفرین نیز خواهد شد. زیرا بعید به نظر می رسد وی مواضع قبلی خود را درباره بی طرفی اینترنت تغییر دهد.
این در حالی است که تام ویلر، رییس قبلی کمیسیون فدرال ارتباطات آمریکا از مدافعان سرسخت بی طرفی اینترنت بود و مانع از تحقق اهداف شرکت های ارایه دهنده خدمات اینترنت و شرکت های مخابراتی درباره ارایه تبعیض آمیز خدمات به سایت ها و سرویس های تحت وب شد. به هر حال، انتصاب پای به مذاق فعالان اینترنتی خوش نیامده و آنها از هم اکنون مخالفت های خود را آغاز کرده اند. این افراد هشدار داده اند که تغییرات مذکور به ضرر خانواده های کم درآمد و شرکت های کوچک اینترنتی خواهد بود. از سویی لغو کردن قانون کمیسیون فدرال ارتباطات آمریکا خیلی سریع تر از تصویب یک قانون جدید اتفاق می افتد و در نتیجه باید گفت که از بی طرفی اینترنت فقط یک «مفهوم محبوب» باقی خواهد ماند. جان تون در این زمینه پیشنهاد کرد که روش مطلوب ارایه یک طرح دوحزبی است که از قوانین باز اینترنت محدودتر حمایت کند. سناتور برایان شاتز نیز این هدف را تایید کرد اما گفت که زمان بندی آن اشتباه و بسیار قطبی است. پس با این حساب شوکه نمی شوید اگر ببینید که ارایه دهندگان اینترنت مرزهای قوانین فعلی را رد می کنند و این امر همانند معافیت خدمات ویدیویی از data cap یا سیاست استفاده منصفانه از داده است؛ کاری که هم اکنون شرکت هایی چون ورایزون و AT&T انجام می دهند. سیاست استفاده منصفانه یا کلاهک پهنای باند یا داده به عنوان یک مکانیزم مدیریت پهنای باند، انتقال میزان مشخصی از داده را در بازه ای از زمان محدود می کند. شرکت های خدمات اینترنتی معمولا زمانی که یک کانال به اشتراک گذاشته شده توسط تعداد زیادی کاربر توسط تعداد اندکی کاربر سربار می شود یا ممکن است سربار شود، یک کلاهک اعمال می کنند. اعمال یک کلاهک پهنای باند گاه سیاست دسترسی منصفانه یا صورت حساب مبتنی بر مصرف گفته می شود.
 پهنای باند
مخالفان ترامپ فرصت پیدا نکردند که با او درباره ضرورت توسعه اینترنت پهن باند صحبت کنند، زیرا در همان ابتدا ترامپ آب پاکی را روی دست آنها ریخت و حتی اشاره ای به بازسازی زیرساخت های کشور در این زمینه هم نکرد. 
به همین دلیل می توان گفت که وضعیت سیاست مخابراتی همچنان بعد از روی کار آمدن ترامپ در هاله ای از ابهام قرار دارد و به قول یکی از تحلیلگران مرکز کسب وکار و سیاست عمومی، مشکل اساسی درباره طرح زیرساخت ترامپ این است که ما هنوز چیزی از طرح ها و ایده های ترامپ نمی دانیم و وی حتی در مراسم تحلیف خود هم حرف از همه چیز از جمله جاده، تونل، پل، راه آهن و فرودگاه زد جز اینترنت و پهن باند و زیرساخت. 
 امنیت سایبر
طرح های ترامپ درباره امنیت سایبر چیزی شبیه به نوشتن روی یخ است و از نظر تحلیلگران به رویا و معجزه شباهت دارد تا یک کار عملی. به طور کلی، تدابیر امنیتی که توسط دولت جدید مستقر در کاخ سفید اتخاذ شده است، همه کارشناسان حوزه فناوری را متحیر کرده است. این کارشناسان نمی دانند که باید به این اوضاع بخندند یا برای آن گریه کنند. نفوذگران با بررسی موشکافانه حساب توییتر چندین نفر از اعضای دولت متوجه شدند که ترامپ، ملانیا ترامپ، مایک پنس، معاون ترامپ و حتی سخنگوی جدید کاخ سفید یعنی شان اسپایسر از ایمیل های شخصی خود برای کارهای رسمی و اداری استفاده می کنند!
از سوی دیگر، ترامپ در تلاش برای تهیه دستورالعملی است که بتواند ظرف 60 روز امنیت سایبری ایالات متحده را ارتقا دهد، امری که بیشتر به یک معجزه شباهت دارد. دستورالعمل یادشده که پیش نویس آن منتشر شده است، «تقویت قابلیت ها و امنیت سایبری ایالات متحده» نام دارد و تهیه آن نشانه ای از تلاش وی برای عمل به وعده های انتخاباتی اش محسوب می شود. در این متن ضمن مرور مختصر وضعیت امنیت سایبری ایالات متحده، اهدافی نیز بیان شده است. همچنین توصیه هایی برای ارتقای امنیت سیستم های امنیتی ملی و زیرساخت های حیاتی ایالات متحده در دستورالعمل یادشده وجود خواهد داشت. توصیه های یادشده باید ظرف 60 روز اجرایی شوند و پس از آن باید فهرستی از دشمنان سایبری کلیدی ایالات متحده در اختیار رییس جمهور این کشور قرار بگیرد. البته این نخستین بار نیست که یک رییس جمهور آمریکا خواستار اجرای دستورالعملی در ارتباط با امنیت سایبری ظرف مدت 60 روز می شود. به دنبال هک شدن اداره مدیریت کارکنان دولت آمریکا در سال 2015، باراک اوباما نیز خواستار ارتقای امنیت سیستم های مورد استفاده دولت فدرال شده بود.  دستورالعمل ترامپ نشان می دهد که وی قصد دارد شرکت های خصوصی در این کشور را برای ارتقای امنیت سایبری شان و همچنین استفاده از زیرساخت های مناسب تر تحت فشار قرار دهد و احتمالا واکنش های تندتری در صورت افزایش حملات سایبری علیه آمریکا نشان خواهد داد.  همه اینها در حالی است که ترامپ ماه ها از پذیرش گزارش های آژانس های اطلاعاتی آمریکا مبنی بر دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا امتناع می ورزید.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :