fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 98171
تاریخ انتشار : 30 فروردین 1395 10:20

در نشست بررسی چالش‌های سرمایه‎گذاری ICT در کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق ایران مطرح شد

انبوه قوانین بازرگانی سرمایه گذاران خارجی را سردرگم کرده است

نخستین نشست از سلسله برنامه های بررسی مسایل سرمایه گذاری و کسب و کار در حوزه ICT کشور در محل اتاق ایران تشکیل شد. در این نشست که توسط کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق ایران و با حضور رییس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، نمایندگان وزارت صنعت، معدن و تجارت، ارتباطات و فناوری اطلاعات، امور خارجه، سازمان توسعه تجارت، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، سازمان سرمایه گذاری و كمك‎هاي اقتصادي و فني ايران، سازمان فناوری اطلاعات ایران، مرکز پژوهش های مجلس و شهرداری تهران حضور داشتند.

فناوران- در ابتدای این نشست محمدرضا طلایی رییس کمیسون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق ایران به تشریح برنامه ها و مطالعات انجام شده در کمیسیون پرداخت. وی با اعلام ابراز تمایل دو شرکت خارجی برای سرمایه گذاری 100 درصدی در چند پروژه داخلی و استفاده از نیروی کار تحصیل کرده ایرانی گفت: این پیشنهادها اکنون در حال بررسی کارشناسی است.  وی با انتقاد از فقدان اطلاعات مورد نياز فعالان ICT به زبان انگلیسی در بسیاری از سایت های ارگان های دولتی، ایجاد کامل و به روز این بخش با درج اطلاعات مجوزها و قوانین مربوطه را از ملزومات ضروری جذب سرمایه‎گذار خارجی دانست. 
 ضرورت مشخص شدن متولی در حوزه فاوا
در ادامه، سیدمرتضی موسویان، رییس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعیین سازمان متولی در امور فاوا را یکی از مهم‎ترین اقدامات و ملزومات ورود سرمایه خارجی دانست. وی پیشنهاد داد اتاق بازرگانی به شکل نیابتی روند بروکراسی سرمایه گذاری خارجی را برای متقاضیان سرمایه گذاری در کشور بررسي كند تا از فرصت سوزی در این برهه جلوگیری شود. 
سردرگمی خارجی‎ها در برخورد با قوانین بازرگانی
وی سردرگمی خارجی‎ها را در برخورد با انبوه قوانین و مقررات و سازمان ها موجب دفع سرمایه گذاری دانست و ابراز امیدواری کرد با پذیرش نقش نیابتی اتاق بازرگانی، چهره شفاف از فضای اقتصادی کشور برای طرف های سرمایه گذار خارجی ترسیم شود.  در ادامه فقیهی مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات مرکز پژوهش های مجلس با پراهمیت خواندن موضوع پنجره واحد، سازمان سرمایه گذاری خارجی را دارای نقشی پر اهمیت در این زمینه دانست و افزایش فصل مشترک بین سرمایه گذاران داخلی و پروژه های داخلی را خواستار شد. 
وی تعریف پروژه های مورد نیاز به شکل مدون و انتقال آنها روی سایت های ارگان ها را در این موضوع مفید دانست. در ادامه جواد مبینی نماینده اداره راهبرد روابط اقتصادی وزارت امور خارجه با بیان جدیت و دستور ویژه دکتر ظریف بر توسعه روابط اقتصادي، آمادگی کامل مجموعه وزارت خارجه برای استفاده از پتانسیل سفارت خانه‎های ایران در کشورهای دیگر و سفارت کشورهای دیگر در تهران با استفاده از رایزن های اقتصادی را اعلام کرد.  وي همچنین از راه اندازی آزمایشی سایت جامع وزارت خارجه برای پوشش کلیه فعالیت ها و پروژه های اقتصادی خبر داد. مسعود حافظی معاون دفتر توسعه کسب و کار بین‎الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این نشست استفاده از ظرفیت و مقررات مربوط به امور دانش‎بنیان و شرکت های مربوطه را ابزاری در جهت ترغیب شرکت های خارجی برای سرمایه گذاری در ایران و انتقال تجربه به طرف های ایراني دانست.
 نبود الگوی مناسب برای عقد قرارداد
 در این جلسه، زهرا ضیایی رییس گروه توسعه صنعت فناوری اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت آمادگی همه جانبه وزارت مطبوع خویش برای همکاری جهت ورود سرمایه گذاران به كشور را اعلام کرد و گفت: متاسفانه هنوز الگویی مناسب برای عقد قرارداد در اختیار ما قرار نگرفته است. 
در ادامه این نشست سیامک سعدآبادی رییس تحقیق و توسعه سازمان فاوای شهرداری تهران با بیان فرصت های مشابه برای سرمایه گذاری در خارج از کشور، لزوم تعریف دقیق پروژه ها پیش از ورود هیات های خارجی را گامی ضروری برای جذب سرمایه ی خارجی عنوان کرد. وی نبود شفافيت کامل قوانین، مقررات و سازمان‎های متولی را از ضعف های جاری دانست. در جریان این نشست، مرتضی بهرامی نماینده سازمان سرمایه‎گذاری و كمك‏‎هاي اقتصادي و فني ايران با اعلام لغو محدودیت‎هاي ثبت شركت‎هاي خارجي با ١٠٠ درصد سهام گفت: در صورت ثبت یک شرکت در داخل کشور، شخصیت حقوقی ایجاد شده تبعه کشور و دارای حق مالکیت خواهد بود و در کلیت این زمینه محدودیت خاصی وجود ندارد. در پایان مقرر شد در نشست های بعدی از نمایندگان بانک مرکزی برای توضیح در مورد ابزارهای تعاملی مالی پساتحریم دعوت به عمل آید.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :