fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 203109
تاریخ انتشار : 3 اسفند 1395 10:59

مدیر ارشد مرکز نوآوری و فناوری فناپ:

تهران می تواند تا سال 2020 هاب فین تک خاورمیانه شود!

موضوع فعالیت فین تک ها یا همان ارایه دهندگان خدمات نوین و فناورانه مالی، در دو سال اخیر بیش از هر زمانی در رسانه ها و همچنین در میان فعالان صنعت پرداخت داغ شده است. سخت گیری های بانک مرکزی در ارایه مجوز فعالیت به آنها و دعواهای شاپرک و مرکز توسعه تجارت الکترونیک کشور هم در پاییز امسال بر سر مرجع مجوز دهی به فین تک ها که البته هنوز هم به سرانجام مشخصی نرسیده، امسال به این موضوع پر و بال داده است؛ ازاین رو دو سالی هست که اسفندماه تبدیل به ماه برگزاری مسابقات استارت آپی با رویکرد فین تکی شده است.

فناوران- شرکت های مختلف فعال در حوزه پرداخت هر کدام با هدفی اقدام به برگزاری این رویدادها می کنند و مدعی اند می خواهند از این طریق زمینه را برای ورود تفکرات نو به صنعت فراهم کنند و به عنوان یک شرکت بزرگ از ایده ها حمایت های مالی و معنوی به عمل بیاورند. شرکت فناپ یکی از این شرکت ها است که بانی چنین رویدادی است، بر همین اساس نخستین جشنواره و دومین رویداد نوآورانه خدمات نوین مالی و پرداخت (فین تک) از سوی این  شرکت  به مدت سه روز از هجدهم تا بیست اسفندماه برگزار می شود. در این رویداد که تا عصر جمعه بیست اسفندماه در دانشگاه خاتم ادامه خواهد داشت، تیم ها به ارایه ایده، تولید محصولات و حل مساله واقعی در حوزه بانکداری و پرداخت الکترونیکی خواهند پرداخت. در کنار بانک پاسارگاد و مرکز نوآوری شرکت فناپ که برگزارکننده اصلی این رویداد هستند، شرکت های اتیک و داتین نیز به عنوان حامی حضور دارند.
 هاب فین تک خاورمیانه از رویا تا واقعیت 
مصطفی نقی پورفر، مدیر ارشد مرکز نوآوری و فناوری فناپ در یک نشست خبری از اهداف این شرکت در برگزاری این رویداد دفاع کرد. نکته جالب این نشست خبری شاید ادعای این فعال حوزه پرداخت باشد. نقی پورفر در این نشست مدعی شد تهران تا سال 2020 می تواند تبدیل به هاب خاورمیانه در حوزه فین تک شود. 
او در پاسخ به سوال «فناوران» درباره موانع قانونی، زیرساختی پیش روی گسترش خدمات فین تکی و میزان اثرگذاری مخرب این موانع بر سر رسیدن به این اهداف خوشبینانه گفت: موانع همیشه وجود دارد و ما نمی توانیم به بهانه اینکه موانع وجود دارد، کاری نکنیم. نیروی خلاق و پرشور در ایران و میزان گسترش دانش در این حوزه و همچنین وجود شرکت های بزرگ تر می توانند به تجاری سازی این ایده ها کمک کنند. بنابراین دسترسی به هدف تبدیل تهران به هاب فین تک خاورمیانه در سال 2020 دور از دسترس نیست. 
وی درباره اهداف شرکت های مختلف حوزه پرداخت الکترونیکی از برگزاری مسابقات مشابه گفت: ما فقط می توانیم درباره هدف های خودمان از برگزاری چنین رویدادی حرف بزنیم و می دانیم که هدف ما صرفا شناسایی و حمایت از ایده های نو است. دوستان و همکاران دیگر هم احتمالا اهداف مشابه دارند و ما قضاوتی در این باره نداریم. 
 ارتقای آموزش و ترویج فناوری 
وی با بیان اینکه مرکز نوآوری فناپ از سال گذشته، با هدف حمایت از ایده های نوآورانه شروع به کار و تلاش کرده با برگزاری رویدادهایی در این حوزه تحولی را ایجاد کند، گفت:  فین تک تریگ آپ نخستین رویداد فین تکی فناپ در سال گذشته بود که از میان 66 ایده ثبت شده، 15 تیم به مرحله بعد راه یافتند و تنها سه تیم توانستند جایزه 30 میلیونی را برنده شوند.
نقی پورفر با بیان اینکه هدف ما کمک به ایجاد کسب و کارهای فین تکی است، افزود: از بین برندگان سال گذشته، یکی از تیم ها که حمایت فناپ را دریافت کرده بود، توانست از شتابدهی تریگ آپ فارغ التحصیل شود و محصول خود را ارایه دهد. 
او با بیان هدف اصلی برگزاری چنین رویدادی گفت: نخستین هدف ما آموزش و ترویج فناوری در حوزه مالی، شناسایی تیم ها و استارت آپ ها و سپس کمک به استارت آپ های این حوزه برای ادامه فعالیت است. فین تک فست (Fintech Fest) عنوان رویداد امسال است که از سه بخش هک وان (مسابقه برنامه نویسی و حل مساله) استارت آپ وان (مسابقه استارت آپی) و نمایشگاه تشکیل شده است.
نقی پورفر گفت: افراد پس از ثبت نام، ایده های شان را ارایه و پس از رای داورها  و حضار، از میان آنها 10 الی 15 ایده انتخاب می شود. پایان روز تیم سازی اتفاق می افتد و نهایتا از صبح پنج شنبه تیم ها روی دموی اولیه محصول خود کار می کنند و روز پایانی در مقابل داورهای فنی نتیجه کار را ارایه می دهند.
مدیر ارشد مرکز نوآوری و فناوری فناپ با بیان مزیت رقابتی رویداد فین تک فست گفت: صرفا به دنبال برگزاری یک مسابقه و اهدای جوایز نیستیم؛ بلکه می خواهیم از ایده های ناب و تیم های توانمند تا پایان مرحله تجاری سازی و ورود آن ها به بازار حمایت کنیم. 
او همچنین از در اختیار قرار گرفتن لابراتور و ابزارهای نرم افزاری و سخت افزاری با نام فین تک لب (Fintech Lab) به شرکت کنندگان خبر داد و گفت: افراد می توانند با استفاده از این لابراتور (فین تک لب) در فضایی آزمایشگاهی اما واقعی، محصولات و نرم افزارهای خود را تست کنند. همچنین طی این سه روز، بیش از 45 مربی به راهنمایی و کمک آنها می آیند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :