fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 90803
تاریخ انتشار : 16 دی 1394 11:36

رییس کمیسیون نرم‌افزار سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران:

اجرای کپی رایت پس از برجام هزینه ای برای صنعت نرم افزار ندارد

رییس کمیسیون نرم افزار سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران گفت: با رفع تحریم‎های بین‎المللی، قانون کپی رایت جهانی در عرصه نرم‎افزار، در کشور مورد پذیرش واقع می‎شود.

مهر- شاهین طبری درباره سرنوشت قانون کپی رایت و پذیرفتن شرایط بین المللی پس از اجرای برجام و برداشته شدن تحریم ها گفت: کپی رایت در دو نوع ملی و جهانی اجرا می شود که ایران قانون ملی کپی رایت را دارد و درباره قانون جهانی کپی رایت نیز تلاش داریم که کپی رایت جهانی را اجرا کنیم.  
وی اضافه کرد: درباره اجرای کپی رایت جهانی و پذیرفتن شرایط بین المللی، ذهنیت اشتباهی در ایران رایج است مبنی بر اینکه ایران از اجرای قانون کپی رایت مشمول هزینه و ضرر می شود و باید بابت تمام نرم افزارهایی که طی سال های گذشته بدون پرداخت هزینه استفاده کرده ایم یکباره هزینه بپردازیم درحالی که این چنین نیست.
رییس کمیسیون نرم افزار سازمان نظام صنفی رایانه ای ادامه داد: قاعدتا برای کشورهایی که به تازگی قانون کپی رایت جهانی را می پذیرند راه کارهایی وجود دارد و معمولا این کشورها با ارایه دهندگان خدمات بابت ادامه استفاده از خدمات آنها به تفاهمی می رسند که به نفع طرفین خواهد بود و این طور نخواهد بود که یکباره همه شرکت های نرم افزاری بابت استفاده از محصولات خود از ایران غرامت بگیرند، بلکه حساب و کتاب های بزرگ با مذاکرات کشوری قابل حل است.
طبری گفت: به طور قطع در پساتحریم شرایط رقابتی خواهد شد و محصول خارجی و محصول ایرانی در کنار وجود خواهند داشت. در این شرایط محصولات کیفی به قیمت واقعی به فروش می رسند و این شرایط برای تولیدکننده ایرانی نرم افزار می تواند از نظر مالی بسیار مثبت باشد.
وی با بیان اینکه در ایران پول واقعی تولید نرم افزار، دریافت نمی شود گفت: ذهنیت مخالفان پیوستن به قانون کپی رایت جهانی از این جا ناشی می شود که آنها تصور می کنند با پذیرش شرایط بین المللی، ایران چیزی برای عرضه ندارد و مصرف کننده خواهد بود. این درحالی است که هم اکنون پتانسیل چشمگیری در حوزه تولید نرم افزار در کشور وجود دارد و ما معتقدیم که می توانیم فکر کنیم، محصول بسازیم و ارایه کنیم.
رییس کمیسیون نرم‎افزار سازمان نظام صنفی رایانه‏ای با بیان اینکه هم اکنون ۳ سازمان برتر الکترونیکی کشور از نظر نهاد ریاست جمهوری شامل وزارت بهداشت، سازمان امور مالیاتی کشور و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از نرم افزار سازمانی تولید داخل استفاده می‏کنند به پیگیری های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای ورود شرکت های خارجی به ایران در کنار یک شریک ایرانی، پرداخت و گفت: در صورت تحقق این شرط شرکت های ایرانی زیادی دارای این ظرفیت هستند که در برابر رقبای خارجی فعالیت کنند.
وی گفت: قطعا با دانش بومی به کار گرفته شده در صنعت نرم افزار، حتی پس از برداشتن تحریم ها، این محصولات، مزیت نسبی خود را حفظ خواهند کرد و شاید فرصتی نیز برای ارایه این محصولات به مشتریان خارجی فراهم شود.
رییس کمیسیون نرم‎افزار سازمان نصر تهران همچنین در مورد بازار جهانی نرم‎افزار به ایسنا گفت: در بازار جهانی مدل های مختلف تجارتی وجود دارد، مثلا خیلی از بازی ها یا نرم افزارها رایگان است، اما در بخش هایی از این نرم افزارها برای فروش پیش بینی هایی شده و امتیازات و امکاناتی قرار داده شده که می تواند برای صاحبانش ایجاد درآمد کند.
طبری با بیان اینکه ما نیز مثل هر کشور دیگری، حجم قابل توجهی تولید نرم افزار و تا حدی نیز واردات داریم، افزود: اگر به این توجه داشته باشیم که ارزش پول کشور ما پایین است، اما تعداد دانش آموختگان ما بسیار بالاست، جمع این دو نشان می دهد کارهای فکری مثل تولید نرم افزار در ایران ارزش صادرات دارد.
وی ادامه داد: اینکه شما بتوانید یک نرم افزار را تولید و صادر کنید، با توجه به اینکه دلاری که وارد ایران می شود ارزش بالایی دارد و میزان پرداختی شما نسبتا مناسب است، حداقل روی کاغذ نشان می دهد که اگر ما به مقوله نرم افزار بپردازیم و زیرساخت و شرایط مناسب را برای شرکت های نرم افزاری فراهم کنیم، می توانیم در مقوله صادرات و بهره وری داخلی که به منزله رشد و بلوغ است و نیز در بازار جهانی و بین المللی ارزش آفرینی و ارز آوری کنیم.
طبری با تاکید بر برنامه ریزی در مقوله نرم افزار گفت: اگر برنامه ریزی داشته باشیم، با این فرصت فوق العاده در کنار سرمایه گذاری شرکت های خارجی، برند و تولید محصولات داخلی خواهیم داشت، در غیر این صورت شرکت و جریانی دلش برای ما نمی سوزد که بخواهد در ایران شرایط پیشرفت را ایجاد کند، اتفاقی که می افتد این است که شرکت های خارجی می آیند و شرکت های خوب را می خرند و به پایگاه خود تبدیل می کنند و ما هم به کارمندهای شرکت های خیلی بزرگ چندملیتی تبدیل می شویم و به هیچ برند ایرانی و موقعیت محلی بها داده نمی شود. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :