fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 224470
تاریخ انتشار : 16 آبان 1396 11:50

پیش شرط های ایجاد ارز دیجیتال در ایران

به گفته ناصر حکیمی معاون فناوری های نوین بانک مرکزی، در حال حاضر بحث بیت کوین ملی مطرح و به صورت جدی در حال بررسی است. اما اینکه آیا واقعا نیاز است بیت کوین ملی برای نظارت بیشتر بانک مرکزی برای این ارز دیجیتال در ایران استفاده شود هنوز مبهم است و باید بررسی شود، اما در هر صورت نظارت برای این ارز نیاز است و بیت کوین ملی در سایر کشورها هم قصد نظارت دقیق و سریع برای این ارز دیجیتال را دارد. به طور حتم موضع جدی و مشخص ایران در مقابل این تکنولوژی جدید، خوشایند و پیشرفتی رو به جلو است، اما نکته قابل توجه این است که یکی از مزیت های بیت کوین در همه دنیا، عدم وابستگی این نوع ارز به هیچ دولت و حکومتی است، حال اگر ایران قصد ایجاد بیت کوین ملی را داشته باشد، این سوال مطرح می شود که آیا این طرح موفقیت آمیز خواهد بود یا خیر؟

ایبِنا-  نیما امیرشکاری، صاحبنظر حوزه بانکداری الکترونیکی در این باره با بیان اینکه بسیاری از کشورها چنین طرحی را داشته و اجرایی نیز شده است؛ گفت:  اما برخی موارد در این زمینه وجود دارد که توجه به آنها ضروری است و مهم ترین سوال به نظر من این است که که آیا امکان پذیرش ارزهای دیجیتال در کشور ما وجود دارد یا خیر؟ زیرا کشورهایی که در این زمینه آغاز به کار کرده اند، در قدم نخست، موضع خود را مقابل این نوع ارزها مشخص کرده اند.
وی افزود: پیش از ورود به ملی سازی ارزهای دیجیتال لازم بود تا بانک مرکزی موضع رسمی خود را برای استفاده از این نوع ارزها مشخص کند، زیرا برای ورود به یک فضا لازم است تا استفاده از آن فضا در کشور آزاد باشد و سپس در زمینه ملی سازی آن اقدام شود. امیرشکاری افزود: به عنوان مثال برای ملی شدن اینترنت در کشور نیز پیش از این طرح، اینترنت وجود داشت و فرهنگ استفاده از آن همه گیر شده بود و سپس در زمینه ملی شدن آن اقدام شد و به نظر من اولین نقد عدم موضع رسمی بانک مرکزی درباره ارزهای دیجیتال است. 
وی در واکنش به اینکه اگر ارزهای دیجیتال در کشور ایجاد شود، آیا آینده موفقی خواهد داشت یا خیر؟ گفت: براساس تجربیات بسیاری از کشورها در این زمینه و حمایت جزیی دولت های آنها از این طرح، به نظرم بهتر بود این طرح در گام نخست از سوی بخش خصوصی آغاز و کلید می خورد و سپس با دریافت بازخوردهای مثبت و منفی از آن، دولت در این زمینه آغاز به کار می کرد.
وی افزود: هنگامی که از دنیای دیجیتال صحبت می شود، ملی کردن اقدام مناسبی در این حوزه نیست؛ زیرا صحبت از دنیای جهانی است و به دلیل اینکه چنین اقداماتی در تضاد با اقتصاد باز است، عدم ورود به چنین فضاهایی بهتر است. وی ادامه داد: به عنوان نمونه کارت های اعتباری بین المللی مستر و یزا کارت بیش از ۳ الی ۴ میلیون استفاده کننده دارد، در حالی که کارت اعتباری ملی تنها یک الی دو میلیون کاربر دارد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :