fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گفت و گوی سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 1147
تاریخ انتشار : 1 شهریور 1390 0:0

بررسی دلایل توقف تولید کامپیوتر در PH

آیا PC ها به آخر خط رسیده اند؟

خبر متوقف شدن تولید محصولات مبتنی بر WebOS و در حقیقت مرگ این سیستم عامل توسط HP، پیامد سنگینی برای این شرکت به همراه داشت؛ چنانچه یک روز بعد از انتشار این خبر، سهام این شرکت 23 درصد سقوط کرد و به قیمت پنج سال پیش آن یعنی 23 دلار به ازای هر سهم رسید. در واقع، پس از این خبر، سهام این شرکت در بورس وال استریت به حالت تعلیق درآمد و پس از بازگشایی دوباره، با 7/5 درصد کاهش عرضه شد. در حقیقت به نظر می رسد که سهامداران بورس وال استریت نتوانسته اند دلیل این اقدام را به خوبی درک کنند.

گزارش: نسترن صائبی

منبع: گاردین و ماشابل

خبر متوقف شدن تولید محصولات مبتنی بر WebOS و در حقیقت مرگ این سیستم‌عامل توسط HP، پیامد سنگینی برای این شرکت به همراه داشت؛ چنانچه یک روز بعد از انتشار این خبر، سهام این شرکت 23 درصد سقوط کرد و به قیمت پنج سال پیش آن یعنی 23 دلار به ازای هر سهم رسید. در واقع، پس از این خبر، سهام این شرکت در بورس وال‌استریت به حالت تعلیق درآمد و پس از بازگشایی دوباره، با 7/5 درصد کاهش عرضه شد. در حقیقت به نظر می‌رسد که سهامداران بورس وال‌استریت نتوانسته‌اند دلیل این اقدام را به خوبی درک کنند.
علاوه بر این، فروشگاه بزرگ وسایل الکترونیکی
 Best Buy اعلام کرد که 200 هزار واحد از تبلت‌های تاچ‌پد HP در انبارهایش وجود دارد و نمی‌داند که با آنها چه کند. از همین رو از HP درخواست کرده که هر چه سریع‌تر آنها را پس بگیرد. از سوی دیگر قیمت تبلت‌های تاچ‌پد نیز شدیدا افت کرد. تبلت‌های ۴۰۰ دلاری هم‌اکنون در برخی فروشگاه‌ها با قیمت ۹۹ دلار به فروش می‌روند. اما به نظر می‌رسد فقط بخش موبایل و تبلت این شرکت با بحران مواجه نشده و مشکلات بزرگ‌تری هم در راه است.
این خبر از دو جنبه قابل توجه است: یکی اینکه برای کسانی که به تازگی‌ تبلت تاچ‌پد خریده‌اند بدترین خبر ممکن است، زیرا هم‌اکنون تبلتی را در دست دارند که رسما مرده است و هیچ امیدی به توسعه سیستم‌عامل و نرم‌افزارهایش وجود ندارد. از طرف دیگر، این خبر برای دنیای موبایل و تبلت‌ها مهم است، چراکه یکی از مهم‌ترین سیستم‌عامل‌های این ابزارها از مسیر رقابت کنار رفت و حالا فقط چهار سیستم‌عامل باقی مانده است: آندرویید، iOS، ویندوز فون 7 و بلک‌بری. شاید دلیل متوقف شدن تولید محصولات مبتنی بر WebOS به این دلیل است که شرکت HP با تمام قدرت و سرمایه‌اش نتوانسته آن را به گونه‌ای که باید توسعه دهد و کاربران از کمبود نرم‌افزار رنج می‌بردند.
لئو آپوتکر، رییس هیات مدیره HP ضمن اعلام خبر خروج این شرکت از بخش کامپیوترهای شخصی اعلام کرد که برخلاف درآمد 120 میلیارد دلاری این شرکت از بخش کامپیوترها، اما سود بخش تولید کامپیوترها نسبتا پایین است و به همین علت هیولت‌پاکارد قصد دارد بخش تولید کامپیوتر را متوقف و به صورت تخصصی در توسعه نرم‌افزار و سرویس‌های مبتنی بر رایانش ابری فعالیت کند. در همین راستا نیز یکی از برنامه‌های جدید HP خرید شرکت Autonomy است. HP قصد دارد این شرکت انگلیسی تولیدکننده نرم‌افزار را به قیمت حدود 10 میلیارد دلار خریداری کند. همچنین، HP با این تصمیم جدید در تلاش است تا از بخش تولید کامپیوترهای رومیزی و قابل حمل وارد بخش تولید تبلت‌ها شود. به اعتقاد این شرکت، بخش کامپیوترهای شخصی رو به زوال رفته است.

  تحلیل‌ها
نشریه وال‌استریت در مورد این خبر گزارش داد: تاثیر تبلت‌ها روی بازار بسیار است و تبلت‌های تاچ‌پد نیز از این امر مستثنا نیستند. زمانی که IBM در اواخر سال 2004، اعلام کرد که کسب‌وکار کامپیوترهای شخصی‌اش را یکجا به لنوو و سپس به یک شرکت بی‌نام و نشان چینی واگذار کرده،‌ بازار کامپیوترهای شخصی دچار دگرگونی شد و نقطه عطفی برای این بازار به وجود آمد. کامپیوترهای شخصی هم‌اکنون همانند کفش و تی‌شرت یا لامپ برق و جارو برقی به کالاهایی تبدیل شده‌اند که با قیمت بسیار پایینی در چین تولید می‌شوند. قرارداد IBM با لنوو هم به نفع IBM تمام شد و هم به نفع لنوو؛ چون IBM توانست جایگاه و میزان سودبخشی‌اش را در ارایه خدمات حفظ کند و لنوو هم توانست به یکی از بزرگ‌ترین سازندگان کامپیوتر شخصی تبدیل شود. چنانچه به گزارش مرکز تحقیقاتی گارتنر، لنوو در فصل دوم مالی همان سال با فروش 2/10 میلیون واحد کامپیوتر شخصی توانست میزان سهام جهانی خود را تا 1/12 درصد افزایش دهد.
در واقع، HP رسما اعلام کرد که کسب‌وکارهای مربوط به تولید سخت‌افزارش را که شامل کامپیوترهای شخصی، تبلت‌های تاچ‌پد و گوشی‌های هوشمندش می‌شود، متوقف کرده  و این امر تا حدودی همانند قرارداد IBM با لنوو است و به همان میزان روی بازار وسایل الکترونیکی تاثیر خواهد گذاشت.
نشریه وال‌استریت در این مورد نوشت: بسیاری از مردم می‌پرسند که چرا HP کسب‌وکار مربوط به کامپیوترهای شخصی‌اش را رها کرده است؟ یکی از دلایل این اقدام، کم سود بودن تولید این محصولات برای HP است. گروه سیستم‌های شخصی (PSG) یک میلیارد دلار از فروش 48 میلیون واحد PC فروش کردند که فروش بی‌سابقه‌ای بوده است. اما نکته اینجاست که این میزان فروش فقط 2 میلیارد دلار سود به همراه داشته است که می‌شود 40 دلار به ازای هر کامپیوتر. بر همین اساس، HP قصد دارد که تولید کامپیوترهای شخصی‌اش را متوقف کند تا از طریق ارایه  خدمات مرتبط با آن درآمدزایی کند. زیرا ارایه خدمات سودآورتر است.

  شرمنده! پایان عمر PC‌ها هنوز فرا نرسیده!
سایت خبری مشبل با اعلام این خبر تحلیل کرد که HP پس از اعلام کناره‌گیری‌اش از بخش کامپیوترهای شخصی، کلا جواز فوت کامپیوترهای شخصی را صادر کرد. بسیاری از کارشناسان اعلام کردند که آی‌پد، صنعت PC‌ها را که به تازگی تولد 30 سالگی‌اش را جشن گرفته بود، ضربه فنی کرده است. بدون شک این مساله تاحدودی درست است و بخشی از بازار در حال حرکت به سمت فضای post-PC (مرحله بین دوران قدیم و جدید کامپیوترها) است. اما موضوع اینجاست که بخش دیگر این بازار آهسته‌تر پیش می‌رود و هنوز به این مرحله نرسیده است. در واقع باید گفت که در این زمان، بازار کلی هنوز در دوران طلایی PC‌ها قرار دارد. در حقیقت، اظهار عقیده در مورد آخرالزمان کامپیوترهای رومیزی فقط به فضای وبلاگ‌هایی محدود می‌شود که دیدگاه‌های کمی انحرافی در این مورد دارند. کلا برخلاف آنچه تصور می‌شود، اپل با عرضه آی‌پد هنوز نتوانسته نوت‌بوک‌ها را از بازار به در کند. اما خروج HP از این بازار این مساله را می‌رساند که دست و پا زدن برای به دست آوردن این بازار کار بیهوده‌ای است.
برای اثبات این مساله که هنوز مرگ PC‌ها فرا نرسیده است، به بررسی میزان فروش آی‌پد می‌پردازیم. اپل از سال 2010، یعنی زمانی که بازار کامپیوترها را با ظهور آی‌پد دستخوش تغییر کرد، تاکنون حدود 7/28 دستگاه آی‌پد را به فروش رسانده است. این میزان واقعا چشمگیر و تاثیرگذار است و اپل واقعا روی بازار تبلت‌ احاطه پیدا کرده است، اما خوب است که این میزان را با 400 میلیون فروش ویندوز 7 مقایسه کنیم که مایکروسافت فروش آن را از ژوییه 2009 آغاز کرده است. علاوه بر این، میزان فروش کامپیوترهای رومیزی نشان می‌دهد که هنوز آی‌پدها نتوانسته‌اند جایگزین کامپیوترهای رومیزی و لپ‌تاپ‌ها شوند. سارا راتمن، تحلیلگر مرکز تحقیقاتی فارستر در این مورد می‌گوید: بسیاری از افرادی که هم‌اکنون آی‌پد دارند، هنوز کامپیوتر رومیزی یا لپ‌تاپ نیز دارند.
مشکل واقعی سازندگان PC نظیر HP و دل،‌ آی‌پد یا شروع دوران پست‌پی‌سی نیست، بلکه تلفیقی از چندین فاکتور شامل وضعیت اقتصادی، چرخه به‌روزرسانی ویندوز (به طور مثال ویندوز 8 تا اواخر سال 2012 منقضی نخواهد شد) و commodification (فرآيندي كه به موجب آن انتخاب محصول بيشتر از آنچه به تفاوت در خصوصيات، خدمات ارزش افزا يا منافع وابسته باشد، به قيمت آن محصول وابسته است) است. به گفته راتمن، صنعت کامپیوترهای رومیزی برای چندمین بار از اواسط دهه 1990 آسیب‌پذیر شده است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :