fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 91559
تاریخ انتشار : 27 دی 1394 11:4

دلایل بلاتکلیفی طولانی کیف پول الکترونیکی از نگاه کارشناسان

یکی از الزامات مهم برای مدیریت پرداخت‎های خرد در کشور در حال حاضر راه‎اندازی کیف پول الکترونیکی است. این در حالیست که هر روز بر تعداد تراکنش‎هایی که باید در شبکه شاپرک مدیریت شود افزوده شده و این رقم از 100 میلیون تراکنش در روز نیز فراتر رفته است. با نزدیک شدن به پایان سال و شروع خریدهای نوروزی پیش‎بینی می‏شود این رقم به 200 میلیون و حتی بیشتر هم برسد، از این رو کارشناسان اعتقاد دارند باید با راه‎اندازی کیف پول الکترونیکی در کشور از حجم تراکنش‎های خرد آنلاین کاست اما در این زمینه هنوز مشکلاتی وجود دارد که مانع از راه‎اندازی این ابزار پرکاربرد پرداخت الکترونیکی در کشور شده است.

فناوران-  محمدمهدی عطوفی، معاون بازاریابی و امور مشتریان همراه اول، علیرضا سانیانی، معاون پرداخت های نوین سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران، محمدجواد صمدی، محمد سیفی، مدیر سیستم های کارت شرکت خدمات انفورماتیک و وحید صیامی عضو هیات مدیره یک شرکت خدمات بانکی در  پنل تخصصی کیف پول الکترونیکی در پنجمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت که روزهای 21 و 22 دی ماه برگزار شد به بررسی موانع راه‎اندازی این ابزار الکترونیکی پرداختند. محمدمهدی عطوفی، معاون بازاریابی و امور مشتریان همراه اول  در این پنل با بیان اینکه  در چهار سال گذشته سعی شده است تا زیرساخت های مناسبی برای کیف پول الکترونیکی ایجاد شود و  یک نمونه از این زیرساخت ها، جیرینگ بوده است، گفت: در حال حاضر قوانین پرداخت همراه در شبکه بانکی انعطاف لازم برای پاسخگویی را ندارد و بیشتر جنبه بانکی دارد. از این رو باید در راستای تنظیم مقررات مربوط به شبکه پرداخت همراه، حرکت جدی صورت گیرد و به ویژه برای پول خرد ضوابط خاصی تدوین شود.عطوفی عواملی همچون ایجاد بازار و برطرف کردن موانع رشد، امکان ورود و خروج نقدینگی در کیف پول، شفاف بودن استراتژی دستگاه های سیاست گذار و طراحی ابزارهای ویژه پذیرنده خرد برای کسب و کارهای مختلف را در توسعه کیف پول الکترونیکی مهم دانست.
محمد سیفی، مدیر سیستم های کارت شرکت خدمات انفورماتیک هم با بیان تاریخچه قوانین کارت های هوشمند در اواخر دهه ۱۳۷۰ در ایران گفت: این قوانین در ابتدای امر بسیار ساده تدوین شدند به نحوی که با مفقود شدن کارت هوشمند، اعتبار ریالی موجود در آن نیز از بین می رفت. در این راستا، در سال ۱۳۸۷، دستورالعمل هایی در اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی تدوین شد. در حال حاضر کیف پول هایی که بر اساس خواب پول باشد، در بانک مرکزی مد نظر نیست و کیف پول باید بر اساس تراکنش طراحی شود.
وحید صیامی، عضو هیات مدیره یک شرکت خدمات بانکی هم با بیان اینکه طبق تعریف اتحادیه اروپا، کیف پول الکترونیکی باید سه ویژگی را تواما داشته باشد: اول، روی ابزار الکترونیکی ذخیره شده باشد. دوم، توسط هویتی غیر از صادر کننده آن پذیرش شده باشد. سوم، مبلغی که بابت شارژ دریافت می شود، کوچکتر یا مساوی با مبلغی باشد که کارت هوشمند با آن شارژ می شود گفت: بیشترین حجم سرمایه گذاری در حوزه استارت آپ ها در قالب بسته های FIN-TECH انجام گرفته است که پیاده سازی و به کارگیری امکانات آن توسط کیف پول الکترونیک صورت می پذیرد. اما ما سرمایه گذاری لازم را در این حوزه انجام نداده‎ایم.
علیرضا سانیانی، معاون پرداخت های نوین سازمان فناوری اطلاعات شهرداری هم با بیان اینکه در تکمیل تعریف کیف پول الکترونیک باید گذرواژه الکترونیکی را نیز در نظر گرفت. گفت: پیشنهاد ما این است که  از محل کاهش هزینه های چاپ و نگهداری پول به شرکت هایی که در حوزه پرداخت سرمایه گذاری می کنند، یارانه پرداخت شود. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :