fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 9330
تاریخ انتشار : 31 خرداد 1391 3:5

قایم مقام وزير ارشاد خواستار شد

نقش ابزارهاي تكنولوژيك روي زبان فارسي در همایش دُرج بررسی شود

قائم مقام وزير ارشاد در امور شعر و ادب بر نقش فناوری های نشر در گسترش و نفوذ فرهنگ ايراني- اسلامي تاكيد كرد و خواستار بررسی نقش ابزارهاي فناورانه روي زبان فارسي در همایش دُرج پارسی شد.

فناوران- يحيي طالبيان قایم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور شعر و ادب و رييس پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات در گفت‌وگو با ستاد خبری همایش دُرج پارسی گفت: فناوری‌هایی كه مي‌توانند به كتاب، نشر و زبان و ادبيات فارسي كمك كنند، ابزار هستند كه مانند كتاب يا هر رسانه‌ ديگر مي‌تواند در گسترش و نفوذ ادبيات و فرهنگ ايراني- اسلامي ما موثر باشد و اين فضاي فناورانه امروز به نوعي غير قابل انكار است.
وی افزود: مباحث زيادي در اين زمينه مطرح است. وقتي زبان و ادبيات فارسي بخواهد وارد فضاي سايبر شود بايد ديد كه چه تاثيري را خواهد پذيرفت، چه اتفاقي ممكن است براي زبان و خط فارسي رخ دهد، چه محاسن و معايبي دارد، چگونه بايد از زبان و ادبيات در اين فضا پاسداري و حفاظت كرد، نقش زبان معيار در اين فضا چيست و آيا زبان فارسي با اين رسم‌الخط مي‌تواند با مخاطبان ارتباط برقرار كند؟ در اين حوزه مباحث بسيار زيادي مطرح است كه درباره‌ هر يك بايد پژوهش‌هايي انجام شود تا بتوان در اين زمينه مناسب گام برداشت.
او با اشاره به برگزاري درج پارسي گفت: برگزاري همايش‌هايي از اين نوع با مشاركت كساني كه درگير اين موضوع هستند، بسيار مفيد است. اما بايد تركيبي از متخصصان رسانه، متخصصصان زبان و ادبيات و زبان‌شناسي به صورت چند وجهي به اين موضوع بپردازند تا مشخص شود نقش اين ابزارهاي تكنولوژيك روي زبان فارسي چگونه است و چطور مي‌شود از اين فضا براي گسترش و انتقال ارزش‌هاي ايراني و اسلامي‌مان بهره برد.
طالبيان با اشاره به ناگزير بودن وارد شدن به عرصه چاپ و نشر كتاب‌هاي الكترونيكی گفت: ما به ناچار بايد از اين تكنولوژي‌ها استفاده كنيم و چه بخواهيم و چه نخواهيم بايد با اين جريان حركت كنيم اما اينكه چقدر با فهم بهتر در اين فضا مي‌توانيم حركت كنيم و حتي بتوانيم بر اين پديده تاثيرگذار باشيم، مهم است.
قائم مقام ارشاد در امور شعر  و ادب با اشاره به مباحث حقوقي در عرصه‌ نشر الكترونيكی، گفت: تاكنون وزارت ارشاد دو همايش با موضوع مالكيت معنوي برگزار كرده است. ما بايد در بحث كپي‌رايت و مالكيت معنوي بايد هوشمندانه وارد شويم و هم قوانين داخلي را در نظر بگيريم و هم كنوانسيون‌هاي خارجي را كه در اين امر وجود دارد، بررسي كنيم.
رييس پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات تاكيد كرد: ما به عنوان كشوري كه به هر حال در اين عرصه مصرف‌كننده هستيم، بايد همه‌ جوانب اين موضوع را در نظر بگيريم و ببينيم اين موضوع براي منافع ملي ما چه محاسني دارد و چه معايبي و هوشندانه شرايط را درك كنيم و تصميم بگيريم.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :