fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 869
تاریخ انتشار : 22 مرداد 1390 0:0

مدیرعامل شرکت توسعه انفورماتیک پیشرو در گفت وگو با فناوران مشکلات شرکت های سخت افزاری را تشریح کرد:

اینجا هوا گرگ ومیش است

مدیرعامل شرکت توسعه انفورماتیک پیشرو، وضعیت بازار سخت افزار کشور را گرگ و میش توصیف کرده و می گوید: فعالان این بازار با مشکلاتی چون وفور کالاهای تقلبی وریمارک ،وجود برخی تولید نماها و استفاده از تسهیلات دولتی به نام تولید، فعالیت افراد غیر متخصص در صنف، فقدان کارشناسان خبره در گمرک برای تشخیص کالاهای تقلبی،حاشیه سود بسیارکم، گشایش اعتبار و نوسان نرخ ارز و غیره مواجه هستند که اگر این مشکلات به همین منوال ادامه یابد،عاقبت خوبی در انتظارشرکت های سخت افزاری نخواهد بود.

فناوران-محمد رضا بهرامی می‌افزاید:متاسفانه به نام تولید برای برخی شرکت ها امتیازاتی قایل می‌شوند که اگر این روند ادامه پیدا کند عاقبت‌مان مانند صنایع خودروسازی می شود.
وی با بیان اینکه در صنف سخت افزار تولید صد درصدی نداریم، می‌گوید: تمام کارخانه‌های تولید‌کننده کیس ، اسپیکر، کیبورد، ماوس و قطعات دیگر کامپیوتر به صورت skd و ckd قطعات را وارد می‌کنند.
وی اضافه می‌کند: حتی یک پیچ  کیس نیز در کشور ساخته نمی شود.اگر قرار است تولیدی صورت گیرد باید با تبیین چارچوب ها باشد و مانع از فعالیت سایر شرکت ها نشود.
وی ادامه می‌دهد: تا زمانی که تعرفه های گمرکی را به نفع تولید کنندگان ظاهری افزایش دهیم تنها فضای امنی برای فعالیت آنها ایجاد کرده‌ایم.
به گفته وی، برخی از  واردکنندگان کالاهای کامپیوتری که با نام تولید‌کننده فعالیت می‌کنند هنگام ورود کالا به کشور بخشی از کانتینر را،کالا به صورت  کامل می‌چینند و جلوی آن قطعات را به صورت ckd می‌گذارند.
وی در ادامه با بیان اینکه مشکل دیگر صنف سخت‌افزار این است که گمرکات کشور به راحتی اجازه ورود کالاهای تقلبی و غیر استاندارد را می‌دهند،می‌گوید: مشکل عمده از خروجی‌های گمرک است اکثر کارمندان گمرک حاضرند تمام شرایط سخت آب وهوایی را تحمل کنند  ولی یک يا دو سال در گمرکات مرزی فعالیت کنند.
مدیر‌عامل شرکت توسعه انفورماتیک پیشرو می‌افزاید: بسیاری از شرکت‌ها قطعات بسیار بی‌کیفیت وارد کشور می‌کنند. به طور مثال ماوس سونی را در بازار می توان به قیمت 2 هزار و 500 تومان خرید در صورتی که ماوس سونی اصل را از خود کمپانی زیر 4 دلار نمی‌توان تهیه کرد.این کالا به راحتی از گمرک ترخیص می شود زیرا کارشناسان گمرک کالای ریمارک را نمی شناسند.
وی اضافه می‌کند: مصرف کننده نیز به این برندها علاقه نشان می‌دهد با آنکه در بسیاری موارد می‌داند که کالای ریمارک خریداری می‌کند.
به گفته بهرامی، فرهنگسازی در این زمینه صورت نگرفته و مصرف کنندگان بیشتر دنبال کالای ارزان هستند تا با کیفیت.
وی می‌گوید: کارشناسان گمرک به راحتی می‌توانند با مراجعه به سایت دل و سونی متوجه شوند که بسیاری از محصولاتی که به این نام به کشور ما وارد می‌شوند تولید این شرکت ها نیستند.
وی با بیان اینکه وضعیت واردات با شرایط فعلی سر وسامان پیدا نمی‌کند، می‌افزاید: کارخانه‌های چینی برندها را کپی‌سازی می‌کنند و متاسفانه یکی از واردکنندگان مهم کالاهای ریمارک به کشور شرکت‌های کامپیوتری هستند.
بهرامی اضافه می‌کند: هرچند کشور چین به تجارت جهانی پیوسته است ولی آنجا هم افراد سودجویی وجود دارند که در گمرکات آنجا با دریافت مبلغی کالای ریمارک را صادر می‌کنند.
این فعال بازار کامپیوتر مشکلات صنف سخت افزار را ناشی از  عدم نظارت مسوولان ذی ربط عنوان کرده و می‌گوید: پروانه کسب نباید به راحتی به فردی که سرمایه اندک و تجربه کمی دارد  داده شود.اتحادیه تاکنون سختگیری زیادی هنگام ارایه جواز کسب نمی‌کرده است. به همین دلیل برخی وارد این حوزه شده‌اند که حتی نمی‌توانند اسم قطعات را به انگلیسی بنویسند یا آن را درست تلفظ کنند.
بهرامی می‌افزاید: فردی در سال 78 چند کیس به صورت اقساطی خرید و مغازه‌ای با 30 میلیون تومان اجاره کرد که سی دی رایت کند. همین فرد سال بعد 10 میلیون بدهی آورد و مغازه را تعطیل کرد.
وی اضافه می‌کند: البته در بازارهای رضا ایران و پایتخت افرادی با رقم های میلیاردی فرار می کنند.
وقتی که با هیات مدیره اتحادیه در این مورد که چرا به این راحتی به هر فردی مجوز می‌دهید؟سوال می‌کردیم تنها پاسخ آنها این بود که می‌خواهیم اشتغالزایی  ایجاد کنیم.
بهرامی در مورد دیگر مشکلات صنف سخت افزار می‌گوید: در حال حاضر عرضه بیشتر از تقاضاست. در چین کالاها 10 تا 15 درصد گران شده ولی چون عرضه خیلی بیشتر از تقاضاست شرکت‌ها مجبورند اجناس را به قیمت قبل بفروشند.
وی می‌افزاید: همچنین در حال حاضر تحریم وحواله زدن‌ها بسیار سخت شده است، برای گشایش اعتبار نیز عمدتا با مشکلاتی مواجه هستیم و نوسان نرخ ارز نیز به این مشکلات دامن می زند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :