fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 868
تاریخ انتشار : 22 مرداد 1390 0:0

جای خالی نماینده IT در شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی

شورای گفت گوی دولت و بخش خصوصی به عنوان نهاد و ابزاری نوظهور برای بهبود محیط کسب و کار و همچنین رشد اعتماد متقابل میان دولتمردان و فعالان اقتصادی، بر اساس ماده 75 قانون برنامه پنجم توسعه ابتدای سال جاری با انتخاب اعضا، در حالی نخستین جلسات خود را تشکیل می دهد که فقدان حضور نماینده صنف فناوری اطلاعات در آن کاملا محسوس است.

فخری زارع

اعضای این شورا  که باید طبق قانون هر‌ 15 روز یک‌بار تشکیل جلسه دهند، عبارتند از وزیر امور اقتصادی و دارایی‌، رییس کل بانک مرکزی‌، معاون نظارت راهبردی رییس جمهور‌، وزرای صنایع و معادن‌، تعاون‌، بازرگانی‌، جهاد کشاورزی‌، کار و امور اجتماعی‌، نفت و نیرو‌، دو نفر از معاونان قوه قضاییه‌، روسای کمیسیون‌های اقتصاد‌، برنامه و بودجه‌، صنایع و معادن و کشاورزی مجلس‌، رییس اتاق بازرگانی ایران‌، دبیرکل اتاق تعاون ایران‌، شهردار تهران و هشت نفر از مدیران عامل شرکت‌های برتر خصوصی و تعاونی از بخش معدن، انرژي، صنعت، صادرات خدمات فني و مهندسي و اتحاديه سراسري تعاوني‌هاي مصرف كارگران. کاملا بدیهی است، این شورا فرصت بسیار خوب و مغتنمی برای ساماندهی و بهبود فضای کسب و کار فناوری اطلاعات به شمار می‌آید. زیرا به گفته کارشناسان، گفت‌وگو در این شورا اطلاعات دقیق‌تری از وضعیت مولفه‌های محیط کسب و کار در اختیار سیاستگذاران و دولتمردان کشور قرار می‌دهد و نمایندگان صنف در رایزنی با مسوولان قوه قضاییه و مجریه و همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی می‌توانند دیدگاه های صنف را در فضای منطقی مطرح کنند. اما با وجود این به دلایل نامعلومی مسوولان سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و سایر نهادهای ذی‌ربط IT به این امر بی‌توجه بوده و برای داشتن کرسی در این شورا اقدام قابل ملاحظه‌ای انجام نداده‌اند.
  پیگیری مشکلات صنف IT به طور غیر مستقیم در شورا
دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در توضیح اینکه چرا سازمان نماینده‌ای برای حضور در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی معرفی نکرده است، می‌گوید: نظام صنفی رایانه‌ای به طور مستقیم نماینده‌ای ندارد اما از طریق اتاق بازرگانی این مساله را پیگیری می‌کند.
حمید رضا قمی با بیان اینکه حضور نماینده IT در شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی ضروری است،می‌افزاید: ما به این امر مهم توجه داشته و داریم. و اکنون نیز در حال رایزنی هستیم تا از طریق اتاق بازرگانی نماینده‌ای به شورا معرفی کنیم.
وی اضافه می‌کند: با توجه به اینکه حوزه فاوا بسیار گسترده و دارای مشکلات زیادی است امیدوارم در این شورا کرسی به نماینده صنف IT داده شود.
به گفته وی، اگر سازمان نظام صنفی رایانه‌ای به طور مستقیم نتواند نماینده‌ای در شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی داشته باشد به طور غیر مستقیم این ارتباط را حفظ خواهد کرد.قمی معتقد است باید از فرصت به وجود آمده به نحو احسن استفاده کرد.
دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانه‌ای می‌گوید: شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی راه مستقیم‌تری برای انعکاس مشکلات صنف فناوری اطلاعات است و بهتر و آسان‌تر به نتیجه مطلوب خواهیم رسید.
وی با بیان اینکه قاعدتا برای حضور نماینده صنف IT در شورا نباید مشکلی وجود داشته باشد،می‌افزاید: از تمامی صنایع نماینده‌ای در اتاق حضور دارد بنابراین برای حضور صنعت فناوری اطلاعات که محور اصلی توسعه است نباید مانع تراشی شود.
قمی از اینکه سرانجام دولت به این نتیجه رسیده است که باید نظرات کارشناسان بخش خصوصی را بشنود،ابراز رضایت کرده و می‌گوید: تشکیل این شورا میزان تاثیرپذیری نظرات کارشناسان صنف را بیشتر می‌کند.
دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تاکید می‌کند که حضور نماینده صنف فناوری اطلاعات را در شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی به جدیت دنبال خواهیم کرد و تاکنون نیز به نتایج مثبتی در این زمینه رسیده‌ایم.
  حضور قطعی نماینده IT  در دور بعدی شورا
مسعود شنتیایی، نایب رییس سندیکای تولیدکنندگان رایانه نیز با بیان اینکه تشکیل شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در قانون برنامه پنجم توسعه پیش بینی شده است،می‌گوید: تشکیل این شورا نتیجه تلاش اعضای اتاق بازرگانی صنایع ومعادن است.اعضای اتاق تمام سعی خود را کردند تا فضای گفتمان بخش خصوصی و دولتی به وجود آید.
وی می‌افزاید: اعضای شورای گفت‌و‌گوی دولت وبخش خصوصی هر دوره تغییر می‌کنند و در هر دوره برخی از صنوف می توانند حضور داشته باشند.
وی اضافه می‌کند: به طور یقین در دوره بعدی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی نماینده صنف فناوری اطلاعات نیز حضور خواهد داشت.
شنتیایی می‌گوید: این امکان از طریق کمیسیون ICT اتاق بازرگانی فراهم است و مشکلات صنف از این طریق در شورا انعکاس داده خواهد شد.
وی می‌افزاید: اکنون نیز می‌توانیم مشکلات صنف را در شورا مطرح کنیم.
نایب رییس سندیکای تولیدکنندگان رایانه می‌گوید: شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی فرصت بسیار خوبی برای تعامل بخش خصوصی و دولت است و مسایل و مشکلات صنف آسان‌تر پیگیری و رفع خواهد شد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :