fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 5289
تاریخ انتشار : 5 بهمن 1390 8:33

با ابلاغ بانک مرکزی

بانک ها موظف به راه اندازی CoreBanking تا 6 ماه آینده شدند

بر اساس «الزامات ناظر بر فرآیند اعتبار اسنادی داخلی ریالی» بانک و موسسه اعتباری غیربانکی موظف است نسبت به راه اندازی کامل نظام بانکداری متمرکزظرف مدت ۶ ماه از ابلاغ این الزامات اقدام کند همچنین بانک ها موظف به اعتبارسنجی دقیق متقاضی اعتبار اسنادی داخلی شده اند این اعتبارسنجی حداقل شامل؛ اخذ استعلام تسهیلات و تعهدات و چک برگشتی از سامانه یکپارچه اطلاعاتی مشتریان بانک مرکزی می شود.

روابط عمومی بانک مرکزی- بانک مرکزی طی بخشنامه‌ای «الزامات ناظر بر فرآیند اعتبار اسنادی داخلی – ریالی» موضوع تصویب نامه یکهزار و یکصد و سی و چهارمین جلسه مورخ 20 دی ماه سال جاری شورای پول و اعتبار را جهت اجرا به تمامی بانک‌های دولتی، غیردولتی، شرکت دولتی پست بانک و موسسه اعتباری توسعه ابلاغ کرد.
در تبصره ماده یک «الزامات ناظر بر فرآیند اعتبار اسنادی داخلی ریالی» تاکید شده است که بانک و موسسه اعتباری غیربانکی موظف است نسبت به راه‌اندازی کامل نظام بانکداری متمرکزظرف مدت ۶ ماه از ابلاغ این الزامات اقدام کند. بعد از زمان مذکور، بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی که نظام بانکداری متمرکز نداشته باشند به هیچ وجه مجاز به گشایش اعتبار اسنادی داخلی نخواهند بود.  همچنین در ماده 3 این مقررات ذکر شده؛ بانک و موسسه اعتباری غیربانکی موظف به اعتبارسنجی دقیق متقاضی اعتبار اسنادی داخلی (خریدار/کارفرما) است. این اعتبارسنجی حداقل شامل؛ اخذ استعلام تسهیلات و تعهدات و چک برگشتی از سامانه یکپارچه اطلاعاتی مشتریان بانک مرکزی است. در خصوص اشخاص حقوقی، استعلام یادشده علاوه بر شخص حقوقی شامل صاحبان امضای مجاز، اعضای هیات مدیره آن شخص و سهام داران عمده‌ای که قادر به تعیین حداقل یک عضو هیات مدیره شخص حقوقی باشند، نیز می‌شود. بانک مجاز به گشایش اعتبار اسنادی داخلی برای متقاضیانی (خریدار/کارفرما) که دارای سابقه چک برگشتی و یا تسهیلات و تعهدات غیرجاری نزد شبکه بانکی کشور هستند، نیست.

انتقال بین بانکی مبالغ زیر ۱۵ میلیون تومان
 با "پایا "و مبالغ بالاتر با "ساتنا "
بانک مرکزی در دستورالعملی دیگر اعلام کرد پرداخت‌های مشتری به مشتری (به تشخیص بانک) از این پس بر اساس مبلغ از طریق سامانه‌های پایا و ساتنا صورت می‌پذیرد. انتقال وجوه بین بانکی مشتریان در شبکه بانکی با مبلغ کمتر از ۱۵۰ میلیون ریال از طریق سامانه پایا (بدون کارمزد) و انتقال وجوه با مبالغ معادل و یا بیشتر از مبلغ مذکور از طریق سامانه ساتنا (بدون کارمزد) صورت خواهد گرفت. بر اساس بخشنامه مذکور عدم رعایت سقف‌های تعیین شده جرایمی را برای بانک‌ها در برخواهد داشت، در عین حال صدور دستور پرداخت به مقصد بانک‌هایی که عضو سامانه پایا نیستند و دستور پرداخت گروهی، از این قاعده مستثنی نیست.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :